Skandinavske malce drugače - KOPENHAGEN - OSLO - TRONTHEIM - BODO - LOFOTI - TROMzO - NORDKAP - LAHTI - HELSINKI.

 

Cena pri najmanj 45 udeleženci : 1.699 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.819 Eur


1. DAN: SLOVENIJA - KOPENHAGEN
V jutranjih urah polet v Kopenhagen z ljubljanskega ali enega od bližnjih letališč. Po pristanku ogled mestnih znamenitosti: palače Cristiansborg, rezidence Amalienborg, Male morske deklice, fontane Gefion ter se sprehodili po pristanišču Nyhavn in ulici Stroget. Popoldne se bomo vkrcali na ladjo. Namestitev in nočna plovba proti Oslu.

2. DAN: OSLO – HAMAR/KVIFTJILL 
Zajtrk na ladji, nato ogled znamenitosti Osla: kraljeve palače, Vigelandovega parka, mestne hiše, nato pa po želji obiskali enega od muzejev (Vikinški muzej, Kon-Tiki, polarna ladja Fram). Popoldne vožnja mimo jezera Mjosa proti mestu Hamar/Kviftjill. Nočitev v hotelu v okolici. 

3. DAN: LILLEHAMMER - NARODNI PARK DOMBAS - TRONDHEIM - STEINKJER
Dopoldne nadaljevanje proti prizorišču olimpijskih iger iz leta 1994, Lillehammerju. Sprehodili se bomo po slikovitem središču kraja s trgovinami in lokali in se podali tudi do smučarsko-skakalnega centra, kjer se je mogoče povzpeti tudi na vrh olimpijskih skakalnic. Pot bomo nadaljevali proti severu skozi hribovito pokrajino nacionalnega parka Dombas in naprej mimo nacionalnega parka Dovre do prve prestolnice Norveške, Trondheima, ki je tudi največje severno ležeče norveško mesto. Glavna znamenitost mesta je Nidarosova katedrala, ena najveličastnejših cerkev v Skandinaviji, kjer ustoličujejo norveške kralje. Sprehodili se bomo po mestnem središču in glavni nakupovalni ulici Munkegata ter krasno urejenem pristaniškem delu mesta. Nadaljevanje proti severu in spanje v okolici kraja Steinkjer. 

4. DAN: STEINKJER - SALTFJELL - BODO
Po zajtrku vožnja ob Trondheimskem fjordu do mesta Mosjoen in po krajšem postanku vožnja dalje proti planoti Saltfjell, kjer bomo vstopili v severni polarni pas, do mesteca Bodo, kjer bomo prenočili. 

5. DAN: LOFOTSKI OTOKI - VESTERALI
Po zajtrku vožnja s trajektom na Lofotske otoke, kjer bomo na izletu po otoku obiskali slikovite ribiške vasice, si ogledali muzej ribištva, leseno katedralo in z razgledišč občudovali čudovito naravo. Z lofotske prestolnice Svolvaer vožnja na otočje Vesterali. Nočitev.

6. DAN: VESTERALI - TROMSO
Po zajtrku vožnja proti severu Norveške, prečkali bomo otok Hinnoy in se peljali po severni obali fjorda Narvik v Tromso. Ogled mesta z zanimivo arktično katedralo, s slikovitimi lesenimi hišami in številnimi mostovi, ki ga povezujejo s celino. Nastanitev in nočitev v okolici mesta. 

7. DAN: TROMSO - ALTA - NORDKAP
Po zajtrku vožnja po razgibani pokrajini v mesto Alta, znano po petroglifih, nato pa dalje preko pokrajine Finnmark, znane po domovanju severnih jelenov do najdaljšega podvodnega tunela v Evropi, Fatime. Vožnja skozi tunel v Honningsvag, kjer se bomo nastanili v hotelu. Zvečer se bomo podali proti Nordkapu (vstopnina doplačilo), kjer se bomo navduševali nad čarobnostjo polnočnega sonca. Vrnitev v hotel, nočitev.

8. DAN: HONNINGSVAG - KARASJOK - JEZERO INARI - SAARISELKA
Zjutraj obisk središča Samijev Karasjok, kjer si bomo ogledali samijski parlament in knjižnico, po želji tudi park Sapmi in spoznali njihovo življenje in tradicijo. Popoldne vožnja na Finsko, ob jezeru Inari. Namestitev in nočitev.

9. DAN: ROVANIEMI - OULU

Po zajtrku vožnja po finskem polarnem pasu mimo »Božičkove« dežele v središče Laponske do Rovaniemija. Ogled mesta in po želji obisk muzeja Arktikum, ki prikazuje življenje Laponcev. Vožnja do Botnijskega zaliva v mesto Oulu, ki velja za mesto tehnološkega napredka. Nastanitev v hotelu in nočitev. 

10. DAN: OULU - JYVASKALA - TAMPERE
Po zajtrku vožnja mimo številnih jezer do univerzitetnega mesta Jyväskylä ter dalje v Tampere. Ogled mestnih znamenitosti, predvsem nekdanje tekstilne tovarne, ki je danes preurejena v muzej in trgovski center. Večerni sprehod, nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

11. DAN: TAMPERE - HELSINKI
Po zajtrku se bomo odpeljali v Helsinke, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti: Senatni trg s stolnico, cerkev Temppeliaukio, Sibeliusov spomenik, dvorano Finlandia, olimpijski park in rusko cerkev ter obisk tržnice in sprehod po mestu. Popoldne vkrcanje na ladjo, nočna plovba proti Stockholmu. 

12. DAN: STOCKHOLM - SLOVENIJA
Po pristanku v Stockholmu ogled mestnih znamenitosti: Gamlastaina, kraljeve palače z menjavo straže, parlamenta Riksdag in trga Riddarhustorget, Riddarholma s stolnico švedskih monarhov. Po želji bomo obiskali otok Djurgarden, kjer si bomo ogledali muzeje Skansen, Vasa in Nordijski muzej. V večernih urah bomo poleteli proti Sloveniji.oleteli proti Sloveniji (v primeru leta na bližnje letališče prevoz do Slovenije). 

CENA VKLJUČUJE: polete po programu, prevoz z avtobusom in trajektom, 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v štiriposteljnih notranjih kabinah na ladji Kopenhagen–Oslo in Helsinki–Stockholm, 9x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 420 €, večerje 295 €, doplačila na drug tip kabine. Okvirne cene vstopnin: Kopenhagen: z ladjico po kanalih 12 €, Stockholm: Vasa 14 €, Skansen 12 €, Nordijski muzej 11 €; Oslo: Vikingški muzej 11 €, muzej Kontiki 12 €, muzej Fram 12 €; Rovaniemi: Arktikum 12 €, vstopnina na Nordkap 270 NOK. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15 %. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15 %.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SKANDINAVIJA Z LOFOTI IN NORDKAPOM

od
1.699,00 €

Potniki

1
2
 

SKANDINAVIJA Z LOFOTI IN NORDKAPOM


  • od 1.699,00 €Morda vas zanima tudi...

SREDNJA AMERIKA

SREDNJA AMERIKA

0/5

od 4.190,00 € Brez DDV: 4.190,00 €

MADAGASKAR IN MAURITIUS

MADAGASKAR IN MAURITIUS

0/5

od 3.090,00 € Brez DDV: 3.090,00 €

KOPENHAGEN IN MALMO

KOPENHAGEN IN MALMO

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

Tags: SKANDINAVIJA, LOFOTI, NORDKAP