Obisk glavnih znamenitosti štirih skandinavskih prestolnic: Stockholma, Helsinkov, Osla in Kopenhagna ...

TERMIN: 19. 8. - 26. 8. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 765 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 865 EUR

1. dan: SLOVENIJA - LÜBECK

Odhod avtobusa iz Ljubljane okoli polnoči (v noči z 18. na 19. avgust). Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Prestop v Avstrijo na Šentilju in vožnja mimo Gradca, Welsa, Passaua in dalje po Nemčiji proti severu. Nočitev v hotelu v okolici Lübecka.

2. dan: MALMÖ - JÖNKÖPING

Zajtrk in vožnja do pristanišča Puttgarden. Vkrcanje na trajekt in krajša plovba do Rodbyja na Danskem. Nadaljevanje poti preko Zealanda mimo danske prestolnice in vožnja preko znamenitega Oresundskega mostu na Švedsko. Popoldanski prihod v mesto MALMÖ – tretje največje švedsko mesto. Postanek v mestnem jedru za krajši ogled glavnih znamenitosti (glavni trg, mestna hiša, cerkve sv. Petra …) in čas za sprostitev. Sledi še vožnja po švedski pokrajini Skane in Smaland do mesta JÖNKÖPING ob jezeru Vätternsee. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: STOCKHOLM

Po zajtrku takojšnje nadaljevanje vožnje in opoldanski prihod v švedsko prestolnico STOCKHOLM. Ogled glavnih znamenitosti: kraljeva palača, parlament, stolnica, mestna hiša, muzej Vasa. Še nekaj prostega, nato vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine in nočna plovba proti Finski.

4. dan: TURKU - HELSINKI - plovba proti Švedski 

Zajtrk na ladji in jutranji pristanek v stari finski prestolnici TURKU. Vožnja proti vzhodu do sedanje prestolnice HELSINKI. Ogled mesta: senatni trg, stolnica, dvorana Finlandia, opera, cerkev Temppeliaukio, katedrala Uspenski, spomenik Janu Sibeliusu, železniška postaja. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine in nočna plovba nazaj proti Švedski.   

5. dan: STOCKHOLM - KARLSTADT - OSLO

Zajtrk na ladji in pristanek nazaj v STOCKHOLMU. Takojšnja vožnja proti zahodu mimo mest Vasteras in Orebro. Sprostitveni postanek v mestu KARLSTADT ob jezeru Vänern, čas za kosilo … Popoldansko nadaljevanje poti, prestop meje na Norveško in večerni prihod v OSLO. Prva panoramska vožnja skozi norveško prestolnico, nato nastanitev v hotelu v okolici in nočitev. 

6. dan: OSLO - plovba proti Danski 

Po zajtrku takojšnja vrnitev v OSLO in ogled glavnih znamenitosti: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača. Zgodaj popoldan sledi vkrcanje na ladjo in plovba proti Danski. Nočitev v kabinah.  

7. dan: KOPENHAGEN

Zajtrk na ladji, nato pristanek v KOPENHAGENU. Izkrcanje in takojšen ogled danske prestolnice: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli. Še nekaj prostega v mestnem jedru. Sledi popoldanski odhod proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in pristanek v Puttgardnu v Nemčiji. Še vožnja mimo Lübecka in Hamburga proti Hannovru. Nočitev v hotelu v mestu ali okolici. 

8. dan: povratek v Slovenijo 

Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti domu na relaciji Nürnberg–Passau, čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v sobah 1/2 TWC, 3 x nočitev z zajtrkom v notranjih kabinah 1/4 na trajektih na relacijah Stockholm–Turku, Helsinki–Stockholm in Oslo–Kopenhagen, mostnino za Oresund, prevoz s trajektom na relaciji Puttgarden-Rodby-Puttgarden, prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine: za okrogli stolp, za cerkev Temppeliaukio, za muzej Vasa in muzej Kontiki.

MOŽNA DOPLAČILA: notranja kabina 1/2 TWC na vseh trajektih 120 EUR/osebo, notranja kabina 1/3 TWC na vseh trajektih 55 EUR/osebo, notranja kabina 1/1 TWC na vseh trajektih 260 EUR/osebo, enoposteljna soba v hotelih 120 EUR.

MOŽNI POPUSTI: otrok do 12. leta na dodatnem ležišču (v sobi z dvema odraslima) 25 %, 3. odrasla oseba v sobi na dodatnem ležišču v vseh hotelih 5 %.
Troposteljne sobe proti potrditvi.

POMEMBNO: 
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov. 
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih februarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE - SEVERNA OBZORJA - 8 DNI

od
765,00 €

Potniki

1
2
 

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE - SEVERNA OBZORJA - 8 DNI


  • od 765,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNISkandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

0/5

od 1.149,00 € Brez DDV: 1.149,00 €

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNIDanska

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNI

0/5

od 965,00 € Brez DDV: 965,00 €

SLAPOVI KRIMML IN PANORAMSKA CESTA GERLOS

SLAPOVI KRIMML IN PANORAMSKA CESTA GERLOS

0/5

od 69,00 € Brez DDV: 69,00 €

OSLO IN BERGEN - 5 DNInorveška

OSLO IN BERGEN - 5 DNI

0/5

od 1.395,00 € Brez DDV: 1.395,00 €

Tags: Stockholma, Helsinkov, Osla, Kopenhagna, Švedska, Finska, Norveška, Danska, Skandinavija