TERMINI: 14. 7. -  27. 7. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.390 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 1.440 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 1.490 EUR

1. dan: SLOVENIJA – NEMČIJA / HAMBURG 
Na pot se bomo podali v zgodnjih jutranjih urah. Z udobnim turističnim avtobusom bomo potovali skozi Avstrijo v Nemčijo, v smeri Hamburga do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

2. dan: KOBENHAVN
Zjutraj se bomo po zajtrku odpeljali do pristanišča Puttgarten in se vkrcali na trajekt, ki nas bo popeljal na Dansko. Nadaljevali bomo do Kobenhavna in si mesto orientacijsko tudi ogledali. Videli bomo mestno hišo, zabaviščni park Tivoli, malo morsko deklico, staro borzo, kraljevo rezidenco, spomenik Hansa Kristiana Andersena ... Čas bo tudi za osvežitev in individualen sprehod. Nastanitev v hotelu, nočitev.

3. dan: KOBENHAVN – HELSINGOR – GÖTEBORG
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Helsingoru, kjer bomo obiskali Hamletov grad Kronborg. Po ogledu se bomo vkrcali na trajekt in se podali preko Oresundskega preliva na Švedsko, do Göteborga. Največje mesto na Švedskem ponuja na ogled številne znamenitosti: katedralo, opero, ribjo tržnico s cerkvijo ... Nastanitev v hotelu, nočitev.

4. dan: GÖTEBORG – OSLO       
Dan bo poln prelepih prizorov med vožnjo po slikoviti švedski pokrajini proti Norveški. Ob fjordu Oslo bomo prišli do istoimenskega glavnega mesta Norveške. Ogled znamenitosti norveške prestolnice nam bo ponudil vikinški muzej, muzej Kon-Tiki, mestno hišo, parlament, gledališče, kraljevo palačo, smučarsko središče Holmenkolm ... Po ogledih in krajšem počitku bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, nočitev.

5. dan: LILLEHAMER – TRONDHEIM – STEINKJER
Po zajtrku se bomo peljali ob jezeru Mjosa in mimo Hamarja proti Lillehammerju. Po prihodu v olimpijsko mesto si bomo ogledali središče, katerega največja znamenitost je muzej na prostem – Maihaugen. Po ogledu bomo nadaljevali pot skozi precej hribovit del Norveške proti Dombasu. Po krajšem postanku se bo vožnja vila ob visokogorski planjavi Dovre, ki je eden od simbolov norveške pokončnosti, proti Trondheimu. Ogledali si bomo Nidrosovo katedralo, kjer kronajo in pokopavajo norveške kralje in ki velja za eno najveličastnejših cerkva v Skandinaviji. Ogled mesta bomo nadaljevali s sprehodom po mestnem središču. V poznih popoldanskih urah se bo vožnja nadaljevala v smeri mesta Steinkjer do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev.

6. dan: STEINKJER – BODO
Proti severu bomo nadaljevali pot po čudoviti norveški pokrajini mimo mestec Grong in Trofors do  Mosjoena, ki leži ob ustju reke Vefsna, s pogledom na gore »Sedem sester«. Nato se bomo peljali skozi gorato planoto Saltfjell, kjer bomo v kraju Stodi prečkali severni tečaj. Po krajšem postanku se bo vožnja nadaljevala po polarnem pasu do Bodoja. Nastanitev v hotelu, nočitev.

7. dan: BODO – NARVIK 
Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo po zanimivi norveški pokrajini. Uživali bomo v razgledu na v daljavi oddaljene Lofotske otoke, ki so vulkanskega izvora. To je otočje mnogih ribičev, pisanih vasic, lokalnih muzejev, kitov, kolonij ptic. Atraktivna vožnja nam bo pokazala številne vasice, šli bomo preko mostov  v smeri Narvika. Nastanitev v hotelu, nočitev.

8. dan: NARVIK – NORDKAPP
Po zgodnjem zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti severu, s postankom v Alti, mestu na robu reke Alta, ki je najbolj znana reka za lovljenje lososov na Norveškem. Skladno z dogovorom si bomo ogledali muzej, kjer so na prostem razstavljeni več 1000 let stari in v skalo vklesani reliefi. Vožnja se bo nadaljevala po pokrajini Finnmarka in skozi novo izkopani tunel Fatima, ki velja za najdaljši podzemni cestni tunel v Evropi. Prihod na Nordkapp bo zelo spektakularen. Tam bomo naredili daljši postanek za opazovanje polnočnega sonca na najsevernejši točki Evrope. Ogledali si bomo tudi film o Nordkappu in pokrajini Finnmarka. Vsak gost bo prejet tudi certifikat. Okoli ene ure ponoči se bomo vrnili v hotel, nočitev.

9. dan: NORDKAPP  KARASJOK – JEZERO INARI – ROVANIEMI
Zjutraj bomo nadaljevali z vožnjo mimo Laponske prestolnice Karsajok do jezera Inari. Uživali bomo v vožnji ob jezeru Inari, ki velja za »sveto jezero Laponcev«, skozi pokrajino, ki so jo že v preteklosti mrzlično odkrivali iskalci zlata in lovci severnih jelenov. Opoldne bomo naredili postanek na polarnem krogu ter obiskali Božička. Že zdaj bomo lahko oddali božične voščilnice, ki bodo na želeni naslov prispele točno ob božiču. Seveda ne sme manjkati nakup spominkov, nato pa bomo nadaljevali z vožnjo proti Rovaniemiju, glavnemu mestu finskih Laponcev. Nastanitev in nočitev.

10. dan: ROVANIEMI – OULU – TAMPERE
Po zajtrku si bomo pogledali mesto Rovaniemi z moderno arhitekturo Alvarja Alta in nadaljevali vožnjo proti jugu, mimo mesta Kemi, po razgibani finski pokrajini ob Botnijskem morju, do živahnega Oula – »belega mesta«. Mesto mnogi označujejo za mesto tehnološkega napredka. Po krajšem postanku bomo z vožnjo nadaljevali mimo številnih jezer do mesta Tampere. Nastanitev v hotelu, nočitev.

11. dan: TAMPERE – HELSINKI
Zdaj bo rutina že zelo poznana: zajtrk in kovčke na avtobus ter pot pod noge. Veliko bo lepega na poti, raznoliki predeli mest, mnoga jezera, zeleni parki in opečnate hiše. Vožnja se bo vila do glavnega mesta Finske, ki ga mnogi imenujejo »bela hči Baltika«. Po prihodu nam bo informativni ogled predstavil mestne znamenitosti: Sibeliusov spomenik, vklesano katedralo, ribjo tržnico, Senatni trg ... Odpeljali se bomo v pristanišče in se v večernih urah vkrcali na ladjo, s katero bomo odpluli proti Švedski. Ogromna ladja z odlično restavracijo, bari, trgovinami, plesišči, bazeni, savnami,.. Namestitev v notranjih kabinah. Nočitev.

12. dan: STOCKHOLM
Ko bomo pozajtrkovali, bomo že v Stockholmu. Prepustili se bomo lepoti mesta ob ogledu znamenitosti. V času ogleda bodo možni tudi fakultativni ogledi muzejev Vasa, Skansen, mestne hiše (kjer podeljujejo Nobelove nagrade in prirejajo vsakoletni banket) ter vožnja z ladjico po arhipelagu. Videli bomo še kraljevsko palačo, poletno rezidenco, kraljevo katedralo, Gamlastan, koncertno hišo ... Nekaj bo še prostega časa, nato pa se bomo odpravili proti pristanišču in se vkrcali na ladjo. Nastanili se bomo v kabine in sladko zaspali na plovbi proti Poljski.

13. dan: GDANSK / GDYNIA – KRAKOW
V jutranjih / dopoldanskih urah bomo že na obali Poljske. Z vožnjo bomo nadaljevali v smeri Varšave in Krakova do kraja nastanitve. Še zadnja noč našega potovanja.

14. dan: ČEŠKA – AVSTRIJA – SLOVENIJA
Po zajtrku se bo potovanje vilo čez Češko in Avstrijo proti  Sloveniji, da do zgodnjega večera prispemo domov.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*,  11 x nočitev z zajtrkom, plovbo z ladjo po programu, 2 x nastanitev v štiriposteljnih kabinah, vse prevoze s trajekti po programu, vse zunanje oglede po programu, vstopnino v Nordkapphalle in potrdilo, vodenje in organizacijo potovanja.   

DOPLAČILO: enoposteljna soba 450 EUR, vstopnine po želji: približno 150 EUR, 11 x večerja 420 EUR.

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 48 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

od
1.390,00 €

Potniki

1
2
 

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI


  • od 1.390,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNISkandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

0/5

od 1.149,00 € Brez DDV: 1.149,00 €

SREDNJA AMERIKA

SREDNJA AMERIKA

0/5

od 4.190,00 € Brez DDV: 4.190,00 €

MADAGASKAR IN MAURITIUS

MADAGASKAR IN MAURITIUS

0/5

od 3.090,00 € Brez DDV: 3.090,00 €

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI (letalo-bus)

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNIDanska

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNI

0/5

od 965,00 € Brez DDV: 965,00 €

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI (bus-avio)

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI

0/5

od 970,00 € Brez DDV: 970,00 €

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI Skandinavija

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI

0/5

od 1.015,00 € Brez DDV: 1.015,00 €

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNISkandinavija

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNI

0/5

od 1.979,00 € Brez DDV: 1.979,00 €

Tags: Skandinavija, Nordkapp, Danska, Kobenhaven, Goteborg, Oslo, Norveška, Švedska, Laponska, Finska, Helsinski, Stockholm, Kopenhagen