Skandinavske prestolnice vabijo -  Stockholm, Helsinki, Orebro, Oslo in Copenhagen.

Cena pri najmanj 35 udeleženci : 899 Eur
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 949 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - STOCKHOLM
Zbor potnikov na  ljubljanskem letališču in polet prek evropskega letališča proti Stockholmu. Po pristanku na letališču vožnja proti središču mesta in ogled enega najlepših mest: srednjeveškega predela, katedrale iz 13. stoletja, kraljeve palače, parlamenta, pristanišča... Staro mestno jedro se nahaja na treh manjših otokih; na otoku Helgeandsholm, kjer je neobaročni parlament Riksdag; na sosednjem Stadsholmu stoji renesančna kraljeva palača, katedrala, kjer kronajo švedske kralje, Nemška cerkev in baročna Viteška hiša in na Riddarholmu Riddarholska cerkev, kjer so pokopani švedski vladarji. Popoldan vkrcanje na ladjo ter nastanitev v štiriposteljnih notranjih kabinah. Nočna plovba proti Helsinkom. 

2. DAN: HELSINKI
Jutranji prihod v Helsinke in zajtrk na ladji. Sledil bo ogled finske prestolnice, ki jo mnogi imenujejo „bela hči Baltika”. Spoznali bomo znamenitosti mesta: Sibeliusov spomenik, Senatni trg s stolnico in staro univerzo, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, koncertna in kongresna dvorana Finlandia, univerzitetno središče Otaniemi, živilski in ribji trg ter moderni bulevarji. Popoldan povratek v pristanišče, kjer se bomo ponovno vkrcali na ladjo in nočna plovba proti Švedski. Nočitev v istih kabinah.

3. DAN: STOCKHOLM
Zajtrk na ladji. Po izkrcanju se bomo odpravili na potep po ulicah Stockholma ter nakupih spominkov. Prav gotovo bomo obiskali katerega izmed muzejev: Vasa - muzeja ladje, Skansen - muzeja na prostem, Nordijski ali Narodni muzej... Lahko se bomo podali na vožnjo z ladjico po kanalih ter si ogledali mesto z znamenitostmi malce drugače. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

4. DAN: ÖREBRO - OSLO
Zajtrk v hotelu. Vožnja proti Örebru, mestu z zanimivo zgodovino nastanka. Ogled znamenitosti: grad, stari mestni del Wadköping, koncertna dvorana, mestna hiša, 50 m visok vodni stolp, zgrajen v obliki gobe. Po ogledu se bomo podali na pot skozi slikovito švedsko pokrajino. Postanek v mestu sonca, Karlstadu, ki leži na severni obali največjega švedskega jezera Vänern. Ogledali si bomo center kraja s katedralo ter se sprehodili ob reki Klaralven. Nadaljevanje potovanja proti Norveški. Na poti bomo občudovali neokrnjeno naravo, prepredeno z jezeri in globokimi gozdovi. Po prečkanju švedsko - norveške meje vožnja ob fjordu Oslo do tretje izmed skandinavskih prestolnic - Osla. Nastanitev v hotelu in nočitev.

5. DAN: OSLO
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled znamenitosti Osla: mestna hiša, parlament, gledališče, kraljeva palača, Vigelandov park, holmenkolnska skakalnica... Postanek pri svetovno znanem vikingškem muzeju, muzeju Kon - Tiki, kjer so predstavljene ekspedicije norveškega raziskovalca Heyerdahla, ter polarno raziskovalni ladji Fram. Popoldan vkrcanje na ladjo ter nastanitev v štirposteljnih notranjih kabinah. Po želji zabava pozno v noč (bari, diskoteka, kavarne...). Nočna plovba proti Danski.

6. DAN: KOPENHAGEN - LJUBLJANA
V dansko  prestolnico bomo prispeli v jutranjih urah. Samopostrežni zajtrk na ladji. Ogledali si bomo znamenitosti Kopenhagna in videli parlament, ki se nahaja v palači Christansborg, rezidenco kraljeve družine palačo Amalienborg, borzo, gledališče, fontano Gefion, staro pristanišče Nyhavn in znameniti kip morske deklice,... Sprehodili se bomo po eni najbolj ekstravagantnih ulic, nakupovalni ulici Stroget. Zvečer prevoz na letališče in polet proti Sloveniji. 

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, avtobusne prevoze po programu, 3x nočitev z zajtrkom na ladjah v štiriposteljnih notranjih kabinah na relacijah Stockholm - Helsinki - Stockholm in Oslo - Kopenhagen, 1 x večerja na ladji, 2x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 100 €, doplačila na osebo za kabino 1/4 zunanja 36 €, 1/3 notranja 55 €, 1/3 zunanja 108 €, 1/2 notranja 98 €, 1/2 zunanja 205 €, 4 x večerja (1 x že vključena) 159 €, za vstopnine pribl. 90 €. POPUSTI: otroci do 12. leta na tretjem ležišču 15%.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 2 x 80 €.Opomba: v primeru poleta z enega od bližnjih letališč bo do tja organiziran avtobusni prevoz.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

od
899,00 €

Potniki

1
2
 

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH


  • od 899,00 €Morda vas zanima tudi...

SKANDINAVIJA - SEVERNA OBZORJA Skandinavija

SKANDINAVIJA - SEVERNA OBZORJA

0/5

od 697,00 € Brez DDV: 697,00 €

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI Islandija

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI

0/5

od 1.995,00 € Brez DDV: 1.995,00 €

LOFOTI, NORDKAPP IN FINSKA

LOFOTI, NORDKAPP IN FINSKA

0/5

od 1.649,00 € Brez DDV: 1.649,00 €

STOCKHOLM IN HELSINKI Skandinavija

STOCKHOLM IN HELSINKI

0/5

od 699,00 € Brez DDV: 699,00 €

BALTSKE PRESTOLNICE IN HELSINKI Skandinavija

BALTSKE PRESTOLNICE IN HELSINKI

0/5

od 859,00 € Brez DDV: 859,00 €

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA Skandinavija

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

Tags: SKANDINAVSKIH, PRESTOLNICAH, Skandinavija