TERMIN: 28. 7. - 1. 8. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.185 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.225 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.295 EUR

TERMIN: 15. 8. - 19. 8. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.395 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.435 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.505 EUR

1. dan: LJUBLJANA − OSLO
Zbor potnikov na mestnem obračališču Dolgi most v Ljubljani, prevoz do bližnjega letališča (doplačilo) in polet proti Oslu.
Sledi avtobusni ogled norveške prestolnice. Videli bomo  Kraljevo palačo, Mestno hišo, kjer podeljujejo Nobelovo nagrado za mir, Nobelov Inštitut, veličastno novo Opero, Univerzo in parlament v središču mesta. Večerni sprehod skozi Frogner park, kjer je razstavljen življenjski opus kiparja Gustava Vigelanda. Namestitev v hotelu v Oslu. Večerja vključena v ceno potovanja. Prenočevanje.

2. dan: OSLO – LILLEHAMER - DOLINA GUDBRANDSDALEN − LOM
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali mimo največjega norveškega jezera Mjosa proti olimpijskemu Lillehammerju. Ogled smučarske skakalnice, kjer je bila tudi otvoritvena in zaključna slovesnost olimpijskih iger leta 1994. Sledi obisk muzeja na prostem Maihaugen (doplačilo), kjer so razstavljene stare lesene hiše iz doline Gudbrandsdalen. Med njimi je tudi hiša, v kateri naj bi živel Per Gynt, norveški epski junak. V nekaterih stavbah vas prijazno pozdravijo »stanovalci«, ki vam radi povedo več o nekdanjem načinu življenja. Nekaj prostega časa v prikupni nakupovalnem središču  mesteca, nato pa sledi  vožnja po čudoviti gorski pokrajini v turistično središče Lom na severni strani alpskega predela Jotunheimen. Tam se dvigajo najvišji norveški vrhovi, v mitologiji pa v ledenem okolju prebivajo velikani. Ime dejansko pomeni »Dom Velikanov«. V Lomu boste videli eno izmed najbolj ohranjenih norveških lesenih stave cerkva, staro kar 800 let. Nadaljevanje vožnje v smeri Geirangerja. Namestitev v hotelu. Večerja vključena v ceno potovanja. Prenočevanje.

3. dan: GEIRANGER – BRIKSDAL LEDENIK - NORDFJORD

Po zajtrku sledi vožnja na 1500 m visoko goro Dalsnibbo. Dalsnibba slovi po tem, da ima najlepši pogled na Geriranger fjord in da je bila izgradnja ceste na to mogočno goro eden najambicioznejših gradbenih projektov na Nroveškem v 20. stoletju. Z Dalsnibbe se bomo spustili do vasice Geiranger, od koder bomo z ladjico zapluli po globokem fjordu Geiranger, vklesanem med vertikalne stene, s katerih v globino padajo številni slapovi. Izkrcali se bomo v kraju Hellesylt. Z avtobusom bomo pot nadaljevali po deželi fjordov. Vožnja do jezera Hornindalsvatn, ki je najglobje evropsko jezero ter kratek postanek. Le krajša ožina loči jezero od 100 km dolgega Nordfjorda, ki je globok preko 500 m. Nato sledi vožnja po ozki ledeniški dolini do informacijskega središča ob ledeniku. Ledenik Briksdal je le eden izmed jezikov največjega evropskega ledenika na celinskem delu Evrope – Jostedalsbreena. Peš se boste povzpeli do ledenika in ob tem lahko opazovali nedavno oblikovano ledeniško dolino z ledeniškimi morenami ter na njenem koncu mlečno modro jezero, v katerega se steka ledeniška voda. Za doplačilo je vzpon namesto hoje možen s posebnimi gorskimi vozili, ki bodo posebno doživetje. Vožnja do hotela. Večerja vključena v ceno potovanja. Prenočevanje.

4. dan: NORDFJORD − LAERDAL TUNEL – FLAM- VOSS - BERGEN

Zajtrk. Vožnja po panoramski cesti proti jugu - na poti boste prečkali dva fjorda: Nordfjord in najdaljši norveški fjord, 200 km dolg Sognefjord. Pravijo mu kar »Kralj fjordov« in njegova pot se skozi številne rokave globoko zajeda v norveško pokrajino. Zapeljali se bomo skozi najdaljši cestni tunel na svetu – 24,5 dolg Laerdal tunel, ki je pravljično osvetljen. V njem bomo naredili postanek za nenavaden fotografski posnetek. Nadaljevanje vožnje proti vasici Flam, ki leži ob najglobje segajoči veji najdaljšega norveškega fjorda Sognefjord. Iz vasice Flam se bomo z znamenito Flamsabano – eno izmed najbolj atraktivnih in najstrmejših železnic na svetu podali do vasice Myrdal na nadmorski višini 867 m. Potovanje s Flamsabano se uvršča med najlepše izlete z vlakom na svetu in predstavlja eno največjih norveških turističnih znamenitosti. V eni urni vožnji se bomo skozi spektakularno naravo od Sognefjorda , mimo strmih gora, številnih slapov povzpeli do Myrdala (doplačilo). Po krajšem postanku v vasici Myrdal bomo z vlakom nadaljevali vožnjo do Voss-a, ki velja za adrenalinsko prestolnico Norveške in slovi po ekstremnih športih. Krajši postanek za sprehod ob jezeru in nato nadaljevanje vožnje z avtobusom proti Bergenu. Mesto je pomembno pristanišče ter nekdanja prestolnica Norveške. Bergen se nahaja na jugozahodni obali države, v čudoviti dolini, obdani s sedmimi gorami.  Namestitev v hotelu in prenočevanje. Večerja vključena v ceno potovanja. Prenočevanje.

5. dan: BERGEN − LJUBLJANA

Po zajtrku sledi ogled hanzeatskega središča mesta Bergen, ki se ponaša s pisanim lesenim predelom imenovanim Bryggen, kjer so imeli glavno besedo nemški trgovci. Danes so Bryggenove hiše in zgradbe preurejene v delavnice, umetniške galerije in restavracije. Od ustanovitve Bergena so te ulice slikovite uličice srce trgovine, kjer si lahko ogledate in kupite oblačila, risbe, slike, obrt ali nakit. Tukaj je tudi trdnjava Bergenhus in Ribja tržnica, pa tudi na ducate restavracij in kavarn. Neposredno nad mestom se dviga gora Fløyfjell, visoka 319 metrov, ki ponuja čudovit razgled na mesto in okoliške gore. V kolikor bo lepo vreme se bomo  z vzpenjačo povzpeli na razgledno točko nad mestom (proti doplačilu). Na njej se nahaja  panoramska kavarna in restavracija, kjer si lahko privoščite kosilo. Na splošno pa je Bergen znan po dobrih restavracijah in lokalnih specialitetah. Priljubljene jedi so Bergenska riba in »raspeballer« - domači krompirjevi cmoki postreženi s slanim mesom in pirejem iz repe. Svojevrstna izkušnja bo tudi obisk živahne ribje tržnice v centru mesta, kjer lokalni ribiči vsako jutro iztovorijo ulov in kjer vam postrežejo s svežimi morskimi specialitetami, med drugim tudi s steakom iz kitovega mesa. V popoldanskih urah avtobusni prevoz do letališča in let proti domovini.

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz z bližnjega letališča v ekonomskem razredu z vključenimi taksami, letališkimi in varnostnimi pristojbinami in dodatkom za gorivo; 20 kg osebne prtljage in manjša torba za na letalo, max dimenzij 40 x 20 x 25 cm, 4 x polpenzion in nočitev v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, vožnja z ladjico po fjordu Geiranger, izlet na goro Dalsnibba z vključeno cestnino, avtobusni prevozi po programu, spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca in organizacija potovanja.

DOPLAČILA (ob prijavi):  enoposteljna soba: 145 EUR/osebo, kombinirana vožnja z železnico Flamsabano do Myrdala in nato Myrdal – Voss 72 EUR / osebo, otroci 6 – 17 let 38 EUR.  Obvezno vplačilo ob prijavi – kasnejša rezervacija ni možna! Vstopnina muzej na prostem Maihaugen: 14 EUR / na osebo odrasli, 7 EUR / osebo otroci 6 – 25 let, vstopnina stave cerkvica LOM: 10 EUR/osebo odrasli, otroci do 15 let v spremstvu s starši brezplačno; povratna vožnja z vozili Troll-i do ledenika Briksdal : 25 EUR/ osebo odrasli, otroci do 7 leta brezplačno, povratni transfer do letališča: 60 EUR/ osebo.


POPUST: 1. otrok do 12 let na dodatnem ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb 50 EUR; 2. otrok do 12 let na dodatnem ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb – na vprašanje.

Opomba: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.0
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

OSLO IN BERGEN - 5 DNI

od
1.395,00 €

Potniki

1
2
 

OSLO IN BERGEN - 5 DNI


  • od 1.395,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNISkandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

0/5

od 1.149,00 € Brez DDV: 1.149,00 €

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNIDanska

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNI

0/5

od 965,00 € Brez DDV: 965,00 €

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE - SEVERNA OBZORJA - 8 DNISkandinavija

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE - SEVERNA OBZORJA - 8 DNI

0/5

od 765,00 € Brez DDV: 765,00 €

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI (bus-avio)

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI

0/5

od 970,00 € Brez DDV: 970,00 €

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI Skandinavija

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI

0/5

od 1.015,00 € Brez DDV: 1.015,00 €

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI Z ATLANTSKO OBALO - 9 DNI

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI Z ATLANTSKO OBALO - 9 DNI

0/5

od 1.569,00 € Brez DDV: 1.569,00 €

Tags: Fjordi, Oslo, Bergen, Norveška, Skandinavija