• NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO
  • NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 1.099 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.249 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.279 Eur


1. DAN: SLOVENIJA - OSLO - LILLEHAMMER - DOLINA GUDBRANDSDALEN - VINSTRA

Z letališča JP Ljubljana bomo v jutranjih urah poleteli proti Oslu. Po pristanku sledi vožnja mimo največjega jezera Mjosa po čudoviti norveški pokrajini proti severu. Najprej bomo obiskali Lillehammer, prizorišče olimpijskih iger iz leta 1994. Sprehodili se bomo po slikovitem središču kraja s trgovinami in lokali in se podali do smučarsko - skakalnega centra, kjer se je ob doplačilu mogoče povzpeti tudi na vrh olimpijskih skakalnic. Pot bomo nadaljevali skozi hribovito norveško pokrajino po dolini Gudbrandsdalen proti vasici Vinstra. Nastanitev v hotelu v okolici.


2. DAN: LOM - KRIŽARJENJE PO GEIRANGERFJORDU - HORNINDAL
Zjutraj se bomo odpravili proti Geirangerju. Na poti se bomo ustavili v vasici Lom, kjer si bomo ogledali eno najstarejših lesenih cerkev na Norveškem, ki so značilne za to območje. Sledi mini križarjenje po Geirangerfjordu, enem najbolj obiskanih in najlepših norveških fjordov. Znan je po čudoviti naravi in visokih slapovih, zaradi česar spada tudi pod Unescovo zaščito. Dodaten čar mu dajejo osamljene kmetije in tipična naselja ob fjordski obali. Po izkrcanju v kraju Hellesylt vožnja proti jezeru Hornindalsvatnet, najglobljem jezeru severne Evrope, ki na nekaterih delih doseže kar 514 m globine. Postanek, nato pa vožnja in nastanitev v hotelu v okolici.


3. DAN: NACIONALNI PARK JOSTEDAL - LEDENIK BRIKSDAL - KAUPANGER - LAERDAL
Dopoldne vožnja v nacionalni park Jostedal, kjer se nahajajo nekateri največji ledeniki na celinski Evropi. Eden od najbolj znanih in najlažje dostopnih je ledenik Briksdal, ki se nahaja v dolini Oldedalen, kjer so tudi številni slapovi. Po želji se bomo povzpeli na ledenik, nato pa pot nadaljevali pot proti jugu skozi vas Kaupanger, ki so jo naselili že vikingi, pa čez sloviti Sognefjord in dan zaključili v okolici vasi Laerdal.


4. DAN: PREDOR LAERDAL - ŽELEZNICA FLAM - SOGNEFJORDU - BERGEN
Zjutraj se bomo zapeljali po predoru Laerdal, najdaljšem na svetu, do vasice Flam. Tu se bomo po želji (doplačilo) lahko podali na panoramsko vožnjo z znamenito flamsko železnico, ki velja za eno najbolj strmih na svetu. Med vožnjo bomo lahko občudovali čudovite razglede na okolico. Nadaljevali bomo vožnjo  Sognjefjordu, ki mu pravijo tudi »Kralj fjordov« proti Bergnu.  Po prihodu ogled tega slikovitega mesta, katerega pristanišče krasijo barvite lesene hiše iz obdobja, ko je bil Bergen močno središče hanseatskih trgovcev in glavno središče trgovine z ribo z Lofotskih otokov. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.


5. DAN: BERGEN - SLAPOVI VORINGFOSS - HARDANGERVIDDA - OSLO
Zjutraj slovo od Bergna in vožnja proti Oslu. Peljali se bomo mimo drugega največjega norveškega fjorda, Hardanger, ki je hkrati tudi najpomembnejše sadjarsko področje na Norveškem. Ustavili se bomo ob znamenitih slapovih Voringsfoss, ki imajo najvišji vertikalni padec na Norveškem. Prečkanje ene izmed največjih evropskih planot, Hardangervidda. Popoldne prihod v Oslo, nastanitev v hotelu.


6. DAN: OSLO - SLOVENIJA
Zjutraj si bomo ogledali mestni center s kraljevo palačo, Vigelandovim parkom, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, in mestno hišo, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Ob doplačilu bomo lahko obiskali katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon - Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne prevoz na letališče, od koder bomo preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Sloveniji, pristanek v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, vožnje s trajekti in mini križarjenji po fjordu, 5x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja. MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 195 €, večerje 150 €. MOŽNA DOPLAČILA na poti: ledenik Briksdal 25 €, flamska železnica 54 €, muzej Fram 14 €, Vikingški muzej 11 €, Kon - Tiki 12 €.POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO

od
1.199,00 €

Potniki

1
2
 

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO


  • od 1.199,00 €Morda vas zanima tudi...

STOCKHOLM IN HELSINKI Skandinavija

STOCKHOLM IN HELSINKI

0/5

od 699,00 € Brez DDV: 699,00 €

Tags: NAJLEPŠI, NORVEŠKI, FJORDI, OSLO, Skandinavija