TERMIN: 3. 8. - 30. 8. 2023  

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 1.499 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.599 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.659 EUR

TERMIN: 22. 8. - 29. 8. 2023  

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 1.469 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.569 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.629 EUR

1. dan: SLOVENIJA – OSLO - LILLEHAMER

Polet z letališča JP Ljubljana preko enega izmed prestopnih letališč v Oslo. Po pristanku vožnja po slikoviti pokrajini mimo največjega norveškega jezera Mjosa do Hammarja in naprej v olimpijski Leillehammer, ki je leta 1994 gostil zimske olimpijske igre. Še danes se moderno  smučarsko - skakalno središče dviga nad krajem in je privlačno za obiskovalce. Z vrha skakalnic se odpira čudovit pogled na mesto in okoliško pokrajino. Tudi večerni sprehod po očarljivem, lesenem središču mesta  je prijetno doživetje. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan: VINSTRA – GEIRANGER FJORD – HORNINDAL

Po zajtrku vožnja skozi slikovito pokrajino do vasice Lom, kjer si bomo ogledali eno izmed starejših lesenih cerkva, tipičnih za zgodnjo norveško sakralno arhitekturo. Ob nadaljevanju poti nas bodo spremljali granitni masivi, ledeniki in številna jezera. Po serpentinasti panoramski cesti se bomo spustili v skrito, čarobno pokrajino Geiranger fjorda. Po fjordu, ki med vsemi norveškimi fjordi zaradi svoje oblike, narave, visokih slapov in neokrnjenosti spada pod Unescov seznam zaščitene dediščine, bomo zapluli z ladjo in občudovali vse lepote. Iz pristanišča v Hellesytu se bomo odpeljali v dolino jezera Hornindalsvatnet, najglobljega jezera Norveške. Nastanitev v hotelu v okolici.

3. dan: NACIONALNI PARK JOSTEDAL – LEDENIK BRIKSDAL – KAUPANGER – SOGNDAL

Zjutraj vožnja v Nacioalni park Jostedal, ki ga zaznamujejo največji ledeniki na celinski Evropi. Eden najbolj obiskanih in dostopnih za obiskovalce je ledeniški krak Briksdal,  v dolini Oldedalen. Pot skozi dolino je, kot bi se peljali skozi pravljično pokrajino s široko paleto barv. Do ledeniškega jezera, pod krakom Briksdala,  se lahko odpeljemo s posebnimi vozili, ki jih imenujejo Trolova vozila (z doplačilom) ali pa peš. V vsakem primeru nas bodo na poti spremljali bogati slapovi. Pot bomo nadaljevali ob slikovitem Invik fjordu, ki ga zaznamujejo bogati nasadi malin. Preko prelazov in med visoke vrhove ujetih živo zelenih doli, bomo prispeli v mestece Sogndal. Nastanitev v hotelu v okolici.

4. dan: LAERDALSKI PREDOR – SOGNEFJORD – ŽELEZNICA FLAM – BERGEN

Za začetek dneva bomo s trajektom prečkali Sognefjord, 204 km dolg in s tem najdaljši in najglobji fjord Norveške. Nadaljevanje skozi Laerdalski predor, ki je z dolžino 24 km še vedno najdaljši cestni predor na svetu. Na drugi strani, v zalivu enega izmed slikovitih krakov fjorda, leži vasica Flam. Od tu se bomo lahko podali na vožnjo z zgodovinsko panoramsko železnico, ki velja za eno najbolj strmih na svetu. V enourni vožnji naredi kar 900 metrov višinskega vzpona. Iz lesenih vagonov, bomo lahko med vožnjo skozi številne predore in galerije,  občudovali skrite doline, osamljene kmetije in hiše na previsnih področjih ter bogate slapove. Nadaljevanje vožnje v eno najlepših norveških mest, Bergen. Nastanitev v hotelu. Nočitev. 

5. dan: BERGEN

Dan bo namenjen lepotam in številnim zgodbam Bergna. Mesto se razteza ob osrednji zahodni obali Norveške, od fjordske notranjosti pa ga delijo granitne vzpetine. Bergen, kot ena prvih prestolnic Norveške, kasneje pa pomembno središče Hanseatov in pristanišče, je eden izmed biserov norveškega turizma. Ohranjeno staro, leseno hanseatsko trgovsko naselje ob obali današnjega notranjega pristanišča, je pravi magnet za turiste, ljubitelje zgodovine in domače obrti. Slikovite lesene hiše Bryggna pričajo o številnih zgodbah bogatega obdobja zlate dobe Bergna. Le nekaj korakov stran na ene prvih vladarjev Norveške spominja kamnita kraljeva palača. Bogata ribja tržnica je eno izmed središč dogajanja v mestu in magnet za ljubitelje slastnih in svežih morskih dobrot.  Tu pa se začenja sprehod skozi modernejši del mesta, zaznamovan s številnimi galerijami in muzeji, Koncertno dvorano Edvarda Griega in prostranim mestnim parkom. Na razgibano mesto zraslo ob številnih zalivih se odpira čudovit pogled z vzpetine Floyen, do koder se je mogoče ob doplačilu popeljati z vzpenjačo. Mesto ljubiteljem umetnosti ponuja bogate muzeje in galerije, ponaša pa se tudi z velikim in lepim akvarijem. Nočitev.

6. dan: HARDANGER FJORD – SLAPOVI VORINGFOSS – HARDANGSKA PLANOTA – OSLO

Zjutraj bomo obalo in Bergen zapuščali ob obali Hardanger fjorda in se podali v divjo norveško notranjost fjordov, planot in slapov. Postanek v Hardangerju, od tu pa vzpon proti Nacionalnemu parku Hardangervida. Na poti postanek pri slapovih Voringfoss, z več kot 160 m vertikalnim padcem. Pot po eni največjih in najbolj tipičnih severnih planot Evrope, Hardangski planoti, bo ponujala oddaljene poglede na ledenik Jostedal, ob poti pa na številna črna jezera in nepregledno prostrano planoto. Po spustu s planote,  postanek v smučarskem središču Geilo in mimo Tyry fjorda nadaljevanje v norveško prestolnico Oslo. Nastanitev.

7. dan: OSLO

Dan bomo namenili ogledu glavnih znamenitosti Osla; muzejski polotok Bygdoy z Vikinškim, Kont - Tiki in Fram muzejem, galerijo na prostem z več kot 220 bronastimi in kamnitimi skulpturami kiparja Vigelanda, Kraljevo palačo, Mestno hišo z dvorano, v kateri podeljujejo Nobelovo  nagrado za mir, Nacionalnim gledališčem in popularno operno hišo, ki arhitekturno dobesedno pada v morje tik ob zgradbi nove Nacionalne knjižnice. Ljubitelji umetnosti boste lahko ob doplačilu vstopnine obiskali Munchov muzej, ali pa del popoldneva preživeli na živahnih ulicah središča mesta, ljubitelji športa pa z obiskom skakalnice Holmenkollen. Nočitev.

8. dan: OSLO – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu in vožnja do osrednjega letališča Gardermoen. Po opravljenih prijavnih in carinskih formalnostih polet preko enega izmed prestopnih letališč do letališča v Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz z vključenim 1 kosom oddane prtljage do 20kg in enim kosom ročne prtljage (nahrbtnik ali torbica), letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, vožnje s trajekti in mini križarjenje po fjordu, 7 nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*, oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja. 

DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 420 EUR, 7 večerij 280 EUR, ledenik Briksdal s posebnimi vozili 35 EUR (vozila vozijo do vznožja ledenika, ne na ledenik), flamska železnica pribl. 68 EUR.

DOPLAČILA (na poti): muzej Fram 16 EUR, Vikingški muzej 13 EUR, Kon - Tiki 14 EUR. 

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %.

POMEMBNO: vožnja z železnico Flam se izvede samo v primeru najmanj 15 prijavljenih. Doplačilo obvezno ob prijavi. Cene so informativne in se lahko spremenijo.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO - 8 DNI

od
1.469,00 €

Potniki

1
2
 

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO - 8 DNI


  • od 1.469,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNISkandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 7 DNI

0/5

od 1.149,00 € Brez DDV: 1.149,00 €

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNIDanska

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNI

0/5

od 965,00 € Brez DDV: 965,00 €

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI (bus-avio)

BALTSKE DRŽAVE - 8 DNI

0/5

od 970,00 € Brez DDV: 970,00 €

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI Skandinavija

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE IN GOTEBORG - 5 DNI

0/5

od 1.015,00 € Brez DDV: 1.015,00 €

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI Z ATLANTSKO OBALO - 9 DNI

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI Z ATLANTSKO OBALO - 9 DNI

0/5

od 1.569,00 € Brez DDV: 1.569,00 €

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNISkandinavija

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNI

0/5

od 1.979,00 € Brez DDV: 1.979,00 €

Tags: Fjordi, Oslo, Skandinavija, Norveška