Ogled enega najlepših norveških otočij s čudovito, neokrnjeno naravo, obisk najsevernejše točke Evrope, vožnja po deželi tisočerih jezer - Finski.

Cena pri najmanj 35 udeležencih : od 1.649 Eur


1. DAN: SLOVENIJA - BODO
Polet z letališča JP Ljubljana (v primeru leta z bližnjega letališča prevoz iz Slovenije) preko enega izmed evropskih letališč do Osla in naprej do mesta Bodo,ki leži čisto blizu polarnega kroga in je odlično izhodišče za obisk Lofotov. Nastanitev v hotelu v okolici in nočitev. Tukaj se pridružimo programu Nordkapp in pot nadaljujemo skupaj.


2. DAN: LOFOTI IN VESTERALI

Zgodaj zjutraj nas bo trajekt popeljal na Lofotske otoke. Dan bo namenjen raziskovanju tega posebnega in slikovitega otočja v Severnem morju: obiskali bomo vasico z najkrajšim imenom na svetu - A. Med vožnjo bomo občudovali neokrnjeno in ponekod dramatično pokrajino, številne zalive z ribiškimi vasicami, tradicionalne sušilnice polenovke. Ustavili se bomo tudi v Henningsvarju, eni najbolj slikovitih ribiških vasic, ki je danes priljubljeno središče umetnikov. Ogledali si bomo lofotsko leseno katedralo, nato pa se odpeljali do prestolnice Svolvaer. Nastanitev, zvečer pa po želji obisk Ledene galerije in bara.


3. DAN: LOFOTI – VESTERALSKI OTOKI – NARVIK - TROMSO

Zjutraj se bomo podali na pot po zanimivi naravi, skozi ribiške vasice severnih Lofotskih in Vesteralskih otokov proti severu Norveške. Na poti bomo prečkali največji norveški otok Hinnoy in se peljali po severni obali narviškega fjorda. Obisk mesta Narvik, ki je znano središče železarske industrije, v času 2. svetovne vojne pa so ga zaznamovale najtežje bitke na Norveškem, ohranjene pa so stevilne zanimive in pretresljive zgodbe tega časa. Dan bomo zaključili v največjem mestu severne Norveške, Tromso.


4. DAN: TROMSO
Po zajtrku peš ogled središča Tromsa, ki je eno najbolj severno ležečih mest v evropskem in svetovnem merilu. Mesto Vas bo prevzelo s svojo čudovito arhitekturo – s številnimi lesenimi hišami, ki veljajo za najštevilčnejše na Norveškem, elegantnimi mostovi, ki mesto - otok povezujejo s celino in z zanimivimi muzeji, ter po Arktični katedrali. Prosti dan bomo namenili tudi predahu in pripravami na drugi del potovanja. Prosto popoldne boste lahko izkoristili za obisk katerega izmed muzejev, nakupe na glavni mestni aveniji oziroma katero izmed aktivnosti, ki jih ponuja mesto.


5. DAN: TROMSO - ALTA - NORDKAPP
Zjutraj vožnja ob čudovitih fjordskih obalah s pogledi na ledenike in skozi manjša naselja proti mestu Alta, ki leži ob obali istoimenskega fjorda, tamkajšnji muzej pa je dom več kot 2000 let starih v skalo vklesanih petroglifov.Pot bomo nadaljevali skozi pokrajino Finnmarka, eno najbolj prostranih in hkrati najmanj poseljenih norveških pokrajin,ki z vsakim kilometrom proti severu jemlje dih popotnikom s svojimi naravnimi lepotami. Poseljujejo jo velike družine severnih jelenov, ki jih srečujemo tudi ob njihovem prečkanju ceste. Nadaljevanje poti skozi najdaljši podvodni tunel v Evropi,Fatima. Po kratki osvežitvi v hotelu v Honningsvagu se bomo zvečer podali proti Nordkappu, kjer bomo lahko občudovali Arktično morje med lesketanjem v polnočnem in obiskali izjemen podzemni center Nordkappa z muzejskih delom, kino dvorano, najbolj severno kapelo Evrope, trgovino (vstopnina ob doplačilu). Polni vtisov se bomo vrnili v hotel v nočnih urah.


6. DAN: HONNINGSVAG - KARASJOK - SAARISELKA
Zjutraj vožnja do kraja Karasjok, središča političnega in kulturnega življenja Samijev, avtohtonega ljudstva,ki naseljuje sever Skandinavije in se tradicionalno preživlja predvsem z lovom, gojenjem severnih jelenov,danes pa tudi s turizmom. Ustavili se bomo pri samijskem parlamentu in knjižnici. Po želji bomo nato obiskali znani Sapmi park, kulturno - muzejski park,kjer bomo lahko spoznali Samijce, njihovo življenje in tradicijo. Popoldne bomo vstopili na Finsko in nadaljevali mimo Inarija, tretjega največjega finskega jezera z več tisoč otočki in dan zaključili v naselju Saariselka ali okolici.


7. DAN: SAARISELKA - ROVANIEMI - OULU
Po zajtrku nadaljevanje poti po polarnem delu Finske. Najprej bomo na meji severnega polarnega pasu obiskali Božička v njegovi vasi,nato pa nadaljevali do Rovaniemija, središča Laponske. Sprehodili se bomo po mestu, nato pa obiskali enega najbolj zanimivih finskih muzejev, sodobni Arktikum, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije (doplačilo). Nadaljevanje po ravni finski pokrajini do Botnijskega zaliva in “belega mesta” Oulu, ki ga mnogi označujejo za mesto tehnološkega napredka. Nastanitev v hotelu. Zvečer predlagamo sprehod po zanimivem mestnem središču in pristanišču. Ne pozabite, noči so svetle.


8. DAN: OULU - JYVASKALA - TAMPERE
Zjutraj vožnja v osrčje finske jezerske pokrajine do mesta Jyväskylä, edinega večjega mesta centralne Finske, ki velja za mesto šol, zato ga imenujejo tudi »finske Atene«. Krajši postanek v mestu arhitekta Alvarja Alta in nadaljevanje poti v Tampere. Mesto je najbolj gosto poseljeno naselje v nordijskih državah. Večerni sprehod skozi živahno središče, ki ga zaznamujejo velike Finlaysonnove tekstilne tovarne, danes preurejene v muzeje, trgovinska in gostinska središča, pa osrednji trg z mestno cerkvijo, staro gledališče... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.


9. DAN: TAMPERE - HELSINKI
Zjutraj vožnja do Helsinkov, kjer si bomo ogledali glavne znamenitosti, kot so Senatni trg v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, zanimiv Sibeliusov spomenik, kongresna dvorana Finlandia,olimpijski park in ruska cerkev. Še nekaj prostega časa za obisk živahne in kulinarično bogate tržnice ali sprehode po mestnem središču, ki je največje modno nakupovalno središče Skandinavije. Popoldne se bomo vkrcali na ladji proti Stockholmu. Nočna plovba.


10. DAN: STOCKHOLM - SLOVENIJA
Po pristanku ogled nekaterih mestnih znamenitosti, sprehod po starem mestnem jedru, Gamlastanu - ogled menjave straže pred kraljevo palačo. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski kralji in pogled na mestno hišo, ki mogočno stoji na obali jezera Mäleren. Sledi prevoz do letališča, od koder bomo v večernih urah poleteli proti Sloveniji.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz (v primeru leta z bližnjega evropskega letališča povratni prevoz letališče/Slovenija), letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze, cestnine in ostale pristojbine, trajektni prevoz Bodo - Lofotski otoki, nočitev z zajtrkom v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladji Helsinki - Stockholm, osem nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*, oglede zunanjosti,spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 - posteljno kabino) 310 €, dvoposteljna notranja kabina 83 €, dvoposteljna zunanja kabina 185 €, triposteljna notranja kabina 43 €, triposteljna zunanja kabina 83 €, štiriposteljna zunanja kabina 40 €, večerje 270 €, otroci 240 €. MOŽNA DOPLAČILA na poti:  Arktikum 14 €, Norkdapp 285 NOK (pribl. 30 €), Vasa 15 €, Skansen 14 €. Cene so informativne in se lahko spremenijo.
POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

LOFOTI, NORDKAPP IN FINSKA

od
1.649,00 €

Potniki

1
2
 

LOFOTI, NORDKAPP IN FINSKA


  • od 1.649,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH Skandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

STOCKHOLM IN HELSINKI Skandinavija

STOCKHOLM IN HELSINKI

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA Skandinavija

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

Tags: LOFOTI, NORDKAPP, FINSKA, Skandinavija