TERMINI: 1. 12. - 3. 12., 8. 12. -10. 12., 15. 12. - 17. 12., 22. 12. - 24. 12. 2023

Cena na osebo: od 1.069 EUR

1. dan: SLOVENIJA - ROVANIEMI - BOŽIČKOVA DEŽELA - MOTORNE SANI
Polet z letališča JP Ljubljana v jutranjih urah v Rovaniemi, mesto, ki je upravno središče severne finske pokrajine Laponske in seveda Božičkov dom. Najprej bomo obiskali Božičkovo vasico, kjer vas bodo njegovi zvesti palčki sprejeli v čudovitem pravljičnem svetu. Obiskali boste Božičkovo hišo in se z dobrim možem tudi pogovorili, nato pa se sprehodili med številnimi trgovinicami in prijetnimi lokalčki. Seveda bo čas za obisk Božičkove pošte, kjer njegovi pomočniki prebirajo pošto z vsega sveta. Sledi nastanitev v hotelu. Morda vas bo zamikala vožnja z motornimi sanmi. Podali se boste v osrčje neokrnjene narave, se zapeljali po zamrznjenih rekah, dobro pripravljenih poteh ter občudovali prostrano zimsko pokrajino (v tem primeru bo ogled Božičkove vasi naslednji dan).

2. dan: ARKTIKUM IN PO ŽELJI ARKTIČNA DOŽIVETJA
Po zajtrku obisk sodobnega muzeja in centra znanosti, Arktikuma, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije. Preostanek dneva boste namenili nepozabnim arktičnim doživetjem. Predlagamo "Husky safari" in obisk jelenje farme (ob doplačilu). Vaše arktične avanture se bodo pričele s prečkanjem Severnega tečajnika, na farmi severnih jelenov se boste podali na krajšo pot z jelenjo vprego, nato še na husky safari. Najprej se bomo naučili upravljati s sanmi, s katerimi se bomo pognali po zasneženi finski pokrajini in uživali v lepoti, hitrosti in prikupnosti huskijev. Vrnitev v hotel. Za zaključek predlagamo še nočno iskanje severnega sija. Odpeljali se boste v bližnje gozdove, stran od mestnih luči in živahnega vrveža. Severni sij je moč videti ob jasnem vremenu. Posedli se boste ob ognju in zvedeli vse o tem izjemnem naravnem pojavu. Toplo oblečeni ter opremljeni s krpljami, se boste prepustili tišini in utripu narave.

3. dan: ROVANIEMI - RANUA - SANTA PARK - SLOVENIJA
Po zajtrku predlagamo obiska živalskega parka Ranua, najbolj severno ležečega živalskega vrta na svetu, ki je dom mnogim živalim arktičnega območja, med njimi los, severni medved in sivi volk. Živalski park je urejen v avtentičnem okolju in predstavlja največjo laponsko atrakcijo za družine. Po vrnitvi  bo še dovolj časa za obisk Santa parka, s številnimi atrakcijami (podzemno prečkanje Severnega povratnika, vožnja z vlakcem skozi tovarno igrač, obisk šole za palčke, obisk Božičkove pisarne….). V poznih popoldanskih urah prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE:
-    letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana - Rovaniemi - Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
-    prevoz letališče - hotel – letališče
-    2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* (nastanitev v hotelu SOKOS VAAKUNA 4*,  SCANDIC CITY 4* ali podoben hotel)
-    obisk Božičkove vasice, oglede zunanjosti
-    spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi (doplačila na kraju samem NISO MOŽNA):
-    enoposteljna soba: 270 EUR (na vprašanje)
-    2x večerja v hotelu: odrasli 98 EUR, otroci do 12 let 65 EUR
-    izlet v živalski park Ranua z vstopnino: odrasli 64 EUR, otroci do 12 let 49 EUR (min 15 udeležencev)
-    arktična doživetja 2. dan - odrasli 198 EUR (ceni krajša vožnja z jelenjo vprego in 5km dolga vožnja z vprego huskijev, topla malica, topla oblačila in obutev),otroci do 12 let: 168 EUR
-    iskanje severnega sija odrasli: 92 EUR in otroci 72 EUR (prevoz do gozda in hoja s krplji skozi gozd, prigrizek; izlet se izvaja v večerno nočnih urah je za mlajše otroke lahko naporen)
-    vožnja z motornimi sankami odrasli 105 EUR, otroci do 12 let 89 EUR* (v ceni vožnja s sanmi pribl. 2 uri, topel napitek, spremstvo angleškega vodnika)

POMEMBNO: Cena velja ob hkratni prijavi 2  odraslih oseb; otroci, ki plačajo otroško ceno sedijo v saneh, ki so prikupljene na motorne sani in jih zaradi varnosti upravlja lokalni vodnik. Če otrok plača celo ceno, potem sedi kot odrasla oseba tudi na motornih saneh, vendar samo v primeru, da je višji od140cm.
Zaporedje ogledov po dnevih se lahko spremeni, glede na končno število za posamezne aktivnosti.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI (glede na razpoložljivi čas):
-    vstopnina za Arktikum približno 15 EUR odrasli, otroci 7-15 let: 6 EUR; družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) 35 EUR - cene še niso fiksne in se lahko naknadno spremenijo.

POPUSTI za otroke do 12. let.
V sobah z možnostjo nastanitev dveh otrok je lahko raztegljiva zofa, ki sprejme dva manjša otroka ali dve dodatni ležišči v dvoposteljni sobi.

Otroci do 12. leta na dodatnem ležišču imajo zato naslednje popuste:
1. otrok do 12 let ima popust 170 EUR
2. otrok do 12 let ima popust v višini 100 EUR

Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

SANTA PARK: je odprt samo do 7. januarja 2024.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:
Doplačilo za gorivo:  obvestilo o doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 20 dni pred predvidenim odhodom/letom, v kolikor bi prišlo do odstopanj preračuna po lestvici, predstavljeni v splošnih pogojih.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene, preostalo 21 dni pred odhodom.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih maja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja 3 DNI

od
1.069,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja 3 DNI

od
1.069,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

LAPONSKA - Božiček in arktična doživetja 3 DNI


  • od 1.069,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI (letalo-bus)

SKANDINAVIJA Z NORDKAPOM IN LOFOTI - 12 DNI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

TURŠKA PRAVLJICA - 8 DNI Turčija

TURŠKA PRAVLJICA - 8 DNI

0/5

od 589,00 € Brez DDV: 589,00 €

PRAVLJIČNA KAPADOKIJA - 8 DNI Turčija

PRAVLJIČNA KAPADOKIJA - 8 DNI

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

Tags: Finska, Skandinavija, Rovaniemi, Laponska