Islandija na kratko - Odkrijte svoj avanturistični čut in obiščite to otoško državo, ki jo odlikujeta hladna pokrajina in topli ljudje. Zaradi številnih gejzirjev, ledenikov in aktivnih vulkanov ji pravimo tudi otok ledu in ognja.  Več kot polovica prebivalstva se nahaja v glavnem mestu, ki je mešanica stare lesne arhitekture in modernih zgradb. Vabimo vas v deželo ledenikov, fjordov,  vulkanov, gejzirov jezer in slapov!

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 1.995 €
Cena pri najmanj 30 udeležencih: od 2.095 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 2.195 €


1. DAN: LJUBLJANA - EVROPA - REYKJAVIK

Po želji (doplačilo) prevoz z avtobusom do enega od evropskih letališč in polet v Reykjavik. Po pristanku nastanitev v hotelu v Reykjaviku ali okolici. Nočitev.

2. DAN: KERIO - HAUKADOLUR - GEYSIR - STROKKUR - GULLFOSS - THINGVELLIR
Po zajtrku celodnevni izlet po t.i. Zlatem krogu. Najprej si bomo ogledali vulkanski krater Kerio z manjšim jezerom. Peljali se bomo po dolini termalnih vrelcev Haukadolur in se ustavili pri Geysirju, po katerem se imenujejo vrelci vode po vsem svetu. Videli bomo Veliki gejzir in gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Ustavili se bomo ob slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko in obiskali narodni park Thingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament Althing. Nočitev v hotelu.

3. DAN: VESTMANSKI OTOKI - VIK
Po zajtrku se bomo s trajektom odpravili na izlet na Vestmanske otoke, na južni obali Islandije. Skupina petnajstih otokov velja za eno glavnih islandskih znamenitosti. Obiskali bomo Heimaey, največji in edini naseljeni otok v skupini Vestmanskih otokov, ki je znan po nenadnem vulkanskem izbruhu leta 1974. Na otok prihaja gnezdit množica ptic, predvsem morski papagaji. Z ladjico se bomo popeljali ob obali, obiskali bomo morsko jamo Klettshellir in morda videli celo kakšnega kita. Odpeljali se bomo v vasico Vik, kjer bomo videli zanimiv naravni fenomen Reynisdrangar, visoke skale, ki se ob obali dvigujejo iz morja. Namestitev v okolici in nočitev.

4. DAN: VIK - SKAFTAFELL - JÖK ULSÁRLÓN - HÖFN - EGILSSTADIR
Po zajtrku bomo obiskali narodni park Skaftafell, zeleno oazo v zavetju ledenikov. Sprehodili se bomo do slapu Svartifoss, ki ga krasijo bazaltni stebri. Po želji se bomo lahko (doplačilo) odpravili na izlet po ledeniški laguni Jökulsárlón. Z amfibijskimi vozili se bomo zapeljali, po laguni, po kateri plavajo manjše ledene gore, ki se lomijo od ledenika, z malce sreče pa bomo videli tudi kakšnega tjulna. Obiskali bomo ribiško vasico Höfn, ki leži ob veličastnem ledeniku Vatnajökull. nato pa bomo pot nadaljevali po pusti pokrajini proti mestecu Egilsstadir. Namestitev v okolici in nočitev.

5. DAN: EGILSSTADIR - VZHODNI FJORDI - DETTI FOSS - JEZERO MYVATN
Po zajtrku se bomo odpeljali na vzhodno obalo Islandije. Očarali nas bodo globoki fjordi, ki jih ločujejo visoke gore, nenavadne barve in reliefi bogate pokrajine, ki je bogata z minerali in poldragimi kamni. Ustavili se bomo pri veličastnem slapu Dettifos, ki velja za najmogočnejši slap v Evropi. Odpeljali se bomo na obalo jezera Myvatn. Namestitev v okolici in nočitev.

6. DAN: JEZERO MYVATN - GODAFOSS - AKUREYRI
Po zajtrku se bomo odpeljali do jezera Myvatn. Biser islandske pokrajine je pravi raj za ljubitelje ptic in narave nasploh, predvsem pa geologe, saj je tu mnogo vulkanskih oblik, sulfatnih polj, kjer iz zemlje uhaja vodna para in brbota vrelo blato. Ustavili se bomo še ob mogočnem Slapu bogov Godafoss, nato pa se odpeljali do najdaljšega islandskega fjorda in mesta Akureyri, ki je le 100 km oddaljen severnega tečajnika. Namestitev v okolici in nočitev.

7. DAN: AKUREYRI - LAUGARBAKKI - REYKJAVIK
Po zajtrku se bomo po prostrani pokrajini, kjer se pasejo islanski konji in ovce,odpeljali proti jugu. Ustavili se bomo v kraju Laugarbakki, po sprehodu pa bomo pot nadaljevali v Reykjavik. Namestitev in nočitev.

8. DAN: REYKJAVIK - MODRA LAGUNA - EVROPA
Po zajtrku ogled najsevernejše prestolnice na svetu, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Ime mesta bi lahko prevedli kot Dimni zaliv. Izročilo pravi, da se je v 9. stoletju, ko so naseljevali ta predel, tu iz tal dvigovala para. Danes v mestu ni dima, saj hiše ogreva topla voda geotermalnih območij. Reykjavik je mesto s kolonijo arktičnih ptic in z lososi bogato reko v mestnem središču. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perle in muzeja na prostem, Arbaer. Sprehodili se bomo po bogatem botaničnem vrtu, nato pa se odpravili v Modro laguno, kjer se bomo lahko okopali v geotermalni vodi. Zvečer prevoz na letališče in nočni let proti celini.

9. DAN: EVROPA - LJUBLJANA
Po jutranjem pristanku bomo pot nadaljevali proti Sloveniji (doplačilo prevoz).

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, avtobusni prevozi po programu, 7x nočitev z zajtrkom v hotelih 2*/3* (1/2 sobe) ali podeželskih hotelih/penzionih, izlet na Vestmanske otoke, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: povratni avtobusni prevoz iz Slovenije do letališča – pribl. 75 €, enoposteljna soba 550 €, 7x večerja 420 €, obisk Modre lagune 88€, vožnja z ladjico po laguni 58 €, vstopnine v muzeje pribl. 35 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15 %.POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Opomba: v primeru poleta z enega bližnjih letališč bo do tja in nazaj organiziran avtobusni prevoz.


 Izračun upošteva udeležbo najmanj 35,30  oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI

od
1.995,00 €

Potniki

1
2
 

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI


  • od 1.995,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH Skandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

ISLANDIJA Islandija

ISLANDIJA - 5 dni

0/5

od 1.049,00 € Brez DDV: 1.049,00 €

ISLANDIJA - 4 dni Islandija

ISLANDIJA - 4 dni

0/5

od 949,00 € Brez DDV: 949,00 €

Tags: ISLANDIJA, VESTMANSKI, OTOKI, Islandija