Islandija na kratko - Odkrijte svoj avanturistični čut in obiščite to otoško državo, ki jo odlikujeta hladna pokrajina in topli ljudje. Zaradi številnih gejzirjev, ledenikov in aktivnih vulkanov ji pravimo tudi otok ledu in ognja.  Več kot polovica prebivalstva se nahaja v glavnem mestu, ki je mešanica stare lesne arhitekture in modernih zgradb.

Cena- Hotel 3*: od 988 Eur 
Cena- Hotel 4*: od 1.025 Eur 


1. dan: LJUBLJANA−KEFLAVIK–polotok REYKJANES–REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: þHINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR–SLAP GULLFOSS−SKALHOLT)
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka þhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3. dan: REYKJAVIK (MODRA LAGUNA)
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), muzeja skulptur Asmundur Svensson in Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS–SLAP SKOGAFOSS–VIK–LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL)
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura« - dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega najbolj slikanih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

5. dan: REYKJAVIK–KEFLAVIK–LJUBLJANA
Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.


S POSEBNIM LETALOM IZ LJUBLJANE!

CENA VKLJUČUJE:

navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu,  avtobusni prevozi po programu,  4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, avtobusni prevoz letališče-polotok Reykjanes-hotel-letališče na Islandiji, slovensko vodenje, organizacija potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI: enoposteljna soba za 4 noči 298,00 EUR/osebo,  poldnevni izlet v Modro laguno, od 12 let 105,00 EUR/osebo, izlet "Zlati trikotnik"  od 12 let 50,00 EUR/osebo, ogled Reykjavika z vstopninami, od 12 let 40,00 EUR/osebo, izlet "Južna avantura", od 12 let 75,00 EUR/osebo.


POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva
udeležbo najmanj 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
      

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ISLANDIJA

od
988,00 €

Potniki

1
2
 

ISLANDIJA


  • od 988,00 €Morda vas zanima tudi...

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI Islandija

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI

0/5

od 1.995,00 € Brez DDV: 1.995,00 €

Tags: ISLANDIJA, Islandija