Oglejte si lepote Srbije  ob mogočni Donavi. Okusite Beograd, kjer se si bomo ogledali znamenitosti, se prepustili gostoljubju domačinov, zaplesali in obudili spomin na okus prave pleskavice, kajmaka, prebranca... Nacionalni park Djerdap in Lepenski vir - eno najpomembnejših arheoloških najdišč.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 239 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 269 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - SMEDEREVO - VIMINACIUM -GOLUBAC - KLADOVO
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 1. uri zjutraj. Vožnja skozi Hrvaško,mimo Beograda do Smedereva, kjer si bomo ogledali znamenitosti tega starodavnega mesta: Smederevsko trdnjavo, Karadjordjevo murvo in mestni trg s Hramom Sv. Georgija. Pot bomo nadaljevali do ostankov mesta Viminacium, nekoč glavnega mesta rimske province Zg. Mezije, ki je obsegala območje današnje Srbije. Po ogledu arheološkega parka in vojaškega tabora na »limesu« ob Donavi iz rimskih časov se bomo odpeljali v Golubac, kjer bo krajši postanek za ogled tamkajšnje trdnjave. Na poti skozi Djerdapski narodni park (Veliki in Mali Djerdap) bomo občudovali mogočnost Donave, ki že tisočletja predstavlja kulturno mejo na Balkanu. Namestitev v hotelu v Kladovu ali okolici, večerja in nočitev.

2. DAN: KLADOVO - NACIONALNI PARK DJERDAP -LEPENSKI VIR - BEOGRAD
Po zajtrku se bomo popeljali z ladjo na panoramsko vožnjo po soteski, si ogledali HE Djerdap, nato pa obiskali še Lepenski vir, eno najpomembnejših arheoloških najdbišč prazgodovinskih kultur. Med arheološkimi izkopavanji so tu našli kar 136 objektov, pomembni pa so predvsem ostanki sakralne arhitekture iz obdobja 6500 do 5500 pr. n. št.. Po ogledu muzeja, kjer so razstavljena najpomembnejša odkritja in kopije najlepših skulptur, katerih originale čuvajo v beograjskem Narodnem muzeju, se bomo pozno popoldan odpeljali v Beograd. Namestitev v hotelu. Po želji večerja v »boemski«  Skadarliji.

3. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo z lokalnim vodnikom ogledali Beograd: Kalemegdan, znamenito beograjsko trdnjavo na sotočju Save v Donavo, saborno cerkev (beograjska stolnica), »konak« kneginje Ljubice, največjo pravoslavno cerkev sv. Save na Vračarju. Sprehodili se bomo po glavni beograjski promenadi, ulici Kneza Mihajla, kjer je veliko lepih trgovin, galerij in knjigarn. Pred povratkom domov še vožnja mimo stadiona Crvene Zvezde - Marakana in Dedinj, kjer so rezidence najpomembnejših beograjskih politikov ter Hiše cvetja. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v 1/2 sobah, vstopnini v arheološki muzej Viminacium in Lepenski Vir, vožnjo z ladjo po Djerdapu, lokalno spremstvo, osnovno
nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo.
DOPLAČILA: 1/1 soba 40 €, večerja na Skadarliji 20 €, vstopnine pribl. 10 €. POPUST: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15%. 

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 40 EUR.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
  

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

DJERDAP IN LEPENSKI VIR Z BEOGRADOM

od
239,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

DJERDAP IN LEPENSKI VIR Z BEOGRADOM

od
239,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

DJERDAP IN LEPENSKI VIR Z BEOGRADOM


  • od 239,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI Srbija

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

Tags: DJERDAP, LEPENSKI, VIR, BEOGRADOM, Srbija