Na potep po poteh grofa Drakule.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 348 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 388 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - ORADEA
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 4. uri zjutraj. Potovali bomo mimo Celja, Maribora, prek Dolge vasi proti Dombovarju in nato mimo Szegeda prek madžarskoromunske meje vse do mesta Oradea. Namestitev v hotelu in nočitev. 

2. DAN: ORADEA - CLUJ NAPOCA - TARGU MURES - SIGHISOARA - BRASOV
Po zajtrku se bomo skozi Cluj Napoco odpeljali v Targu Mures, kjer si bomo ogledali Palačo kulture in obiskali pravoslavno ter katoliško cerkev. V Sighisoari, ki slovi kot najlepše mesto Transilvanije, ponaša pa se tudi s svojim razvpitim rojakom Vladom Tepešem, bolj znanim kot grof Drakula (dracul - hudič), si bomo ogledali njegovo rojstno hišo, citadelo in druge znamenitosti, nato pa se odpeljali do mesta Brasov z znamenito črno cerkvijo, ostanki citadele in mestno hišo iz 18. stoletja. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: BRASOV - BRAN - SIBIU
Zajtrk. Obiskali bomo vasico Bran, kjer na vzpetini stoji razvpit grad grofa Drakule. Pod gradom je etnološki muzej na prostem s tipičnimi starimi vaškimi hišami. Ogledali si bomo dragocenosti skrivnostnega gradu (zbirko porcelana, barvnega stekla, zanimivega pohištva) in se nato odpeljali v Sibiu, kulturno prestolnico Evrope 2007. Odlično ohranjeno srednjeveško mestno jedro krasijo čudovit trg, mestna hiša, obzidje s stolpi in katedrala. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

4. DAN: SIBIU - HUNEDOARE - TIMISOARE - NOVI SAD
Po zajtrku se bomo poslovili od prijetnega mesta in odpotovali v Hunedoare, si bomo ogledali najlepši romunski gotski grad plemiške družine Hunjadi. Tu je svojo mladost preživel Matija Korvin, pri nas znan kot Kralj Matjaž. Mimo Timisoare, nato pa prek romunsko-srbske meje se bomo pripeljali v središče Vojvodine, v Novi Sad. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: NOVI SAD - MARADIK - KRUŠEDOL -  LJUBLJANA
Po zajtrku bomo spoznali vojvodinsko prestolnico. Začeli bomo z mogočno staro trdnjavo Petrovaradin, nato pa se sprehodili po starem mestnem jedru in si ogledali mestno hišo, stolnico, cerkev sv. Marije, palačo Srbskega narodnega gledališča, Vladikin dvor, Nikolajevsko cerkev ter Matico Srbsko. Po kratkem predahu bomo v idilični vasici Maradik imeli pozno kosilo in če bo dovolj časa si bomo ogledali še samostan Krušedol. Popoldne povratek mimo Zagreba v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 3x polpenzion in 1x nočitev v hotelih 3* in 4* (1/2 sobe), kosilo v Maradiku in ogled etno vasice, zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja. DOPLAČILA: 1/1 soba 80 €, vstopnine pribl. 20 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 32 €.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE

od
348,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE

od
348,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE


  • od 348,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI Srbija

BEOGRAD IN SRBSKI SAMOSTANI

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

BOLGARIJA  in ROMUNIJA

BOLGARIJA in ROMUNIJA

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

BEOGRAD (2 dni) Srbija

BEOGRAD (2 dni)

0/5

od 99,00 € Brez DDV: 99,00 €

NOVI SAD, BEOGRAD Z AVALO IN OPLENAC Srbija

NOVI SAD, BEOGRAD Z AVALO IN OPLENAC

0/5

od 158,00 € Brez DDV: 158,00 €

VIKEND V BEOGRADU

VIKEND V BEOGRADU

0/5

od 94,00 € Brez DDV: 94,00 €

POTEP PO BOLGARIJI IN ROMUNIJI

POTEP PO BOLGARIJI IN ROMUNIJI

0/5

od 598,00 € Brez DDV: 598,00 €

Tags: BISERI, ROMUNIJE, VOJVODINE, Romunija