Portugalska - dežela z bogato zgodovino, odskočna deska za mnoge raziskovalce. Lizbona -moderna prestolnica Portugalske. Severna Španija, Evora, Madrid, Zaragoza in Figueras.

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.190 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.290 €


1. DAN: SLOVENIJA - ITALIJA
Odhod avtobusa iz Maribora ob 18. uri, postanek v Celju in Ljubljani. Nočna vožnja mimo Sežane v Italijo.

2. DAN: AZURNA OBALA - CARCASSONNE
Pot bomo nadaljevali ob Azurni obali, skozi Provanso proti pokrajini Languedoc. V Carcassonnu si bomo ogledali srednjeveški del mesta, ki velja za največjo še ohranjeno evropsko trdnjavo. Namestitev v hotelu v bližini mesta in nočitev.

3. DAN: CARCASSONNE - LURD - SAN SEBASTIAN - BURGOS
Po zajtrku bomo mimo Toulousa prispeli pod Pireneje. V velikem romarskem središču Lurd si bomo ogledali osrednje cerkve in trge ter obiskali hišo sv. Bernarde, nato pot nadaljevali proti Atlantiku. Po vstopu v Španijo se bomo ustavili v letoviškem mestu San Sebastian v pokrajini Baskija. Namestitev in nočitev v hotelu blizu Burgosa.

4. DAN: BURGOS - SANTIAGO DE COMPOSTELA
Zajtrk. Dopoldne si bomo v El Cidovem mestu Burgos ogledali katedralo in staro mestno jedro. Prek pokrajine Castilla-Leon se bomo odpeljali proti Galiciji. Potovali bomo vzporedno z Jakobovo potjo, po kateri kristjani že stoletja romajo na grob sv. Jakoba. Večerni prihod v srednjeveško krščansko romarsko središče Santiago de Compostela. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: SANTIAGO DE COMPOSTELA - BRAGA - PORTO
Po zajtrku si bomo ogledali stari del mesta in znamenito cerkev, v kateri je tudi grob sv. Jakoba, in se nato odpeljali proti Portugalski. Popoldne bomo prispeli v mesto Braga. Na hribu nad mestom bomo obiskali romarsko cerkev Bom Jesus de Monte. Zvečer bomo prispeli v drugo največje portugalsko mesto, v Porto in se sprehodili po mestu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN: PORTO
Po zajtrku celodnevni ogled mesta. Videli bomo katedralo, cerkev sv. Klare, Torre dos Clerigos, obiskali znamenito borzo »Bolsa« in se popeljali po aveniji Boavista, ki sega do Atlantskega oceana, prečkali znameniti most Luisa I. čez reko Douro in nato pokusili znameniti porto v eni od znanih kleti. Prosto za sprehod po živahni Ribeiri ob reki Douro. Večerja in nočitev v hotelu.

7. DAN: PORTO - AVEIRA - COIMBRA - FATIMA - BATALHA - OBIDOS - LIZBONA
Po zajtrku se bomo mimo Aveire odpeljali proti jugu. V Coimbri se bomo sprehodili po univerzitetnem predelu in si ogledali katedralo, najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. V romarskem središču Fatima si bomo ogledali osrednji trg in cerkev, nato pot nadaljevali v Batalho z znamenitim samostanom. Postanek v vasici Obidos in večerni prihod v Lizbono, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. DAN: LIZBONA
Zajtrk. Na celodnevnem ogledu mesta bomo videli katedralo, grad Sao Jorge, staro četrt Alfama in popoldne še bližnji Belem s stolpom, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri Spomeniku odkritij in še obisk cerkve pri samostanu San Jeronimos. Vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ‘98 in povratek v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s petjem tipičnih portugalskih pesmi fado. Nočitev v hotelu.

9. DAN: LIZBONA - SINTRA - CABO DA ROCA - ESTORIL - LIZBONA
Zajtrk. Odhod v Sintro, staro kraljevo prestolnico in ogled zunanjosti palače (vstop po želji, če bo odprto), nato nadaljevanje vožnje na najbolj zahodni del Evrope - Cabo da Roca. Sledi opoldanski postanek v letovišču Estoril. Vrnitev v Lizbono, kjer bo čas za samostojne oglede in možnost večerje v živahnem delu mesta. Nočitev v hotelu.

10. DAN: LIZBONA - EVORA - MADRID
Zajtrk. Odhod iz Lizbone preko mostu Vasca da Game mimo Setubala. Prihod v Evoro. Krajši ogled mesta, ki je zaradi svoje bogate preteklosti uvrščeno na seznam svetovne kulturne dediščine pod okriljem UNESCA. Potovanje nadaljujemo v Španijo mimo Badajoza in Meride. Prečkali bomo pokrajini Extremadura in Castilla-La Mancha ter v večernem času prišli v Madrid. Večerni panoramski ogled španske prestolnice: muzej Prado, Plaza Cibeles, Gran Via, Plaza Espana, Palacio Real, Puerto del Sol... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

11. DAN: MADRID - ZARAGOZA
Po zajtrku odhod iz Madrida. Vožnja mimo Guadalajare proti Aragoniji. Opoldanski prihod v Zaragozo, aragonsko prestolnico ob reki Ebro, kjer se je rodil tudi slikar Francisco Goya. Ogledali si bomo romarsko cerkev Nuestra Senora del Pilar, Lonja in Plazo Espana. Popoldne se bomo skozi Lerido odpeljali v Katalonijo. Nastanitev v hotelu v okolici Barcelone. Večerja in nočitev.

12. DAN: BARCELONA - FRANCIJA
Zajtrk in krajši obisk Barcelone s krožno panoramsko vožnjo. Po ogledu nadaljujemo potovanje v Francijo. Vožnja mimo Perpignana, Montpelliera, Arlesa in večerni prihod v bližino Azurne obale. Nastanitev v hotelu in nočitev.

13. DAN: FRANCIJA - ITALIJA - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja proti domu mimo Genove in Verone. Prihod v Slovenijo zvečer.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 9x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v Španiji in na Portugalskem (dvoposteljne sobe), 2x nočitev z zajtrkom v hotelih 2*/3* v Franciji (dvoposteljne sobe), 6x večerjo, vstopnine v katedralo v Burgusu, Bolso, Batalho, Belem, grad Sao Jorge, pokušnja porta, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 220 €, obisk lokala s tipično portugalsko pesmijo fado in portugalsko folkloro z večerjo in pijačo pribl. 50 €.
POPUSTI: za otroke do 12. leta v sobi s starši 10 %.POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/vouche, ne glede na število oseb. Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

od
1.190,00 €

Potniki

1
2
 

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA


  • od 1.190,00 €Morda vas zanima tudi...

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA (4 dni) Španija

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA (4 dni)

0/5

od 539,00 € Brez DDV: 539,00 €

PORTUGALSKA - od Lizbone do Porta Portugalska

OD LIZBONE DO PORTA - PORTUGALSKA

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

LIZBONA Portugalska

LIZBONA

0/5

od 619,00 € Brez DDV: 619,00 €

VELIKA ŠPANSKA TURA Španija

VELIKA ŠPANSKA TURA

0/5

od 979,00 € Brez DDV: 979,00 €

SLIKOVITI AZORI Portugalska

SLIKOVITI AZORI

0/5

od 1.220,00 € Brez DDV: 1.220,00 €

LIZBONA IN MADEIRA Portugalska

LIZBONA IN MADEIRA

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

VALENCIJA

VALENCIJA

0/5

od 449,00 € Brez DDV: 449,00 €

Tags: PORTUGALSKA, SEVERNA, ŠPANIJA, Španija