Otok MADEIRA se imenuje tudi otok večne pomladi, zaradi izjemno mile, subtropske, oceanske klime. Je portugalska avtonomna pokrajina, od katere je oddaljena približno 1000 km. Otočje je vulkanski arhipelag, ki ima 741 km2 površine in kjer živi približno 245.000 prebivalcev (edina naseljena otoka v arhipelagu sta Madeira in Porto Santo). Madeiro so poznali že stari Rimljani in jo imenovali »Škrlatni otok«. Ponovno so jo »odkrili« Portugalci nekje med leti 1418 in 1420. Danes je Madeira priljubljena otoška destinacija, kjer turistična sezona traja celo leto. Moto otoka je: »Med vsemi otoki najlepša in svobodna«. Odkrijmo jo! 

 

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 999 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 1.059 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 1.089 €

 

1. dan: SLOVENIJA /BLIŽNJE LETALIŠČE– LIZBONA – FUNCHAL
Zbor potnikov na letališču Benetke, po želji ob doplačilu organiziran prevoz do letališča pri Benetkah ter polet preko Lizbone do glavnega mesta Madeire, Funchala. Nastanitev.

2. dan: FUNCHAL IN MONTE
Po zajtrku bo sledil poldnevni ogled glavnega mesta, kjer je raslo toliko janeža, da so po njem poimenovali glavno mesto. Sprehod po ulicah polnih zelenja in tlakovanih z malimi črnimi in belimi kamenčki. Glavni postanek bomo naredili na znameniti tržnici z izjemno raznoliko ponudbo sadja, zelenjave in cvetja. Velik del zavzema ribarnica, kjer prodajajo različne vrste rib, predvsem tune in jegulje. V bližini bomo obiskali delavnico slavnih madeirskih čipk in vezenine, kjer bo možnost ogleda izdelave in nakupa. Ogledali si bomo tudi druge znamenitosti v starem delu mesta. Sledil bo obisk vasice Monte, najljubše destinacije obiskovalcev Madeire. Na vrhu stoji romarska cerkev in grobnic cesarja Karla Habsburškega. Po želji ob doplačil se bomo v povratku na lesenih sankah popeljali v dolino. Prosto popoldne za zadnje nakupe in oglede. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: IZLET PO ZAHODNEM DELU OTOKA
Ves dan namenjen izletu po zahodnem delu otoka. Izlet bomo pričeli v ribiškem naselju Camari de Lobos, kjer se bomo sprehodili med številnimi lokali in restavracijami, sem je rad zahajal tudi Winston Churchill. Pot bomo nadaljevali do najvišjega rta v Evropi in drugega najvišjega na svetu, Cabo Girao, kjer se klifi dvigajo skoraj 600 metrov visoko. Vožnja do Ribeire Brave, kjer bo krajši postanek v ribiški vasici, nato pa se bomo dvignili do prelaza Ecumeada, od koder se v jasnem dnevu vidita tako severna kot južna obala. Nadaljevanje do Porta Moniza, kraj slovi po bazenih, izklesanih v lavo. Kosilo bo organizirano v lokalni restavraciji pri naravnih bazenih. Povratek v Funchal preko 1.400 metrov visokega prelaza Paul da Serra. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: FUNCHAL - (PORTO SANTO) - FUNCHAL
Prosto za samostojne oglede in počitek. Možnost izleta z ladjo »Lobo Marinho« na sosednji otok Porto Santo, približno 40 km oddaljen od Madeire in njen pravi kontrast. Znan je namreč po čudovitih peščenih plažah in simpatičnih ribiških vasicah. Najprej se bomo podali na razgledno ploščad Portela in od koder bomo deležni prekrasnega razgleda na zaliv ter peščeno plažo. Po bomo nadaljevanje do Serra de Fora in Serra de Dentro na severni obali otoka. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro.

5. dan: IZLET PO VZHODNEM DELU OTOKA
Ves dan namenjen izletu po vzhodnem delu otoka. V jutranjih urah bomo najprej obiskali vasico Camacha, ki slovi po pletenih izdelkih iz vrbovih šib. Ogledali si bomo potek izdelave in na koncu še kaj kupili. Nadaljevanje vožnje do tretjega najvišjega vrha Madeire, Pico do Arieiro. Cesta vodi skozi evkaliptusove in lovorove gozdove po vulkanski pokrajini, ki omogoča lepe razglede. Postanek v kraju Ribeiro Frio, kjer se nahaja valilnica postrvi. Možnost pokušnje tipične madeirske pijače – poncha iz brandya, sladkornega trsa, limone in medu. Nadaljevanje poti v Santano, vasico znano po značilnih belih trikotnih hišah, kritih s slamo, kjer so vsa vrata in okna pobarvana v žive barve. Vožnja v Portelo, od koder so lepi razgledi na skalnato formacijo Penha d’Aguia. Povratek ob obali mimo Machica, drugega najbolj obiskanega in ribiškega mesteca na otoku.

6. dan: FUNCHAL - (LEVADA) - FUNCHAL
Prosto za samostojne oglede in počitek. Priporočamo izlet/treking oz sproščujoč sprehod Levada Rabacal (doplačilo).Levada je portugalska beseda, ki prihaja iz besede levar in pomeni nositi oz. »na grobo« prevedeno vozišče ali mini kanal. Mini kanali so namakalni sistemi za dovajanje vode iz severnih vlažnih v južne sušne predele in skrbijo za dovajanje vode v nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektrarne po celem otoku. Njihova skupna dolžina je 2500 km mnogi so bili urejeni že v 16. stoletju. »Levada sprehodi« so sprehajalne poti urejene ob vzdrževanih mini kanalih, ki se danes uporabljajo tudi v turistične namene in omogočajo enkratne sprehode v neokrnjeni naravi. Vožnja do planote Paul da Serra; od tam pa boste pot nadaljevali peš. Naprej se boste sprehodili do gostišča Rabacal in po kratkem odmoru pot nadaljevali v čudoviti naravi do slapov Risco. Spust in nadaljevanje hoje po vzdrževanih poteh imenovanih »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Kratek odmor za uživanje v enkratni naravi. Ob vrnitvi do vašega vozila hoja skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Povratek v hotel.

7. dan: FUNCHAL – LIZBONA - BENETKE - SLOVENIJA
Prosto do odhoda na letališče in preko Lizbone polet v Benetke, od koder bo po želji organiziran prevoz v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE:  polet po programu, avtobusne prevoze po programu, 6x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*, osnovno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 149 €, prevoz na letališce in nazaj (min. 15 oseb) 58 €, doplačilo 6x večerja 129 €, tradicionalna večerja s programom 55 €., izlet Levada 39 €, izlet Porto Santo s kosilom 139 €, dodatne vstopnine pribl. 20 €.  POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišcu 10 %

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MADEIRA - CVETJE ATLANTIKA

od
1.049,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

MADEIRA - CVETJE ATLANTIKA

od
1.049,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

MADEIRA - CVETJE ATLANTIKA


  • od 1.049,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

SLIKOVITI AZORI Portugalska

SLIKOVITI AZORI

0/5

od 1.220,00 € Brez DDV: 1.220,00 €

LIZBONA IN MADEIRA Portugalska

LIZBONA IN MADEIRA

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

Tags: MADEIRA - CVETJE ATLANTIKA