Otok Madeira leži dobrih 500 km severno od Kanarskih otokov. Skupaj z manjšim otokom Porto Sant in še nekaterimi nenaseljenimi otočki meri 741 kvadratnih kilometrov in ima okoli 260.000 prebivalcev. Kljub temu, da je otok precej gorat in težko prehoden, pa slovi po številnih nasadih vinske trte (ter odličnem vinu) in sladkornega trsa.

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 899 Eur
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 939Eur

1. DAN: LJUBLJANA - BENETKE - LIZBONA
Zbor potnikov na beneškem letališču v zgodnjih popoldanskih urah ali na Dolgem mostu v Ljubljani in prevoz na beneško letališče (doplačilo). V popoldanskih urah polet v Lizbono. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev. 

2. DAN: LIZBONA - FUNCHAL (MADEIRA)
Po zajtrku ogled portugalske prestolnice. Obiskali bomo grad Sv. Jurija z najlepšim pogledom na Lizbono, samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev ter sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game, Belemski stolp iz 16. stoletja in spomenik slavnih pomorščakov. Popoldne sprehod po stari mestni četrti Alfama, literarni duši stare Lizbone. Zvečer polet na Madeiro. Po pristanku prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

3. DAN: FUNCHAL - PICO DOS BARCELOS - EIRA DO SERRADO - MONTE - FUNCHAL
Po zajtrku ogled glavnega mesta Madeire, Funchala. Ogled znamenite tržnice Mercado dos Lavradores z bogato ponudbo eksotičnega sadja, zelenjave, cvetja in z bogato založeno ribarnico. Obiskali bomo tudi delavnico tipičnih vezenin in čipk, nadaljevali z ogledi katedrale, mestne hiše in z obiskom botaničnega vrta, kjer bomo lahko poleg orhidej občudovali raznolike subtropske rastline. V vinski kleti bomo lahko poskusili odlična vina. Popoldan izlet v centralni predel otoka v Pico dos Barcelos, od koder je prelep razgled na glavno mesto Madeire. Sledila bo vožnja do Eira do Serrado, razgledne točke na nadmorski višini 1.094 metrov, od koder se odpre razgled na vasico Curral das Freiras, Dolino nun, katero so v 16. stoletju zaznamovale nune, ki so se sem umaknile pred napadi piratov. V vasici Monte si bomo ogledali znano romarsko cerkev. Po želji (doplačilo) pa se bomo lahko v vasici Livramento preizkusili v adrenalinski vožnji in se spustili z lesenimi sanmi. Vrnitev v Funchal in nočitev.

4. DAN: FUNCHAL - CAMARA DE LOBOS - CABO GIRAO - RIBEIRA BRAVA - PT. MONIZ - PAUL DE SERRA - FUNCHAL
Po zajtrku celodnevni izlet na zahodni in severni del otoka. Z ogledi bomo začeli na razgledni točki nad vasico Camara de Lobos in se nato podali do rta Cabo Girao, drugega najvišjega klifa na svetu s 580 metri višine. Krajši postanek v vasici Riberia Brava in vožnja na vrh Encumeada, kjer je ob lepem vremenu čudovit razgled na južno in severno stran otoka. Cesta proti Porto Monizu je speljana ob čudoviti kamniti obali. V vasici Porto Moniz bo ogled vulkanskih bazenov in kosilo v prijetni restavraciji. Povratek proti Funchalu prek edinega platoja na Madeiri, Paul de Serra, ki leži na nadmorski višini 1400 metrov. Zaključek večera v tipični restavraciji blizu Funchala, kjer nam bodo postregli z lokalnimi specialitetami (tudi z značilno estepado) ob folklorni predstavi (doplačilo). Nočitev.

5. DAN: FUNCHAL - CAMACHA - RIBERIO FRIO - SANTANA - MACHICO - FUNCHAL
Po zajtrku celodnevni izlet v notranjost otoka. Postanek v vasici Camacha, ki slovi po pletenih izdelkih iz vrbovih šib. Ogledali si bomo izdelavo različnih izdelkov. Vožnja do tretjega najvišjega vrha Madeire, Pico do Arieiro (1818 m). Postanek v vasici Ribeiro Frio, znani po ribogojnici postrvi in tipični pijači poncha, ki jo bomo lahko tudi poizkusili. Nadaljevanje v Santano, vasico znano po značilnih belih trikotnih hišah, kritih s slamo, Kosilo. Povratek proti Funchalu mimo mesteca Machico, drugega najbolj obiskanega ribiškega mesteca na otoku. Postanek

za ogled in vožnja do Funchala. Nočitev.

6. DAN: FUNCHAL - LIZBONA - BENETKE - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja na letališče in v dopoldanskih urah polet prek Lizbone v Benetke. Prevoz do Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, avtobusne prevoze po programu, 5x nočitev z zajtrkom v Lizboni in Madeiri v hotelu 3*, 2 x večerja, izleti po programu, osnovno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja. DOPLAČILA: enoposteljna soba 130€, prevoz na letališče in nazaj (min. 15 oseb) 50 €, Fado večerja pribl. 45 €., cena za novoletni odhod naknadno. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10%.


POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 2 x 150 €.

Pomembno: Zaporedje programa se zaradi prilagajanja letalskim letom lahko spremeni.


Izračun upošteva
udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

LIZBONA IN MADEIRA

od
899,00 €

Potniki

1
2
 

LIZBONA IN MADEIRA


  • od 899,00 €Morda vas zanima tudi...

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA Španija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

0/5

od 1.190,00 € Brez DDV: 1.190,00 €

PORTUGALSKA - od Lizbone do Porta Portugalska

OD LIZBONE DO PORTA - PORTUGALSKA

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

LIZBONA Portugalska

LIZBONA

0/5

od 619,00 € Brez DDV: 619,00 €

MADEIRA - CVETJE ATLANTIKA

MADEIRA - CVETJE ATLANTIKA

0/5

od 1.049,00 € Brez DDV: 1.049,00 €

Tags: LIZBONA, MADEIRA, Portugalska