Otoška država Malta obsega istoimenski otok in bližnja otoka Gozo in Comino ter številne nenaseljene otočke in čeri. Malte se ne obiskuje le zaradi vedno lepega podnebja, kristalno čistega morja in živahnega dogajanja, ki ga dopustniku ponuja Malta, temveč tudi zaradi neverjetno bogate zgodovine in številnih kulturnih zakladov.  Odisej naj bi v teh krajih srečal nimfo Kalipso, ki mu dolgo ni dovolila oditi... pozor, da ne očara tudi vas...

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 499 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 539 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 559 €


1. DAN: LJUBLJANA - BENETKE - LA VALLETTA
Zbor potnikov na beneškem letališču in polet na Malto. Vožnja do hotela, namestitev in nočitev.

2. DAN: LA VALLETTA - MDINA - LA VALLETTA
Po zajtrku panoramski ogled glavnega mesta La Valletta, ki so ga zgradili križarji reda Sv. Janeza. Med sprehodom po mestu z veličastnim obzidjem bomo obiskali zgornje vrtove Barracca s čudovitim razgledom na največje naravno pristanišče na svetu. Obiskali bomo katedralo sv. Janeza, eno najrazkošnejših cerkva v Evropi, ki jo krasijo tudi dela Caravaggia. Ogledali si bomo še Palačo Velikega mojstra z dvorišči in z neprecenljivo zbirko tapiserij, nato pa Malto doživeli še z avdiovizualno predstavo “Malta Experience”. Nočitev.

3. DAN: LA VALLETTA - OTOK GOZO - LA VALLETTA
Po zajtrku bomo iz pristanišča Cirkewwa s trajektom po modri laguni med otočki pripluli do Goza. Ogledali si bomo znamenite Gantijeve templje, ki veljajo za ene najstarejših zgradb na svetu. Največje mesto na otoku je Victoria, kjer so ohranjene številne stavbe še iz arabskih časov, slovi pa po mogočni citadeli. Popoldne bomo obiskali votlino v zalivu Xlendi, malo vasico z mogočnimi klifi in kristalno čisto vodo. Pred odhodom še postanek na obali Dwejra, ki slovi po visečem oknu, igri narave. S trajektom se bomo vrnili na Malto. Nočitev.

4. DAN: LA VALLETTA - MDINA - RABAT - MOSTA
Po zajtrku si bomo v mestu Mdina ogledali katedralo in se sprehodili po ozkih ulicah. V mestu Rabat bomo obiskali zgodnje krščanske katakombe, nato pa se odpeljali še v mestece Mosta z znamenito cerkvijo. Povratek v hotel in nočitev.

5. DAN: LA VALLETTA - BENETKE - LJUBLJANA
Po zajtrku prosto. Polet v Benetke in vrnitev v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, 1 kos ročne prtljage z dimenzijami 40 x 20 x 25 cm (manjša torba ali manjši nahrbtnik), avtobusne prevoze po programi, 4x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (1/2 sobe), oglede, izlet na otok Gozo in mini križarjenje s kosilom in pijačo, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 120 €, doplačilo za polpenzion: 69 €, doplačilo za 1 kos ročne prtljage do 10 kg: 20 €*, ali en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 20 kg: 60 € za obe smeri (lahko se odločite samo za 1 kos oddane prtljage tudi če potuje več oseb skupaj), prevoz na letališče 58 €, izlet na otok Gozo: 69 €; izlet po otoku: 49 € (ob prijavi na posamezni izlet najmanj 15 potnikov).
POPUSTI: otrok do 12. leta na 3. ležišču 10 %.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.


Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 , 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MALTA

od
499,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

MALTA

od
499,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

MALTA


  • od 499,00 €


Termin:Tags: MALTA, Malta