Starodavno mestece OHRID, nekdanja prestolnica velikega Samuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kot tisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti . tako njegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimi cerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo, skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskih mest. Na našem kratkem potovanju bomo spoznali delček te tisočletne kulture, nekatere starodavne običaje, pomešane z današnjo podobo, kar se staplja v čudovito celoto in seveda srečali ljudi, ki izžarevajo ljubeznivost, prijateljstvo in vroč makedonski temperament. 

TERMINI: 25. 3. - 28. 3., 29. 4. - 2. 5., 27. 5. - 30. 5., 24. 6. - 27. 6., 16. 9.  - 19. 9., 28. 10.  - 31. 10., 18. 11. - 21. 11. 2023

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 499 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 539 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 559 EUR

1. dan: (LJUBLJANA) - BENETKE − SKOPJE − OHRID 

Ob dogovorjeni uri zbor na bližnjem letališču v Benetkah. Kot doplačilo možnost transferja do letališča iz Ljubljane. Ureditev letaliških in mejnih formalnosti in polet letala redne linije s pristankom na letališču v Skopju v popoldanskih urah. Vožnja po avtocesti mimo Tetova v smeri Ohridskega jezera. Mesto Ohrid je bilo od nekdaj posebno mesto na Balkanu, poznano po svoji enkratni legi in neokrnjeni naravi, po svoji pestri zgodovini in bogati kulturni dediščini katero bomo imeli priložnost spoznati v naslednjih dneh. Po prihodu v hotel nastanitev in večerja. Možnost spoznavanja nočnega življenja na mestni promenadi, kjer se nahajajo številni lokali in bari. Prenočevanje.  

2. dan: OHRID − SV. NAUM − OHRID

Po zajtrku (doplačilo) krožna panoramska vožnja do samostana Sv. Naum, ki ga je ob koncu svojega življenja ustanovil Sv. Naum, sodelavec Sv. Klimenta Ohridskega, ki je bil učenec Sv. Cirila in Metoda. Po ogledu samostana prosti čas za kosilo v tipični restavraciji ob izvirih reke Crni Drim ter povratek z ladjico v Ohrid. Ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta pod zaščito UNESCA: cerkev Sv. Sofije, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment Ohridski, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, antično gledališče … Nekaj prostega časa za oddih, sprehod po mestu in nakup spominkov ali ohridskih biserov. Po želji skupine (doplačilo) tipična večerja in zabava z glasbo v čudovitem ambientu restavracije, ki leži ob Ohridskem jezeru. Prenočevanje.

3. dan: ORHID  − BITOLA − KRUŠEVO − KAVADARCI − SKOPJE

Po zajtrku vožnja mimo Resna v smeri Bitole, drugega največjega makedonskega mesta, ki ga je ustanovil Filip II Makedonski. Sprehod po glavni mestni ulici Širok Sokak in postanek za ogled ostankov antične Herakleje. Nadaljevanje vožnje v Kruševo, najvišje ležeče severno makedonsko mesto. Ogled spomenika Ilindenske vstaje in možnost obiska notranjosti (doplačilo) spominskega centra preminulega pevca Tošeta Proeskega. Nadaljevanje vožnje čez rodovitno Pelagonijo do Kavadarcev, kjer obiščemo eno izmed številnih vinskih kleti in degustairamo odlična makedonska vina. Nadaljevanje vožnje do Skopja, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje. 

4. dan: SKOPJE - BENETKE - (LJUBLJANA)

Po zajtrku krožni ogled glavnih mestnih znamenitosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Skopska čaršija-nekoč najpomembnejši trgovski center na Balkanu, Mustafa Pašina džamija, spominska hiša Matere Tereze, stavba univerze, glavni trg s kipom bojevnika na konju, reka Vardar in stari del mesta. Po prostem času za kosilo nadaljevanje vožnje do Skopskega letališča, kjer opravimo vse mejne in carinske formalnosti. V popoldanskih urah polet letala redne linije proti letališču v Benetkah. Možnost (doplačilo) povratnega transferja do Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz na relaciji Benetke-Skopje-Benetke (vključuje 10 kg ročne prtljage 55 × 40 × 23 cm), letališke pristojbine, vsi lokalni transferji, 2 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3/4*, degustacija makedonskih vin v Kavadarcih, ogled mesta Skopje in Ohrid, vstopnina v antično Heraklejo, vstopnina v arheološko najdišče Heraklea, slovensko vodenje, obvezno lokalno vodenje, kjer je potrebno in organizacija potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 59 EUR, vožnja za ladjico do samostana Sv. Naum 20 EUR, tipična večerja v restavraciji ob Ohridskem jezeru 25 EUR, povratni transfer do bližnjega letališča 70 EUR, velika prtljaga do 20kg 60 EUR/osebo.

DOPLAČILA (na potovanju): morebitne vstopnine pribl. 15 EUR, ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 30, 25 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNI

od
499,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNI

od
499,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNI


  • od 499,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA Srbija

ČRNA GORA, ALBANIJA, S. MAKEDONIJA, SRBIJA - 7 DNI

0/5

od 548,00 € Brez DDV: 548,00 €

BEOGRAD IN AVALA - 3 DNI

BEOGRAD IN AVALA - 3 DNI

0/5

od 179,00 € Brez DDV: 179,00 €

OBIRANJE MANDARIN - NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE - 3 DNI

OBIRANJE MANDARIN - NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE - 3 DNI

0/5

od 229,00 € Brez DDV: 229,00 €

ALBANIJA, DEŽELA ORLA IN GOSTOLJUBLJA - 5 DNI

ALBANIJA, DEŽELA ORLA IN GOSTOLJUBLJA - 5 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

POČITNICE NA KORČULI - 8 DNI

POČITNICE NA KORČULI - 8 DNI

0/5

od 629,00 € Brez DDV: 629,00 €

POČITNICE NA LASTOVEM - 8 DNI

POČITNICE NA LASTOVEM - 8 DNI

0/5

od 585,00 € Brez DDV: 585,00 €

POČITNICE NA CRESU - 8 DNI

POČITNICE NA CRESU - 8 DNI

0/5

od 589,00 € Brez DDV: 589,00 €

POČITNICE NA MLJETU - 8 DNI

POČITNICE NA MLJETU - 8 DNI

0/5

od 639,00 € Brez DDV: 639,00 €

BEOGRAD IN AVALA - 2 DNI  Srbija

BEOGRAD IN AVALA - 2 DNI

0/5

od 129,00 € Brez DDV: 129,00 €

Tags: Ohrid, Makedonija, Sv, Naum, Prespansko, jezero, Bitola, Sv. Jovan Bigorski, Skopje