Starodavno mestece OHRID, nekdanja prestolnica velikega Samuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kot tisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti . tako njegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimi cerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo, skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskih mest. Na našem kratkem potovanju bomo spoznali delček te tisočletne kulture, nekatere starodavne običaje, pomešane z današnjo podobo, kar se staplja v čudovito celoto in seveda srečali ljudi, ki izžarevajo ljubeznivost, prijateljstvo in vroč makedonski temperament. 

Termini odhodov:
MAJ: 20.-23.5.2022
JUNIJ: 24.-27.6.2022
SEPTEMBER: 9.-12.9.2022 *
OKTOBER: 27.-30.10.2022

CENIK:
Cena pri najmanj 45 udeležencih: 489 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 519 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 539 EUR

Cena pri najmanj 45 udeležencih - 09.09.2022: 539 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih - 09.09.2022: 569 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih - 09.09.2022: 589 EUR

1. dan: Ljubljana - Skopje - Ohrid
Zbor potnikov na ljubljanskem letališču in polet v Skopje. Po pristanku bomo spoznali lepote makedonske prestolnice. Videli bomo mestno trdnjavo Kale, džamijo Mustafa paše, cerkev Sv. Spasa, stare turške terme, Daut Pašin Amam, ki je danes muzej. Prečkali bomo kamnit most čez Vardar in se sprehodili po stari mestni tržnici. Po ogledu se bomo odpeljali do Ohridskega jezera. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. 

2. dan: Ohrid - Sv. Naum - Ohrid
Po zajtrku se bomo sprehodili po sončnem mestu, muzeju na prostem z zanimivo in bogato kulturno dediščino, ki se je ohranila vse od prazgodovine. Tu sta Sv. Kliment in Sv. Naum osnovala prvo vseslovansko univerzo. Ogledali si bomo cerkev Sv. Sofije, samostan Perivleptin, galerijo ikon, cerkev sv. Jovana Kanea in Klimentovo univerzo ter se povzpeli do Samuelove trdnjave, od koder je navdušujoč razgled na jezero. Popoldne se bomo sprehodili ob Ohridskem jezeru ali po želji z ladjo (doplačilo) odpeljali do Sv. Nauma, kjer si bomo ogledali starodavni samostan z dragocenim ikonostasom. Večerja in nočitev v hotelu. 

3. dan: Ohrid - Prespansko jezero - Bitola - Ohrid
Po zajtrku panoramska vožnja čez 1568 m visoko planino Galičico, od koder je čudovit razgled na Ohridsko in Prespansko jezero. Ob Prespanskem jezeru se bomo odpeljali v Oteševo. Po kratkem oddihu se bomo napotili v Bitolo, ker si bomo ogledali izkopanine in čudovite mozaike antične Herakleje in se sprehodili po starem bazarju. Popoldne se bomo vrnili v Ohrid. Večerja in nočitev. 

4. dan:  Ohrid - Sv.  Jovan  Bigorski - Skopje - Ljubljana
Po zajtrku se bomo mimo mesta Debar pripeljali do mogočnega samostana sv. Jovana Bigorskega, ki stoji v soteski reke Radika. Po ogledu se bomo ustavili še v Mavrovu, se sprehodili ob jezeru, nato pa pot nadaljevali mimo Tetova in Skopja do letališča. Polet proti domu.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz Ljubljane ali iz katerega od bližnjih letališ, letališke pristojbine, avtobusni prevoz, 3x polpenzion v hotelih 3/4*, zunanje oglede, poldnevni ogled Skopja in Ohrida, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 58 EUR, ostale vstopnine pribl. 20 EUR, ladja do Sv. Nauma 18 EUR.

POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15 %.
POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odstopni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNI

od
489,00 €

Potniki

1
2
 

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNI


  • od 489,00 €Morda vas zanima tudi...

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA Srbija

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA - 7 DNI

0/5

od 488,00 € Brez DDV: 488,00 €

ALBANIJA - VELIKA ALBANSKA TURA - 8 dni

ALBANIJA - VELIKA ALBANSKA TURA - 8 dni

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

Tags: MAKEDONIJA, OHRID, Makedonija