Medtem ko sta Črna gora in Makedonija od nekdaj balkansko gostoljubni turistični deželi, je Albanija šele pred kratkim začela sramežljivo odpirati vrata tujcem. Bogata, toda težka zgodovina, ki so jo krojili Iliri, Grki, Rimljani, Bizantinci in Turki, je globoko zaznamovala deželo in njene prebivalce. Še danes so edinstvena posebnost Albanije polkrožni betonski bunkerji, ki popotnike spremljajo na vsakem koraku in čeprav imajo ta betonska skropucala danes drugačno funkcijo, niso prav nič v okras prelepi in razgibani pokrajini.

T E R M I N I   O D H O D O V : 
JUNIJ: 25.6.-1.7.2022

SEPTEMBER: 24.9.-30.9.2022

OKTOBER: 22.-28.10.2022


C E N I K :
Cena pri najmanj 45 udeležencih: 488 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 528 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 558 EUR


1. DAN: LJUBLJANA - DUBROVNIK - BUDVA

Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri. Vožnja z avtobusom po dolenjski avtocesti do hrvaške meje, nato pa dalje mimo Karlovca do Jadranske obale, mimo Splita in Neuma v Dubrovnik. Daljši postanek za ogled starega mestnega jedra za obzidjem; sprehod od znamenitih mestnih vrat im. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki jo krasijo imenitne arhitekturne mojstrovine,med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno naj starejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi. Po ogledu nadaljevanje potovanja mimo Cavtata v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali mimo Hercegnovega v Budvo. Namestitev v hotelu na budvanski rivieri in nočitev.

2. DAN: BUDVA - CETINJE - LOVČEN - BUDVA
Po zajtrku izlet z avtobusom v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer bo ogled muzejske zbirke, ki priča o izjemno bogati kulturni in zgodovinski preteklosti Črnogorcev. Nato bomo nadaljevali vožnjo po gorski panoramski cesti na Lovčen, kjer na 1160 metrov visokem Jezerskem vrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštroviča. Po ogledu se bomo odpeljali skozi Njegošev rojstni kraj, vasico Njeguši, do zaliva Boke Kotorske, od tam dalje pa povratek v Budvo. Popoldne prosto za sprehod po čudovitem starem mestecu,ki slovi po najlepših peščenih plažah. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: BUDVA - VIRPAZAR - PODGORICA - KRUJA - DRAČ
Zajtrk, nato vožnja po prelepi obalni cesti mimo Sv. Štefana do Virpazarja in Podgorice ter čez mejni prehod v Albanijo, nato pa mimo Skadra v staro prestolnico Kruje. Mestece, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku, se ponaša s slikovito trdnjavo narodnega junaka Skenderberga, v kateri domuje sodoben muzej ter s slikovito staro citadelo, ki daje zavetje številnim cerkvam,mošejam, turškim kopelim ter majhnim lokalom. Popoldne prevoz v obmorsko letovišče Drač, kjer bo najprej namestitev v hotelu, nato pa sprehod po mestu in panoramski ogled mestnih znamenitosti. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: DRAČ - TIRANA - OHRID
Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano; mesto leži med rekama Erzen in Išmi inje glavno mesto postalo leta 1920, naglo pa je napredovalo in se razširilo šele pod oblastjo Enverja Hoxhe. Široke mestne ulice, ogromni trgi in številna poslopja spominjajo na stare čase; prostran trg na vzhodni strani obdaja mošeja Etem Beya, ki predstavlja najlepši primer pozne islamske arhitekture v Albaniji,na prostranem trgu stoji konjeniški spomenik narodnega junaka Skenderberga,na južni strani pa cesta vodi do ogromne steklene piramidaste zgradbe, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu nekaj prostega časa za samostojne oglede mesta, nato vožnja po hriboviti in raznoliki pokrajini, ki je posejana s številnimi brezobličnimi in dokaj nezanimivimi bunkerji, mimo Elbasana proti Ohridskemu jezeru; čez mejni prehod v Makedonijo, mimo Struge v Ohrid. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: OHRID - SV. NAUM
Po zajtrku skupni sprehod po sončnem mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Popoldne vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma,kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici. Zvečer vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. DAN: OHRID - SKOPJE - BEOGRAD
Po zgodnjem zajtrku vožnja mimo Kičeva in Tetova v Skopje in ogled znamenitosti makedonske prestolnice, med drugimi starega kamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkev sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije in sprehod po slikoviti stari čaršiji. Nato bo nekaj prostega časa za sprehode in oglede po želji, popoldne pa slovo od gostoljubnih Makedoncev in vožnja na sever, v Srbijo, mimo Leskovca in Niša v Beograd. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA
Po zajtrku ogled srbske prestolnice, s slovitim Kalemegdanom, največjo pravoslavno cerkvijo na Balkanu, sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi, po Knez-Mihajlovi ulici. Pozno popoldne odhod iz Beograda in vožnja po avtocesti, skozi Hrvaško, mimo Zagreba v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.


MM-NAMIG: BREZ NOČNIH VOŽENJ/BOGAT PROGRAM

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 5x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4* (1/2 sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, ter spremstvo in organizacijo izleta.. DOPLAČILA: enoposteljna soba 120 €, vstopnine pribl. 45 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 55 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko:5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 20 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.






 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA

od
488,00 €

Potniki

1
2
 

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA


  • od 488,00 €



Morda vas zanima tudi...

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNIMakedonija

MAKEDONIJA IN OHRID - 4 DNI

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

ISLANDIJA – 5 dni (posebno letalo iz Ljubljane) Islandija

ISLANDIJA – 5 dni (posebno letalo iz Ljubljane)

0/5

od 1.049,00 € Brez DDV: 1.049,00 €

Tags: ČRNA, GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA, Srbija