Črna gora, Albanija in Ohrid

Zapuščina srednjeveške Bosne v nekropoli Radimlja, kavica na sončku romantične Budve in nekdanja prestolnica Črne gore, nato pa dežela divjih naravnih lepot, arheoloških najdišč pod zaščito UNESCO in mest tisočerih stopnic ter oken. Še ščepec  Ohrida in Ohridskega jezera.

Termini odhodov:
JUNIJ: 18.6.-26.6.2022
JULIJ: 2.7.-10.7.2022; 23.7.-31.7.2022
AVGUST: 20.8.-28.8.2022
SEPTEMBER: 10.9.-18.9.2022

CENIK :
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 599 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 639 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 679 EUR

1. dan: Slovenija – Radimlja – Trebinje  
Zgodaj zjutraj vožnja na Hrvaško, mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Pri kraju Stolac se bomo sprehodili po zapuščini srednjeveške Bosne, nekropoli Radimlja s 120 stečki in nadaljevali do Trebinja. Večerja in nočitev.

2.dan: Kotor – Bar
Po zajtrku vožnja  v Črno goro. Prvi postanek bo v mestu Kotor, kjer bo ogled mestnega središča s katedralo. Prosto in vožnja do Budve, sprehod po romantičnem mestecu z obzidjem, kjer bo prosto za kavico. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

3.dan: Cetinje - Skadar -Drač  
Po zajtrku  izlet v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer bo ogled muzejske zbirke, ki priča o izjemno bogati kulturni in zgodovinski preteklosti Črnogorcev. Nato bomo nadaljevali vožnjo v mesto Skadar. Kratek postanek, nato pa vožnja do Drača, kjer se bomo sprehodili do starega jedra z ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja. Večerja in nočitev.

4.dan: Butrinti – Berat – Ohridsko jezero
Po zajtrku izlet do Butrintija, arheološkega parka pod zaščito UNESC-a in ogled izkopanin starega rimskega mesta Buthrotum, z rimsko akropolo, gledališčem. Po ogledu vožnja v hribovito pokrajino osrednje Albanije, proti mestu Berat imenovanem tudi "mesto tisočerih oken", ki se ponaša z izjemno stavbno dediščino. Ogledali si bomo Onufrijev muzej ikon iz 16. st., in se sprehodili po starem predelu mesta, ki slovi po otomanski arhitekturi. Popoldne vožnja v Makedonijo, do Ohridskega jezera. Nastanitev, večerja in nočitev.

5.dan: Ohrid – Sv. Naum  
Po zajtrku obisk Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici. Vožnja v Ohrid in sprehod po mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico.  Večerja in nočitev v hotelu.

6.dan: Ohrid
Po zajtrku prosto za samostojne oglede, kopanje in počitek. Večerja in nočitev v hotelu.

7.dan: Tirana – Bar   
Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano, ki leži med rekama Erzen in Išmi. Ogled znemenitosti mesta: mošeje Etem Beya, konjeniškega spomenika, številnih trgov, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe.
Nadaljevanje vožnje v Črno goro, v  Bar. Popoldan prosto za kopanje in sprehode po mestu. Večerja in nočitev v hotelu.

8.dan: Bar – Herceg Novi – Neum   
Po zajtrku sprehod skozi stari Bar, nato pa nadaljevanje potovanja do mesta Herceg Novi. Danes priljubljeno turistično mestece za obzidjem razkriva zanimivo zgodovino, ko so bile tukaj prisotne številne kulture. Nadaljevali bomo  z vožnjo mimo Dubrovnika do Neuma. Večerja in nočitev v hotelu.

9.dan: Neum – Slovenija  
Po zajtrku še zadnji skok v morje in vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4*: 8 x polpenzion  oglede po programu brez vstopnin  (nekropola Radimlja, Kotor,Budva, Cetinje, Tirana, Drač, Butrinti, Berat, Ohrid, Bar), osnovno nezgodno zavarovanje,vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba: 190 EUR, vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih, obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina pribl.  25 EUR.

Popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32, oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČRNA GORA, ALBANIJA IN OHRID - 9 DNI

od
599,00 €

Potniki

1
2
 

ČRNA GORA, ALBANIJA IN OHRID - 9 DNI


  • od 599,00 €Morda vas zanima tudi...

DUBROVNIK IN ČRNA GORA Hrvaška

DUBROVNIK IN ČRNA GORA - 4 dni

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA - 3 DNI Švica

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA - 3 DNI

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

LONDON - 4 DNI Velika Britanija

LONDON - 4 DNI

0/5

od 479,00 € Brez DDV: 479,00 €

NARODNI PARK BRIONI IN ROVINJ - 1DAN

NARODNI PARK BRIONI IN ROVINJ - 1DAN

0/5

od 71,00 € Brez DDV: 71,00 €

Tags: Makedonija, Črna gora, Albanija, Ohrid