Capri otoček v Neapeljskem zalivu, Neapelj mesto kulture, svetlobe in hkrati mračnega mističnega podzemlja. Spoznajte čudovito Amalfijsko obalo.

Termini odhodov:
MAJ: 31.5.-5.6.2022
JUNIJ: 25.-30.6.2022
OKTOBER: 4.-9.10.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 539 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 589 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 639 EUR

1. dan: LJUBLANA - MONTECASSINO - CASTELLAMMARE DI STABIA
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 4. uri zjutraj s parkirišča na Dolgem mostu. Mimo Benetk in Bologne se bomo prek Apeninov peljali v Toskano, nato mimo Rima proti Neaplju. Med potjo v Castellammare di Stabia bomo obiskali še mogočen benediktinski samostan Montecassino. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan: CASTELLAMMARE - NEAPELJ - CASTELLAMMARE
Po zajtrku se bomo odpravili Neapelj. Z ogledom neapeljskih znamenitosti bomo začeli tam, kjer se zgodba njegova začne - v slovitem Državnem arhološkem muzeju, ki predstavlja bogastvo dežele Kampanije. Nato se bomo sprehodili po predelu Spaccanapoli in si med potjo ogledali stolno cerkev sv. Januarija. Po želji si bomo v kateri od lokalnih picerij privoščili čisto pravo napolitansko pico. Po oddihu se bomo odpravili v mesto pod mestom, v podzemlje Neaplja, kjer nas bo navdušilo, kako je prestolnica Kampanije sploh nastala. Prek slikovitih uličic, kjer se bohotijo trgovine z jaslicami, spominki in drugimi lokalnimi izdelki, bomo prispeli v spodnji, sodobnejši predel te velike metropole. Sprehodili se bomo skozi Galerije Umberta I. in da bo zares veličastno, si bomo tudi od znotraj ogledali Kraljevo gledlišče San Carlo, po mnenju Stendhala najlepše gledališče v Italiji. Videli bomo še Castel nuovo ter trg Plebiscita, nato pa bo nekaj prostega časa za kavico ali nakupovanje. Zvečer povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: CASTELLAMMARE - CAPRI - SORRENTO - CASTELLAMMARE
Po zajtrku se bomo z ladjo odpeljali na izlet na legendarni otok Capri. Obiskali bomo pristaniško mestece Marina Grande, glavno mesto Capri in vasico Anacapri ter si ogledali Avgustove vrtove in Villo San Michele. Dovolj bo časa počitek na prelepih otoških plažah in kopanje. Ob primernem stanju morja bomo po želji (doplačilo) obiskali slovito Modro jamo Grotta Azzurra. Gre za 54 m dolgo, 30 m visoko in 15 m široko morsko votlino, ki se je počasi pogrezala in je sedaj do polovice napolnjena z morjem, ki sega 16 m globoko. Tik ob morski gladini je meter široka odprtina, ki vodi vanjo. Svetloba, ki v votlino prihaja po morski vodi, se v njej odbija in ji daje značilno modro barvo. Pozno popoldne bomo odpluli nazaj kopno. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: CASTELLAMMARE - POSITANO - AMALFI -CASTELLAMARE
Po zajtrku se bomo odpeljali po spektakularni obalni panoramski cesti do Positana, kjer se bomo sprehodili po slikovitem mondenem letovišču, od tam pa se bomo z minibusom ali v primeru lepega vremena z ladjo popeljali po najbolj nenavadnem in najlepšem delu italijanske obale, po Amalfijski obali. Obiskali bomo Amalfi, ki je bilo v srednjem veku eno od štirih najpomembnejših pomorskih mest. Ogledali si bomo romansko stolnico in ob njej stoječi samostan Chiostro del Paradiso, ki se ponaša z znamenitim križnim hodnikom. Proti večeru se bomo vrnili v Castellammae. Večerja in nočitev.

5. dan: CASTELLAMMARE - PAESTUM - POMPEJI - VEZUV - CASERTA
Po zajtrku vožnja v starodavni Paestum, kjer bomo lahko občudovali templje, ki spadajo med največja ohranjena antična svetišča v Italiji. Ogledali si bomo Neptunov tempelj iz 5. stol. pr. n. št., nato pa obiskali še Herin in Junonin tempelj. Po ogledu tega slikovitega arheološkega najdišča se bomo napotili v znamenite Pompeje in si ogledali ostanke nekdaj mogočnega mesta, ki ga je leta 79 zasul vulkanski pepel. Povzpeli se bomo na nekaj kilometrov oddaljeni ognjenik Vezuv, nato pa se odpeljali proti Caserti. Namestitev v hotelu v okolici, večerja, nočitev.

6. dan: CASERTA - LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo za slovo od prelepe Kampanje ogledali še prečudoviti dvorec v Caserti. Obiskali bomo t. i. neapeljski Verailles - Palazzo Reale, ki velja za največjo kraljevo palačo v Italiji. Občudovali bomo bogato dekorirano notranjost palače in se sprehodili po čudovitih vrtovih. Po ogledu se bomo odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, prevoz z ladjo na Capri, prevoz z lokalnimi avtobusi po Amalfiski obali, 4x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 150 EUR, vstopnine (muzej v Neaplju, baptisterij v stolnici, podzemlje Neaplja, gledališce, St. Michele, samostan v Amalfi ju, templji v Paestumu, Pompeji, Vezuv, Caserta in lokalna vodenja, kjer bo potrebno) pribl. 130 EUR, obvezna mestna pristojbina. 

POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 50 EUR.


POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI

od
539,00 €

Potniki

1
2
 

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI


  • od 539,00 €Morda vas zanima tudi...

NIZOZEMSKA Z AVTOBUSOM - 5 DNI Nizozemska

NIZOZEMSKA Z AVTOBUSOM - 5 DNI

0/5

od 309,00 € Brez DDV: 309,00 €

ISLANDIJA – 5 dni (posebno letalo iz Ljubljane) Islandija

ISLANDIJA – 5 dni (posebno letalo iz Ljubljane)

0/5

od 1.049,00 € Brez DDV: 1.049,00 €

Tags: NEAPELJ, ČUDOVITA, KAMPANIJA, Italija