Na ogled jaslic - na ulicah, na dvoriščih in tudi pred vhodi hiš. Popeljemo vas v idilično vasico Sutrio, ki svojo pravljično podobo dobi v predbožičnem času.

Cena- odhod iz Ljubljane: 33,90 EUR *
Cena - odhod iz Celja: 36,90 EUR*


1. dan: Slovenija - Čedad - Sutrio - Slovenija

Odhod avtobusa iz Ljubljane s parkirišča Dolgi most ob 7. uri zjutraj. Vožnja z avtobusom mimo Nove Gorice v Italijo do Čedada.To staro zanimivo mesto, ki leži ob Nadiži, zaznamujejo pomembni spomeniki iz časov, ko je bilo sedež langobardske vojvodine, sedež oglejskih patriarhov in prestolnica Furlanije. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali mestno hišo, stolnico in langobardski tempelj.

Naslednji postanek bo v Pušji vesi (Venzone), kjer se bomo sprehodili skozi slikovito mestece, s katedralo sv. Andreja, ki so ga po uničujočem katastrofalnem potresu iz leta 1976 zelo uspešno obnovili. Po želji si boste lahko ogledali ostanke nenavadnih mumij. Nadaljevanje do vasice Sutrio, ki je obkrožena s Karnijskimi Alpami. Vasica dobi svojo pravljično podobo v prazničnem času, ko se predstavi s številnimi jaslicami, ki jih najdemo skorajda povsod, na ulicah, na dvoriščih in tudi pred vhodi hiš. Sprehodili se bomo po pravljični vasici in uživali v tem prečudovitem prazničnem času. Obiskali bomo Muzej jaslic »Presepio di Teno« in po želji pokusili lokalno praznično sladico gubano. Nekaj bo prostega časa tudi za nakup spominkov in prazničnih dobrot. 

V večernih urah slovo od Sutria in povratek mimo Trbiža v Slovenijo, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.*akcijsko ceno si zagotovite z nakupom kuponov na portalih: Kuponko, 1nadan, Privoščite.si, Klik2GO, Megabon.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, oglede po programu (zunanjščine),  osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo  in organizacijo izleta.  

Odhodi iz Celja bo organiziran ob prijavi najmanj 25 potnikov iz posameznega odhodnega mesta. 

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Obvezna doplačila:   
Prijavnina 10 € / osebo.
Možna doplačila (ob prijavi):  nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 5,50€/osebo, Zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile 2,00€/osebo. 
Možna doplačila (na licu mesta):  vstopnino za muzej jaslic v Sutriu, vstopnino za ogled mumij v Pušji vesi cca. 3 EUR, pokušina lokalne praznične gubane cca. 3 EUR. 


POGOJI:
Izračun upošteva udeležbo najmanj 50 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
Informativna vstopna mesta: Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 7:00), Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 06:10).

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

JASLICE V SUTRIU

od
33,90 €

Potniki

1
2
 

JASLICE V SUTRIU


  • od 33,90 €Morda vas zanima tudi...

Adventni Linz in Božičkova pošta v Christkindlu

Adventni Linz in Božičkova pošta v Christkindlu

ITALIJA
0/5

od 41,90 € Brez DDV: 41,90 €

ADVENTNI ZAGREB

ADVENTNI ZAGREB

ITALIJA
0/5

od 21,00 € Brez DDV: 21,00 €

PREDBOŽIČNI GRADEC

PREDBOŽIČNI GRADEC

ITALIJA
0/5

od 23,00 € Brez DDV: 23,00 €

MIKLAVŽEV SEJEM V TRSTU

MIKLAVŽEV SEJEM V TRSTU

ITALIJA
0/5

od 25,00 € Brez DDV: 25,00 €

BOŽIČNI SEJEM V BOLOGNI

BOŽIČNI SEJEM V BOLOGNI

ITALIJA
0/5

od 43,90 € Brez DDV: 43,90 €

PRAZNIČNI UTRIP V  TRSTU IN SESLJAN

PRAZNIČNI UTRIP V TRSTU IN SESLJAN

ITALIJA
0/5

od 25,00 € Brez DDV: 25,00 €

PREDBOŽIČNI DUNAJ - 2 dni

PREDBOŽIČNI DUNAJ - 2 dni

ITALIJA
0/5

od 104,90 € Brez DDV: 104,90 €

Tags: JASLICE, SUTRIU, Italija