• SONČNA ZADARSKA RIVIERA
  • SONČNA ZADARSKA RIVIERA


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 287 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 319 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - ZADARSKA RIVIERA:
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri in vožnja na Hrvaško, na Zadarsko riviero, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Namestitev v hotelu v okolici Zadra, večerja in nočitev.

2. DAN: ZADAR:
Po zajtrku se bomo odpeljali v Zadar in si ogledali znamenitosti tega starodavnega mesta, ki leži na ozkem polotoku in ga pomembno zaznamujeta dve zgodovinski cerkvi; cerkev sv. Donata iz 9. stol. s krožnim tlorisom in cerkev sv. Stošije iz 14. stol. Poleg teh si bomo ogledali še ostanke rimskega foruma ter obiskali Arheološki muzej in Muzej Zlata in srebra, kjer hranijo najdragocenejše eksponate sakralne umetnosti. Nato bo nekaj prostega časa, popoldne povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN: ZADAR - SLAPOVI KRKE - ŠIBENIK - PRIMOŠTEN:
Po zajtrku se bomo odpravili na izlet z avtobusom na ogled dveh čudovitih dalmatinskih mestec Šibenika in Primoštena ter na obisk slikovitega NP Slapovi Krke. Najprej se bomo ustavili ob Krki, kjer bomo občudovali lepote reke, ki je v razmeroma kratkem toku ustvarila globoke kanjone, jezera in številne slapove, med katerimi je najvišji mogočni Skradinski buk (46 m). Popoldne se bomo odpeljali do Šibenika, ki se nahaja ob ustju Krke. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali katedralo sv. Jakova, doževo palačo, spomenik Jurja Dalmatinca ter druge znamenitosti. Nato bo nekaj prostega časa, pred povratkom v hotel bomo obiskali še letovišče Primošten, ki leži na  manjšem polotoku med zalivoma Raduča in Primošten. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: ZADAR - ETNOLAND DALMATI:
Zajtrk, nato bomo po želji obiskali vasico Pakovo selo, bolj znano kot Etnoland Dalmati. V prvem tovrstnem tematskem hrvaškem parku bomo spoznali način življenja prebivalcev dalmatinskega zaledja. Videli bomo različne običaje in tipično arhitekturo, postregli pa nam bodo s pršutom, domačim vinom in kosilom. Popoldne vrnitev v hotel in prosto za kopanje in sprehode v okolico. Večerja in nočitev.

5. DAN: ZADAR - KRIŽARJENJE PO KORNATIH:
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevno križarjenje med Kornatskimi otoki, ki so največji arhipelag v Jadranskem morju in so sestavljeni iz 147 otokov, otočkov in grebenov. Na ladji nam bodo postregli s »pijačo dobrodošlico« in pripravili mali zajtrk. Pluli bomo mimo otokov in otočkov, kjer bomo občudovali kristalno čisto morje, ribiške vasice in robinzonska naselja. Na enem od otokov se bomo ustavili, tam bo čas za kopanje in počitek, prijazni posadka pa nam bo pripravila “ribji piknik“. Ves čas križarjenja nam bodo na voljo belo in rdeče vino ter pomarančni sok. Seveda pa bo med križarjenjem poskrbljeno tudi za odlično vzdušje. Pozno popoldne se bomo vrnili v hotel, večerja in nočitev.

6. DAN: ZADAR - VRANSKO JEZERO - NP PAKLENICA - LJUBLJANA:
Po zajtrku vožnja do največjega hrvaškega jezera, ki leži blizu morja, Vranskega jezera. Park je habitat velikemu številu ptic, zlasti različnim vrstam divjih rac in čapelj. V jezeru se mešata slana in sladka voda, zato v njem lahko  pazimo številne sladkovodne in morske ribe. Sprehodili se bomo po parku, nato pa nadaljevali vožnjo do NP Paklenica. Ta zavzema področje na najbolj atraktivnem delu južnega Velebita, razprostira se na 96 km² ozemlja. Sprehod po poteh sotesk, ki sta glavni atrakciji parka. Park, ki je poln nenavadnih kraških fenomenov in jam, ima zaradi velikih razlik v klimi ohranjeno tudi bogato floro in favno. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 5x polpenzion v hotelu 3* (1/2 sobe), ogled Zadra, Šibenika, Primoštena, Vranskega jezera, NP Paklenice, spremstvo ter organizacijo potovanjo. DOPLAČILA: 1/1 soba 125 €, križarjenje po Kornatih s kosilom pribl. 45 €, vstopnina v NP Krka 14 €, izlet v Dalmate s kosilom in pijačo 25 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15%.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SONČNA ZADARSKA RIVIERA

od
287,00 €

Potniki

1
2
 

SONČNA ZADARSKA RIVIERA


  • od 287,00 €Morda vas zanima tudi...

MODRO POLETJE NA COSTA BRAVI Španija

MODRO POLETJE NA COSTA BRAVI

0/5

od 398,00 € Brez DDV: 398,00 €

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU Makedonija

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU

0/5

od 418,00 € Brez DDV: 418,00 €

APULIJA POČITNICE Italija

APULIJA - POČITNICE

0/5

od 498,00 € Brez DDV: 498,00 €

POLETNI UTRINKI NEMČIJE, ANGLIJE IN BELGIJE Velika Britanija, Nemčija, Belgija

POLETNI UTRINKI NEMČIJE, ANGLIJE IN BELGIJE

0/5

od 698,00 € Brez DDV: 698,00 €

POČITNICE V ČUDOVITI TOSKANI, iTALIJA

POČITNICE V ČUDOVITI TOSKANI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

AKTIVNE POČITNICE NA OTOKU BRAČ

AKTIVNE POČITNICE NA OTOKU BRAČ

0/5

od 429,00 € Brez DDV: 429,00 €

TERMALNE POČITNICE V HEVIZU

TERMALNE POČITNICE V HEVIZU

0/5

od 135,00 € Brez DDV: 135,00 €

APULIJA IN KALABRIJA - POČITNICE

APULIJA IN KALABRIJA - POČITNICE

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

Tags: SONČNA ZADARSKA RIVIERA