Krapina in nacionalni park Kopački Rit, ki se nahaja med Dravo in Donavo. Kopački rit je eno od največjih evropskih močvirij.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 132 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 159 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - KRAPINA - DŽAKOVO - OSIJEK
Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 6. uri s parkirišča na Dolgem mostu. V hrvaškem Zagorju, v Krapini, bomo obiskali muzej krapinskih neandertalcev, ki se odlikuje z najmodernejšo multimedijsko in visoko tehnološko opremo, obiskovalce pa virtualno popelje v življenje, kakršno je bilo pred 130 tisoč leti. Odpeljali se bomo v Slavonijo, v Džakovo, kjer si bomo ogledali izjemno lepe katedralo, ki jo je dal zgraditi škof Strossmayer, se sprehodili po slikovitem korzu in če bo dovolj časa obiskali še slovito kobilarno. Popoldne se bomo odpeljali v Osijek, glavno mesto Slavonije. Najprej si bomo ogledali baročno jedro mesta, nato pa še cerkev sv. Mihaela ter ostale znamenitosti. Zvečer namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: OSIJEK - KOPAČKI RIT - VUKOVAR - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali v naravni park Kopački rit, ki se nahaja med Dravo in Donavo. Kopački rit je eno od največjih evropskih močvirij, izjemno bogato z različnimi rastlinskimi in živalskimi vrstami, saj je eno od večjih gnezdišč ptic selivk in največje drstičje donavskih rib. Ogled parka bomo začeli v informacijskem centru in se sprehodili do jezera Skadaš. Z ladjo se bomo odpeljali po zoološkem rezervatu in opazovali bogastvo flore in faune, za konec pa se sprehodili še do dvorca Tikveš. Po končanem ogledu po želji kosilo z narodnimi specialitetami. Popoldan sledi vožnja do Vukovarja, ki leži na sotočju rečice Vuke in Donave. Sprehod po mestu, ki je bilo v zadnji vojni popolnoma uničeno, zdaj pa se pod pokroviteljstvom Unesca spet vrača v vsakdanji ritem življenja. Po končanem ogledu povratek v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, 1x polpenzion v hotelu 3*, ogled NP Kopački rit (vstopnina, vožnja z ladjo, lokalno vodstvo), osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 18 €, vstopnina za muzej v Krapini pribl. 10 €, kosilo v restavraciji v Baranji pribl. 15 €. 
Popusti: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15 €.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odstopni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 40 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SLAVONIJA IN KOPAČKI RIT

od
132,00 €

Potniki

1
2
 

SLAVONIJA IN KOPAČKI RIT


  • od 132,00 €Morda vas zanima tudi...

SLAPOVI KRKE, DALMATI IN ZADARSKA RIVIERA Hrvaška

SLAPOVI KRKE IN ZADARSKA RIVIERA

0/5

od 113,00 € Brez DDV: 113,00 €

KULINARIČNI VOJVODINA IN SLAVONIJA Srbija

KULINARIČNI VOJVODINA IN SLAVONIJA

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

NARODNI PARK PLITVICE  (1 dan) Hrvaška

NARODNI PARK PLITVICE (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

KULINARIČNA VOJVODINA IN JEZERO PALIĆSrbija

KULINARIČNA VOJVODINA IN JEZERO PALIĆ

0/5

od 243,00 € Brez DDV: 243,00 €

Tags: SLAVONIJA, KOPAČKI, RIT, Hrvaška