• POČITNICE NA MAKARSKI RIVIERI
  • POČITNICE NA MAKARSKI RIVIERI

Makarska riviera vas vabi z najlepšimi plažami! Skok v Hercegovino: Počitelj, Mostar, Blagaj in slapovi Kravica Dubrovnik, sončni dragulj Dalmacije. Animacijski hotelski program, dalmatinska večerja, živa glasba …


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 499 €
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 549 €

Termini:
12. - 19.09.2020


1. dan: LJUBLJANA – KANJON REKE CETINE - GRADAC

Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja mimo Zadra in Splita v Omiš, slikovito staro mesto ob izlivu reke Cetine v morje. Od tod se bomo odpravili v osrčje kanjona reke Cetine, zaščitenega naravnega področja, vse do Radmanovih mlinov, kjer bomo uživali v lepoti narave ter arhitekturne dediščine. Vožnja v Gradac, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 


2. dan: GRADAC

Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.


3. dan: GRADAC – MOSTAR – BLAGAJ  (izvir reke Bune)- GRADAC
Zajtrk. Vožnje v Mostar, kulturno središče Hercegovine. Sprehod po starem orientalskem delu Mostarja z ogledom glavnih znamenitosti: džamija, Turška hiša …Podali se bomo tudi do slavnega mostu čez Neretvo, simbola mesta, ki je v zadnji vojni doživel hude trenutke, zdaj pa spet kraljuje nad reko. Vožnja do izvira Bune v Blagaj, kjer si bomo ogledali derviški samostan, ki je vzidan ob vznožju klifa, izpod katerega na površje privre reka Buna. Samostan je bil zgrajen v 16. stol. za potrebe derviških učenjakov, ki so se priselili v ta del Hercegovine. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev..


4. dan: GRADAC
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.


5. dan: GRADAC – DUBROVNIK - GRADAC
Zajtrk. Dubrovnik je najlepši biser Dalmacije. Skozi dolga stoletja burne zgodovine so nastajale prekrasne arhitekturne stvaritve, ki jih je čas na srečo ohranil tudi za nas. Mesto obdaja mogočno obzidje z obrambnimi stolpi in trdnjavami, od koder so mogoči zanimivi razgledi na mesto na eni in na morje na drugi strani. Ogled mestnega središča: Onofrijev vodnjak, cerkev sv. Odrešenika, frančiškanski samostan s staro lekarno, Sponza, loža zvonarjev, dominikanski samostan, knežji dvor, cerkev sv. Blaža, katedrala … Nato po želji sprehod po obzidju ali pa lastno odkrivanje dubrovniških lepot. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.


6. dan: GRADAC
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.


7. dan: GRADAC – MUZEJ NARONA – SLAPOVI KRAVICA - POČITELJ – SAMOSTAN ŽITOMISLIĆ
Zajtrk. Vožnja do Arheološkega muzeja Narona v Vidu, ki so ga odprli leta 2007. To je bil prvi muzej na Hrvaškem, ki so ga postavili “in situ”. Med letoma 1995 in 1996 so na tej lokaciji potekala arheološka izkopavanja, ki so privedla do zares izjemnih odkritij: najdbe rimskega templja Augusteuma ter 17 marmornih kipov rimskih cesarjev ter članov njihovih družin. Tako bomo te veličastne kipe nadnaravne in naravne velikosti hkrati z drugimi najdbami lahko občudovali v modernem muzeju sredi vasi. Zatem si bomo ogledali veličastni slap Kravice, ki ga ustvarja reka Trebižat. S svojo širino 120 in višino 28 metrov je prava atrakcija južne Hercegovine. Do razgledne točke, od koder bo mogoč pogled na vso veličino slapa, bo treba malo peš, a ne bo nam žal. Vožnja v Počitelj, staro kamnito mestece -muzej, ki je bilo dolgo časa pod Turki. Na sprehodu po mestu se nam bo zdelo, da se je ustavil čas in nas povrnil v srednji vek. Z vsakega dela mesta so čudoviti pogledi na prelepo dolino reke Neretve. Danes mestece spet živahno utripa, saj tu živijo in ustvarjajo mnogi umetniki. Nadaljevanje poti v Žitomiosliće, kjer si bomo ogledali pravoslavni samostan Žitomislić. Zgrajen je bil na koncu 16. stol., ponašal se je z izjemno  lepim ikonostasom in skriptorijem. Med zadnjo vojno je bil porušen in kasneje obnovljen. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.


8. dan: GRADAC -  Iimotski  z Modrim in Rdečim jezerom - LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja v Imotski, glavno mesto prostrane Imotske krajine. V srednjem veku je bila tukaj pomembna utrjena postojanka, na kar še vedno kažejo ostanki trdnjave nad mestom. Na sprehodu po ljubkih ulicah si bomo ogledali glavne mestne znamenitosti. Naš današnji cilj pa sta izjemno slikoviti kraški jezeri, Modro in Rdeče, ki sta zaščitena naravna spomenika. Modro jezero, simbol mesta, je ovalne oblike, do gladine se je moč spustiti po serpentinasti poti, ki so jo zgradili leta 1907. Rdeče jezero z obliko vodnjaka sodi med najgloblja jezera Evrope, vanj se lahko zazremo le z razgledišča nad navpičnimi stenami. Vrnitev v Ljubljano.Predvidena namestitev - hotel Labineca
Hotel 3* se nahaja na plaži v kraju Gradac na Makarski rivieri, ki slovi po najlepših in najdaljših peščenih plažah na Jadranu. Vse sobe so z balkonom in pogledom na morje, imajo klimatsko napravo, sušilec las, mini bar, SAT TV, WIFI. Zajtrki in večerje so samopostrežni. Hotel ima zunanji bazen s sladko vodo, dvigalo, bar na plaži in razgledno teraso.
Do peščene plaže je pribl. 100 m  (plaža z ležalniki in senčniki za doplačilo). Do središča Gradca je  250 m. 


CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 7 polpenzionov v hotelu s 3 zvezdicami (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC ter s pogledom na morje), uporaba zunanjega bazena, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.
DOPLAČILA: 
Možna doplačila (ob prijavi): 
 nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco €/osebo, enoposteljna soba 126 EUR doplačilo za manjšo skupino (med 30  in  44 osebami ) udeleženci je 50 EUR. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.


POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odstopni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
     

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POČITNICE NA MAKARSKI RIVIERI

od
499,00 €

Potniki

1
2
 

POČITNICE NA MAKARSKI RIVIERI


  • od 499,00 €Morda vas zanima tudi...

MAKEDONIJA IN OHRID Makedonija

MAKEDONIJA IN OHRID

0/5

od 549,00 € Brez DDV: 549,00 €

MODRO POLETJE NA COSTA BRAVI Španija

MODRO POLETJE NA COSTA BRAVI

0/5

od 398,00 € Brez DDV: 398,00 €

MAKEDONIJA Z AVTOBUSOM Makedonija

MAKEDONIJA Z AVTOBUSOM

0/5

od 329,00 € Brez DDV: 329,00 €

ČRNA GORA Z LOVČENOM IN DURMITORJEM Hrvaška

ČRNA GORA Z LOVČENOM IN DURMITORJEM

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

SONČNA NEAPELJSKA OBALAItalija

SONČNA NEAPELJSKA OBALA

0/5

od 458,00 € Brez DDV: 458,00 €

SONČNA KALABRIJA - POČITNICE italija

SONČNA KALABRIJA

0/5

od 539,00 € Brez DDV: 539,00 €

POTEP PO BOLGARIJI in POČITNICE NA SONČNI OBALI

POTEP PO BOLGARIJI in POČITNICE NA SONČNI OBALI

0/5

od 445,00 € Brez DDV: 445,00 €

POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE

POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE

0/5

od 396,00 € Brez DDV: 396,00 €

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA IN HELSINKI

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA IN HELSINKI

0/5

od 798,00 € Brez DDV: 798,00 €

SONČNA ZADARSKA RIVIERA

SONČNA ZADARSKA RIVIERA

0/5

od 287,00 € Brez DDV: 287,00 €

AKTIVNE POČITNICE NA OTOKU BRAČ

AKTIVNE POČITNICE NA OTOKU BRAČ

0/5

od 429,00 € Brez DDV: 429,00 €

TERMALNE POČITNICE V HEVIZU

TERMALNE POČITNICE V HEVIZU

0/5

od 135,00 € Brez DDV: 135,00 €

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

Tags: POČITNICE NA MAKARSKI RIVIERI