Tartufi, lavanda in čarobni otočki - kratko potepanje po Istri.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 69 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 78 Eur

1. dan:  GROŽNJAN - FAŽANA - BRIONI - MOTOVUN

Odhod avtobusa iz Ljubljane s parkirišča Dolgi most ob 7. uri zjutraj. Vožnja mimo Postojne in Kopra do Dragonje, kjer bomo vstopili na Hrvaško. Prvi daljši postanek bo v istrskem mestecu Grožnjan, ki slovi po svoji bogati umetniški tradiciji, številnih sakralnih spomenikih ter naravnih lepotah. Mestece leži v dolini reke Mirne, obdano z nasadi lavande. Številni umetniki so si izbrali ravno Grožnjan za svoj kraj bivanja in delovanja. Tako ni nenavadno, da se na ulicah dnevno vrstijo številni kulturni dogodki, razstave, koncerti in podobno.

Pot bomo nadaljevali na jug Istre, do obmorskega mesteca Fažane. Vkrcali se bomo na ladjo, ki nas bo popeljala v Nacionalni park Brioni. Ti čarobni otočki so privlačili že Ilire in Rimljane, zadnji veliki pečat pa jim je nedvomno pustil Tito, saj si je ravno otok Veliki Brion, ki ga bomo obiskali, izbral za svojo letno rezidenco. Brione so obiskali številni državniki, kralji, carji, filmske zvezde, pa tudi čisto navadni obiskovalci s celega sveta. V spremstvu lokalnega vodnika bomo s posebnim vlakcem in peš odkrivali znamenitosti ter občudovali lepote, ki jih skriva otok: bizantinski Castrum, Safari park, vile, muzeje, cvetlične parke, staro oljko in še marsikaj. Čas pa bo tudi za krajši počitek in osvežitev. Po ogledu se bomo vkrcali na ladjo, ki nas bo popeljala na celino.

Polni vtisov bomo zapustili obalo ter se vrnili v notranjost Istre. Po uri vožnje bomo prispeli v Motovun, ki že od prazgodovine predstavlja pomembno naselbino, zahvaljujoč predvsem svoji geografski legi. Po trditvah znanstvenikov je ravno v tem slikovitem mestecu izvor najčistejše pozitivne energije našega planeta. Že rimski cesarji so vedeli, da bogata prst motovunskih gozdov ter milo podnebje ustvarjata idealne pogoje za rast posebne dragocenosti - to so beli in črni tartufi.  Za konec prijetnega dne nam bodo pripravili pokušino jedi s tartufi in vina. Prijetno utrujeni bomo v Ljubljano prispeli v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, obisk NP Brioni, pokušino tartufov in vin, spremstvo in organizacijo. 

DOPLAČILA:

Doplačilo: prevoz na hrib Motovun probl. 2 €,

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane sile, če ste se zanj odločili.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45  oz. 35 oseb v avtobusu. Splošni pogoji so sestavni del programa.


Zaključene skupine lahko izbirajo datum po želji.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ISTRA IN BRIONI (1 dan)

od
69,00 €

Potniki

1
2
 

ISTRA IN BRIONI (1 dan)


  • od 69,00 €Morda vas zanima tudi...

GARDALAND

GARDALAND

0/5

od 62,00 € Brez DDV: 62,00 €

DUBROVNIK IN ČRNA GORA Hrvaška

DUBROVNIK IN ČRNA GORA

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

POTEPANJE PO GORENJSKI (1 dan)

POTEPANJE PO GORENJSKI (1 dan)

0/5

od 59,00 € Brez DDV: 59,00 €

SOLNOGRAŠKA ROMANTIČNA JEZERA

SOLNOGRAŠKA ROMANTIČNA JEZERA

0/5

od 36,00 € Brez DDV: 36,00 €

NARODNI PARK PLITVICE  (1 dan) Hrvaška

NARODNI PARK PLITVICE (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

DUBROVNIK IN ČRNA GORA II.

DUBROVNIK IN ČRNA GORA II.

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

FESTIVAL ČOKOLADE V RADOL'CI

FESTIVAL ČOKOLADE V RADOL'CI

0/5

od 23,00 € Brez DDV: 23,00 €

Tags: ISTRA, BRIONI, dan), Enodnevna, potepanja