Dubrovnik - Budvanska riviera - Cetinje - Lovčen - Njeguši - Boka Kotorska - Podgorica - Sv. Štefan - Skadarsko jezero.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 269 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 289 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - DUBROVNIK - ČRNA GORA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 3. uri zjutraj. Vožnja mimo Plitvic, Splita, do Dubrovnika. Krajši sprehod po Stradunu, ki ga obdajajo čudovite palače. Če bo mogoče, bomo obiskali lekarno v starem Frančiškanskem samostanu (doplačilo). Vožnja v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali, mimo Hercegnovega v Budvo in dalje do hotela na budvanski rivieri. Namestitev, večerja in nočitev.

2. DAN: BUDVANSKA RIVIERA - CETINJE - LOVČEN -NJEGUŠI - BOKA KOTORSKA
Po zajtrku izlet z avtobusom v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer boogled muzejske zbirke, ki priča o izjemno bogati kulturnozgodovinski preteklostiČrnogorcev. Sledi ogled palače kralja Nikole, nato bomo nadaljevali z vožnjo pogorski panoramski cesti na Lovčen, kjer na 1160 metrov visokem Jezerskemvrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštroviča. Po ogleduse bomo odpeljali skozi Njegošev rojstni kraj, vasico Njeguši, kjer nam bodopostregli s črnogorsko malico - pršut in ovčji sir. Vožnja do zaliva Boke Kotorske,od tam dalje pa povratek v hotel. Večerja in nočitev.

3. DAN: PODGORICA - SAMOSTAN OSTROG - SKADARSKO JEZERO
Po zajtrku vožnja do znamenitega pravoslavnega samostana Ostrog iz 17. stoletja, ki je vklesan v živo skalo in je najbolj pomembno versko središče v Črni Gori. Po krajšem ogledu se bomo odpeljali do največjega jezera na Balkanu, nacionalnega parka Skadarsko jezero, ki se lahko pohvali z zadnjim prebivališčem pelikanov, največjim ptičjim rezervatom v Evropi in z enim zadnjih sladkovodnih močvirij v Sredozemlju. Po želji se bomo z ladjico popeljali po Skadarskem jezeru. Po končani vožnji si bomo lahko  (doplačilo) privoščili kosilo. Ustavili se bomo v Rijeki Crnojevića, nekdanji prestolnici črnogorske srednjeveške države. Vožnja mimo Virpazarja do hotela. Večerja in nočitev.

4. DAN: ČRNA GORA - SPLIT - LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od Črne gore. Vožnja proti Splitu, kjer si bomo ogledali znamenito Dioklecijanovo palačo in se sprehodili po tem lepem dalmatinskem mestu. Vožnja mimo Plitvic v Slovenijo, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


** BREZ NOČNIH VOŽENJ

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 3x polpenzion v hotelu 3* (1/2 sobe), izlet v Cetinje in na Lovčen s črnogorsko malico, izlet do samostana Ostrog in vstopnina v NP Skadarsko jezero, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja. DOPLAČILA: 1/1 soba 60 €, vstopnine pribl. 15 €, vstopnina v dvor kralja Nikole 5 €, vstopnina na Lovčen 7 €, vožnja z ladjo pribl. 8 €, kosilo pribl. 13 €. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 38 €.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

DUBROVNIK IN ČRNA GORA

od
269,00 €

Potniki

1
2
 

DUBROVNIK IN ČRNA GORA


  • od 269,00 €Morda vas zanima tudi...

ISTRA IN BRIONI (1 dan) Hrvaška

ISTRA IN BRIONI (1 dan)

0/5

od 69,00 € Brez DDV: 69,00 €

NARODNI PARK PLITVICE  (1 dan) Hrvaška

NARODNI PARK PLITVICE (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

Tags: DUBROVNIK, ČRNA, GORA, Hrvaška