Egejska Grčija, najstarejša država v Evropi, zibelka evropske civilizacije, nas vabi, da spoznamo njeno bogato tisočletno zgodovino. Ogledali si bomo nekaj pomembnih antičnih središč grške kulture. Lepota in zgodovina antične Grčije bo pričala sama zase.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: od 449 €
Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 479 €


1. DAN: LJUBLJANA - ANCONA
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja v Ancono, od koder bomo s trajektom odpluli v Grčijo. Nočitev na ladji.

2. DAN: DAN: IGUMENICA - METEORA – KAMENA VORA/DELFI 
Po nočni plovbi bomo zjutraj pristali v Igumenica. Odpeljali se bomo v dolino Meteora, kjer se dvigujejo osameli stebri, visoki tudi do 300 metrov. Nekateri od njih se ponašajo z bogatimi, a težko dostopnimi samostani, zgrajenimi med 11. in 16. stoletjem. Obiskali bomo enega, morda dva od šestih, ki so odprti za obiskovalce, nato pa se odpeljali v Kalambako. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: DELFI - ATENE
Po zajtrku bomo obiskali Delfe, slavno preročišče antičnega sveta in se nato odpeljali v Atene. Videli bomo trg Sintagma, parlament oz. kraljevo palačo s kraljevo stražo atraktivnih evzonov, Hadrianov slavolok, starodavno Agoro s Tezejevim templjem, akademijo, univerzo in trg Omonia. Namestitev v hotelu. Po želji večerja s folkloro v tipični grški taverni. Nočitev.

4. DAN: ATENE - EPIDAUROS - TOLO:
Po zajtrku obisk Akropole, templja Nike, Erechteiona in muzeja. Nato se bomo odpeljali na Peloponez: v Epidaurosu si bomo ogledali antično gledališče Pantenon in zdravilišče boga Asclepiusa. Vožnja do letovišča Tolo, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: TOLO - KORINT - PATRAS - ANCONA
Po zajtrku bomo obiskali Mikene in si ogledali ostanke stare trdnjave z znamenitimi Levjimi vrati in mesta. Sledi vožnja mimo Korinta in Korintskega prekopa ter nadaljevali vožjo proti Patrasu, od koder bomo s trajektom odpluli proti Anconi.

6. DAN: ANCONA - LJUBLJANA
Po pristanku v Anconi/Trstu se bomo z avtobusom vrnili v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevozi in izleti z avtobusom po programu, prevoz z ladjo/trajektom, 2x nočitev na ladji v štiriposteljnih notranjih kabinah, 2x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (1/2 sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba od 79–99 €, 1/3 notranja kabina 50 €, 1/2 notranja kabina 75 €, grški večer s folkloro pribl. 35 €, vstopnine pribl. 45 €. 
OPOMBA: * 25.6., in 24.10.2020 bo izlet daljši za 1 dan.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15 %.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. Izračun upošteva udeležbo najmanj najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KLASIČNA GRČIJA IN ATENE

od
539,00 €

Potniki

1
2
 

KLASIČNA GRČIJA IN ATENE


  • od 539,00 €Morda vas zanima tudi...

BOLGARIJA, SEVERNA GRČIJA IN MAKEDONIJA

BOLGARIJA, SEVERNA GRČIJA IN MAKEDONIJA

0/5

od 446,00 € Brez DDV: 446,00 €

Tags: KLASIČNA, GRČIJA, ATENE, Grčija