Egejska Grčija, najstarejša država v Evropi, zibelka evropske civilizacije, nas vabi, da spoznamo njeno bogato tisočletno zgodovino. Ogledali si bomo nekaj pomembnih antičnih središč grške kulture. Lepota in zgodovina antične Grčije bo pričala sama zase.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: od 446 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 439 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - BEOGRAD:
Odhod iz Ljubljane ob 17 uri. Vožnja mimo Zagreba in Beograda proti Bolgariji.

2. DAN: SOFIJA:
Po nočni vožnji prihod v bolgarsko prestolnico Sofijo. Sledi panoramski ogled mesta in kratek počitek. Popoldan ogled znamenitosti: katedrale Aleksandra Nevskega z muzejem ikon, cerkve Sv. Sofije, rotunde Sv. Jurija, Velike mošeje, Bojanske cerkve s freskami, spomenika Vasilija Levskega, univerze. Po želji večerja v tradicionalni restavraciji s folkloro. Nočitev.

3. DAN: SOFIJA – SAMOSTAN RILA – SANDANSKI - MELNIK:
Po zajtrku se bomo odpravili v pogorje Rila in si ogledali srednjeveški samostan s čudovitimi stenskimi poslikavami, ki je pod zaščito UNESCA-a. Sledila bo vožnja mimo kraja Sandanski, znanega po izvirih termalne vode, do mesteca Melnik. Ogled mestnega središča, bližnjih ''peščenih piramid'' in po želji poskušnja lokalnih vin. Večerja in nočitev v okolici.

4. DAN: SANDANSKI - SOLUN:
Po zajtrku vožnja v Grčijo, v Solun, mesto Aleksandra Velikega. Ogled starega mestnega obzidja, Ataturkove rojstne hiše, Rotunde, bizantinske cerkve sv. Sofi je, stolpa verig ter sprehod po stari mestni četrti. Večerja in nočitev.

5. DAN: SOLUN - PELLA - VERIA - KASTORIA:
Po zajtrku vožnja v prestolnico antične Makedonije v Pello, kjer bo postanek za ogled arheološkega najdišča in muzeja. Seledila bo vožnja v Verio, ogled mestnega središča ter razstave "Zlato Makedonije" Popoldne nadaljevanje poti mimo Kozanija do jezera Orestias, v mestece Kastoria. Sprehod po središču mesta, v katerem je več kot 60 bizantinskih cerkva in slovi po starodavni arhitekturi, po želji pa tudi obisk Bizantinskega muzeja. Večerja in nočitev.

6. DAN: KASTORIA - METEORA - KALAMBAKA:
Po zajtrku možnost izleta z ladjico po jezeru. Sledila bo ožnja v dolino Meteora, kjer se iz ravnine dvigujejo stolpom podobni osameli stebri, na nekaterih stojijo samostani. Po ogledu enega od samostanov, bogato okrašenega s freskami in ikonami, vožnja v Kalambako. Večerja in nočitev.

7. dan : KALAMBAKA - BITOLA (HERAKLEJA) - SKOPJE:
Po zajtrku vožnja proti severu, mimo Florine v Makedonijo, v Bitolo. Postanek za sprehod po mestu in po želji ogled izkopanin antične Herakleje. Sledila bo vožnja do Skopja, kjer bo ogled makedonske prestolnice, med drugimi starega kamnitega mostu čez Vardar, trdnjave Kale, džamije Mustafa paše, starih turških term ter mogočnih spomenikov na Makedonskem trgu. Večerja in nočitev.

8. DAN : SKOPJE - LJUBLJANA:
Po zajtrku kratek sprehod po slikoviti stari čaršiji, kjer bo nekaj prostega časa. Slovo od Skopja ter vožnja skozi Srbijo in Hrvaško v Slovenijo, kamor bo prihod v nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 5x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (1/2 sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: 1/1 soba 120 €, vstopnine na poti, tradicionalna večerja pribl. 30 €. Popusti: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 45 €.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. Izračun upošteva udeležbo najmanj najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BOLGARIJA, SEVERNA GRČIJA IN MAKEDONIJA

od
446,00 €

Potniki

1
2
 

BOLGARIJA, SEVERNA GRČIJA IN MAKEDONIJA


  • od 446,00 €Morda vas zanima tudi...

BUKAREŠTA IN SOFIJA

BUKAREŠTA IN SOFIJA

0/5

od 609,00 € Brez DDV: 609,00 €

KLASIČNA GRČIJA IN ATENE Grčija

KLASIČNA GRČIJA IN ATENE

0/5

od 539,00 € Brez DDV: 539,00 €

APULIJA POČITNICE Italija

APULIJA - POČITNICE

0/5

od 498,00 € Brez DDV: 498,00 €

Tags: BOLGARIJA, SEVERNA GRČIJA IN MAKEDONIJA