Cena: 139 EUR/ pri najmanj 45 udeležencih
Cena: 149 EUR/ pri najmanj 40 
udeležencih
Cena: 159 EUR/ pri najmanj 35 
udeležencih


Predviden termin: 19. - 20. oktober 2019

Odhodna mesta: ORMOŽ, PTUJ, MARIBOR 


1.DAN: Ormož -  Zadar - delta reke Neretve – Neum

Odhod avtobusa iz Ormoža ob 3. uri zjutraj. Vožnja na Hrvaško, mimo Zagreba in po avtocesti do zadarske riviere.
Po prihodu v Zadar krajši ogled starega mestnega jedra s cerkvijo sv. Donata, sprehod po mestnih ulicah. V mestu so pomembne stavbe iz beneškega obdobja, stolnica iz 13. stoletja, rimski forum, mestna vrata, ostanki mestnega obzidja iz zgodnjega srednjega veka. Če bo čas dopuščal se bomo sprehodili do »Morskih orgel«, ki so narejene po projektu arhitekta Nikole Bašića in nameščene v bližini novega pristanišča za križarke. Poznane so kot posebno oblikovana obala z nekaj vrstami stopnic, ki se spuščajo proti morju. Stopnice se raztezajo sedemdeset metrov ob obali, in tu se na ceveh nahajajo labiumi oz. piščali, ki igrajo 7 akordov iz 5 tonov. Zadar je tudi rojstni kraj originalnega zadrskega likerja Maraskino, ki  je poznan širom po svetu s svojim značilnim sladkim okusom in aromo. Izdelujejo ga po tradicionalnem receptu, ki so ga ustvarili lekarnarji dominikanskega samostana v začetku 16. stoletja in zagotovo ga boste lahko okušali med vašim  bivanjem v Zadru. 

Nato se bomo odpravili v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal imenujejo hrvaška Kalifornija. V eni od številnih plantaž se bomo do sitega najedli sočnih in dišečih mandarin (brezplačno) ter jih nabrali tudi za domov. Vsak bo dobil tudi polno vrečko »vitaminov« . Pustili se bomo razvajati prijaznim domačinom, ki nam bodo ob spremljavi dalmatinske glasbe postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami trupicami se bomo zapeljali po rokavu Neretve in občudovali nedotaknjeno naravo ter skrite rokave in kanale reke Neretve. Naredili bomo nekaj krasnih fotografij za lep spomin, seveda pa nas bodo pogostili še z okusnim kosilom s pijačo. V večernih urah vožnja v hotel, večerja in nočitev. 


2.dan: Neum - Međugorje -  Mostar - Ormož 
Po zajtrku vožnja do Međugorja, kjer se bomo sprehodili po slovitem romarskem središču, nato pa bo na voljo nekaj časa za samostojne oglede in obiske posameznih sakralnih spomenikov. Odpeljali se bomo v središče Hercegovine, v Mostar, ki leži na strmi obali reke Neretve. Sprehodili se bomo po slikovitem mestnem jedru, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamami), cerkvami, čaršijami, kjer se prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Obiskali bomo med vojno porušen, a na novo zgrajen stari kamniti most, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin in se sprehodili po orientalskem delu Mostarja, po kojundžiluku s številnimi kavarnami in rokodelskimi delavnicami. Polni vtisov se bomo poslovili od prijaznih domačinov in vrnitev proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.  

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, ogled Zadra, izlet v dolino Neretve: aperitiv, vožnja z ladjo po Neretvi in foto safari s kosilom in pijačo, 3 kg mandarin,  1x polpenzion v Neumu v hotelu 3* sup.,  izlet in ogled  Mostarja, lokalne vodnike, kjer je potrebno, vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 17 €, odpovedni riziko  8 €, nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 6,50 €/osebo, morebitne ostale vstopnine na poti ( po želji posameznika). 

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.

Prijavnina:
18,00 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 40, 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ZADAR, MANDARINE V DOLINI NERETVE, MOSTAR - 2 DNI - MB

od
139,00 €

Potniki

1
2
 

ZADAR, MANDARINE V DOLINI NERETVE, MOSTAR - 2 DNI - MB


  • od 139,00 €Morda vas zanima tudi...

SARAJEVO IN MOSTAR (3 dni) BIH

SARAJEVO IN MOSTAR (3 dni)

0/5

od 149,00 € Brez DDV: 149,00 €

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE BIH

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE (mandarine)

0/5

od 159,00 € Brez DDV: 159,00 €

SARAJEVO (2 dni) BIH

SARAJEVO (2 dni)

0/5

od 99,00 € Brez DDV: 99,00 €

Tags: ZADAR, MANDARINE V DOLINI NERETVE, MOSTAR - 2 DNI - MB