Istanbul je mesto z bogato in pestro zgodovino. Hkrati je kar tretje največje mesto na svetu. Obiščite svet mošej in bazarjev ...

Termini odhodov:
OKTOBER: 25.10.- 29.10.2022; 27.10.-31.10.2022
 

Cena pri najmanj 25  udeležencih: od 669 EUR

1.DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL
Polet z letalom v Istanbul. Nastanitev v hotelu. Popoldne se bomo z metrojem odpravili do največjega istanbulskega trga Taksim in vedno živahne Istiklal ulice s številnimi trgovinami, restavracijami in lokali. Sledila bo zanimiva pešpot - po istanbulskem Montmartru, mimo Galata stolpa do Galata mostu, od koder je nepozaben pogled na osvetljeno mesto. Nočitev.  

2. DAN: OD BIZANCA DO ISTANBULA
Po zajtrku si bomo ogledali Modro mošejo in cerkev Sv. Modrosti Hagio Sofio, dolgo časa največjo cerkev krščanskega sveta, ki jo je zgradil cesar Justinijan v 6. stol. in je bila bizantinska cerkev vse do 15. stol., kasneje mošeja, potem muzej in sedaj ponovno mošeja. Obiskali bomo palačo osmanskih sultanov Topkapi z muzejem prelepih dragocenosti, kjer si bo za doplačilo možno ogledati tudi harem. Ogledali si bomo nekdanji Hipodrom in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray s 336 marmornimi stebri. Zvečer priporočamo obisk nočnega lokala z večerjo, tradicionalnimi plesi ter trebušnimi plesalkami. Nočitev.

3. DAN: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)
Po zajtrku se bomo ob vonju vzhoda z vodnikom sprehodili po Egipčanski tržnici začimb in obiskali eno od mošej arhitekta Sinana. Predlagamo križarjenje po Bosporju. Pluli bomo mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylerbey in se popeljali pod bosporskima mostovoma. Med plovbo po ožini med Evropo in Azijo, bomo začutili, da je mesto res vez med enim in drugim kontinentom. Nočitev.

4. DAN: ISTANBUL – GRAND BAZAR – PALAČA DOLMABAHČE
Zajtrk. Dopoldan se bomo na pokriti tržnici Kapali čaršiji z več kot 5000 trgovinicami poskusili pri orientalskem barantanju. Ljubitelji slaščic bodo navdušeni nad baklavami in ostalimi turškimi dobrotami, ljubitelji čaja pa si bodo lahko privoščili ta najbolj priljubljen napitek v eni od očarljivih čajnic. Po želji prosto popoldne ali priložnost za ogled palače Dolmabahče (v kolikor bo odprta), turškega Versaillesa, kjer je živelo zadnjih šest sultanov Otomanskega cesarstva. Ogled sultanovih prostorov, kjer je na ogled tudi eden najtežjih kristalnih lestencev na svetu in del Harema, ki je bil namenjen sultanovi družini. Ena izmed sob je bila zadnje prebivališče očeta Turkov – Ataturka, ki je v palači umrl. Morda se boste odločili za turško kopel ali Hamam, ki pomeni veliko več kot le sproščujočo kopel ali čiščenje. Je ritual, ki vsebuje elemente čiščenja in prečiščevanja telesa. V 16. stoletju je bilo v Istanbulu več kot 4500 privatnih in 300 javnih kopališč.

5. DAN: ISTANBUL - (Çamlıca - Üsküdar ) - LJUBLJANA
Po zajtrku prosto do odhoda avtobusa na letališče. Za doplačilo priporočamo izlet na azijsko stran Istanbula. Vožnja čez znameniti Bosporski most do razgledne točke Çamlıca, ki je vedno polna rož in ponuja izjemen razgled.
Obiskali bomo novo, trenutno največjo džamijo v Turčiji Çamlıca, ki jo Turki imenujejo kar "istanbulska lepotica". Zavzema 30.000 kv km in je grajena v osmansko-seldžuškem stilu, s pridihom modernega. Glavna kupola mošeje meri 72 m v višino in predstavlja 72 narodov, ki živijo v mestu Istanbul, sprejme pa kar 60.000 vernikov. Pot bomo nadaljevali v četrt Üsküdar, najbolj avtentični del Istanbula. Odmaknili se bomo od značilnih turističnih poti in zanimivosti ter spoznali sicer konservativno okrožje, ki hrani enkratne skrite dragulje Istanbula. Od sodobnih mošej, ki jih težko preštejemo, do zanimivih knjižnjic, tradicionalnih trgov in hamam. Moški navdušeno igrajo igro Rummikub, ženske pa posedajo na skalnem obrežju ob Bosporju. Po krajšem postanku bomo pot nadaljevali v četrt Kadıköy. Nekdaj zaspana in nezanimiva četrt, danes velja za eno najbolj živahnih in sproščenih na azijski strani. Poleg živahnih kavarn, galerij in barov ter pisanih tržnic in založenih trgovinic, je to četrt umetnikov, njihovih uličnih poslikav in grafitov. Nekaj prostega časa in povratek z metrojem v evropski del. Odhod avtobusa na letališče, od koder bomo poleteli proti Ljubljani ali bližnjemu letališču predvidoma v popoldanskih urah.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, prevoz letališče - hotel - letališče, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*, zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 140 EUR, ogled mesta z dvema vstopninama in vodenje po muzejih 38 EUR,  harem v Topkapi 10 EUR,  križarjenje po Bosporju pribl. 25 EUR, voden izlet na Azijsko stran 28 EUR, morebitne dodatne vstopnine (palača Dolmabahče, Hamam...), večerjo s folklornim programom in trebušnimi plesalkami 55 EUR, prevoz s tramvajem pribl. 1,50 EUR /vožnja, prevoz do letališča Zagreb po osebi in smeri 29 EUR.
DOPLAČILO za manjšo skupino (med 15 in 24 potnikov) je 70 EUR.

OPOMBA: potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina:  20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo  najmanj 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ISTANBUL - 5 DNI

od
669,00 €

Potniki

1
2
 

ISTANBUL - 5 DNI


  • od 669,00 €Morda vas zanima tudi...

VZHODNA TURČIJA - 7 DNI

VZHODNA TURČIJA - 7 DNI

0/5

od 999,00 € Brez DDV: 999,00 €

ŠPANIJA - VELIKA ŠPANSKA TURA Španija

ŠPANIJA - VELIKA ŠPANSKA TURA - 8 DNI

0/5

od 1.039,00 € Brez DDV: 1.039,00 €

ISLANDIJA – 5 dni (posebno letalo iz Ljubljane) Islandija

ISLANDIJA – 5 dni (posebno letalo iz Ljubljane)

0/5

od 1.049,00 € Brez DDV: 1.049,00 €

ROMANTIČNI PARIZ - 3 dni Francija

ROMANTIČNI PARIZ - 3 dni

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

KAPADOKIJA - 8 DNI Turčija

KAPADOKIJA - Konya, Göreme, Antalya - 8 DNI

0/5

od 299,00 € Brez DDV: 299,00 €

Tags: ISTANBUL, dni), Turčija