Istanbul je mesto z bogato in pestro zgodovino. Hkrati je kar tretje največje mesto na svetu. Obiščite svet mošej in bazarjev ...

 

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 459 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 509 €


1. DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL
Polet z letalom v Istanbul. Nastanitev v hotelu, nato sprehod z vodnikom po starem delu mesta in do Sultanahmeta, od koder je lep razgled na mesto in osvetljeni mošeji. Nočitev.

2. DAN: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)
Po zajtrku se bomo z vodnikom sprehodili po egipčanski tržnici začimb in obiskali eno od mošej velikega arhitekta Sinana. Predlagamo križarjenje po Bosporju. Pluli bomo mimo trdnjave Rumeli Hisar, mimo palač Dolmabahče in Beylerbey in se popeljali pod bosporskima mostovoma. Popoldne se bomo na znameniti pokriti tržnici Kapali čaršiji poskusili pri orientalskem barantanju. Zvečer predlagamo obisk lokala z večerjo in s trebušnimi plesalkami. Nočitev.

3. DAN: OD BIZANCA DO ISTANBULA
Po zajtrku si bomo ogledali Modro mošejo in cerkev Sv. Modrosti Hagio Sofio, dolgo časa največjo cerkev krščanskega sveta, ki je bila nato spremenjena v mošejo. Obiskali bomo palačo osmanskih sultanov Topkapi z muzejem prelepih dragocenosti, kjer si bo za doplačilo možno ogledati tudi harem. Videli bomo nekdanji Hipodrom in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

4. DAN: ISTANBUL (PALAČA DOLMABAHČE IN TRG TAKSIM)
Zajtrk. Predlagamo ogled palače Dolmabahče ob Bosporju iz 19. stol., z znamenitim lestencem in odlično ohranjenenim pohištvom, ki pripoveduje zgodovino otomanskega imperija tik pred njegovim zatonom. Sprehodili se bomo še po trgu Taksim in ulici Neodvisnosti s številnimi trgovinami in restavracijami. Nočitev.

5. DAN: ISTANBUL - LJUBLJANA
Po zajtrku sprehod do Beyazita, mimo Muzeja kaligrafije, Beyazitove mošeje do stare istanbulske univerze in starega knjižnega bazarja. Vrnitev v hotel, nato prevoz na letališče in polet v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, prevoz letališče - hotel - letališče, 4x nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*, zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 109 € / noč, vstopnine in spremstvo po muzejih (palača Topkapi, Hagia Sofija, podzemna cisterna) pribl. 50 €, harem v Topkapi 10 €, palača Dolmabahče 25 €, križarjenje po Bosporju 25 €, večerjo s folklornim programom in trebušnimi plesalkami 55 €, prevoz s tramvajem pribl. 1,50 € /vožnja.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišcu 15%.

OPOMBA: potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev.


POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Izračun upošteva udeležbo  najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ISTANBUL (5 dni)

od
489,00 €

Potniki

1
2
 

ISTANBUL (5 dni)


  • od 489,00 €Morda vas zanima tudi...

MALA AZIJA IN KAPADOKIJA Turčija

MALA AZIJA IN KAPADOKIJA

0/5

od 829,00 € Brez DDV: 829,00 €

VZHODNA TURČIJA

VZHODNA TURČIJA

0/5

od 1.259,00 € Brez DDV: 1.259,00 €

ISTANBUL (4 dni) Turčija

ISTANBUL (4 dni)

0/5

od 469,00 € Brez DDV: 469,00 €

Tags: ISTANBUL, dni), Turčija