Odkrijte svoj avanturistični čut in obiščite to otoško državo, ki jo odlikujeta hladna pokrajina in topli ljudje. Zaradi številnih gejzirjev, ledenikov in aktivnih vulkanov ji pravimo tudi otok ledu in ognja.  
Več kot polovica prebivalstva se nahaja v glavnem mestu, ki je mešanica stare lesne arhitekture in modernih zgradb. Vabimo vas v deželo ledenikov, fjordov,  vulkanov, gejzirov, jezer in slapov!

Termini odhodov:
JULIJ: 25.6.-3.7.2022; 16.-24.7.2022; 23.-31.7.2022
AVGUST: 30.7.-7.8.2022; 18.- 26.8.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 1.995 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 2.075 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 2.115 EUR


1. DAN: LJUBLJANA - EVROPA – REYKJAVIK - po želji obisk MODRE LAGUNE
Zbor v Ljubljani in vožnja do okoliškega letališča, od koder poletimo na Islandijo. Po pristanku se bomo podali na informativni krožni ogled Reykjavika, najsevernejše prestolnice sveta, kjer živi polovica vseh Islandcev, njen prepoznavni znak pa so zanimive raznobarvne hiše. Nastanitev v hotelu. Zvečer (po želji, doplačilo) se bomo zapeljali do svetovno znanih term Modra laguna. Kopanje tu je posebno doživetje, saj povprečna temperatura te z minerali bogate geotermalne vode znaša približno 38 stopinj C.  Prevoz do hotela v Reykjaviku ali širši okolici.

2. DAN: REYKJAVIK - SEVERNA ISLANDIJA
Po zajtrku ogled Reykjavika, mesta, ki se nahaja se le dve stopinji geografske širine južno od polarnega kroga. Na najkrajši dan v letu, je mesto deležno le štirih ur sončne svetlobe, a v poletnem času so noči skoraj tako svetle kakor dnevi. Ogledali si bomo stari in novi del mesta ter pristanišče in se sprehodili mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Ogledali si bomo tudi veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji in zato služi tudi kot odlična razgledna točka. Preden se bomo podali proti severu bomo prečkali še največjo reko Elliðaá, v kateri je moč loviti losose.Opoldne se bomo iz dežele ovac, goveda in islandskih konjev podali proti severnemu delu Islandije, ki velja za enega najbolj slikovitih predelov dežele… Razčlenjena obala, slikoviti fjordi, nedotaknjena obala, spektakularni pogled so razpoznavni znak severne in vzhodne obala. Vožnja proti Akureyri.  Nastanitev v okolici.

3. DAN: AKUREYRI - MYVATN - GODAFOSS – AKUREYRI - po želji izlet z ladjico in opazovanje kitov
Zajtrk. Dopoldne vožnja do jezera Myvatn. Področje okoli jezera je pravi raj za ptice, ljubitelje ptic in narave, znano pa je tudi po mnogih zanimivih vulkanskih oblikah, kot so psevdokraterji Skútustaðír, labirint lavnatih formacij Dimmuborgir, eksplozivni krater Hverfjall, slikovito solfatarno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para, v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato. Ob vožnji se bomo ustavili še ob veličastnem slapu Godafoss, ki velja za enega najlepših na Islandiji. Popoldne prosti čas v Akureyri, največjega mesta in središča severne Islandije, ki je le 100 km oddaljeno od severnega tečajnika, in leži na začetku najdaljšega islandskega fjorda.  Ogled mesta, ki je drugo največje mesto na otoku. Ogledamo si botanični vrt, kjer je zbrana vsa islandska flora, ter se sprehodimo po tem prijetnem islandskem mestu. Lahko boste obiskali katerega od mestnih muzejev ali ali pa se boste podali na pribl. 3-urni izlet z ladjico za opazovanje kitov v njihovem naravnem okolju. V preteklem letu se v Eyjafjörðurju lahko pohvalijo s 100% uspehom videnja kitov. Namestitev v okolici in nočitev.

4. DAN: AKURERYRI – NAMASKARD – DETTIFOSS – EGILSSTADIR - BREIDALSVIK
Po zajtrku bomo nadaljevali s popotovanjem po vzhodni obali Islandije. Gre za področje, kjer se globoki fjordi med seboj ločujejo z visokimi gorami, tu pa gnezdijo ptice, včasih pa je možno videti tudi severnega jelena. Zahvaljujoč različnim barvam in nenavadnim reliefnim oblikam velja za enega najlepših delov Islandije, področje pa je bogato z minerali in poldragimi kamni. Obiskali bomo tudi slap Dettifoss ter geotermalno področje Namaskar. Nočitev na področju Egilsstadirja.

5. DAN: BREIDALSVIK - JOKULSARLON – SKAFTAFELL
Po zajtrku vožnja proti veličastnemu ledeniku Vatnajökull, ki je največji na otoku. Ob doplačilu se bomo podali na vožnjo z amfibijskimi vozili po znameniti ledeniški laguni Jökulsárlón (pribl. 30 - 45 min), kjer bomo lahko opazovali čudovite ledene gore, ki plavajo po morju, z malo sreče pa tudi kakšnega radovednega tjulnja. Popoldne obisk narodnega parka Skaftafell. Tu se bomo sprehodili do slapu Svartifoss, ki ga krasijo bazaltni stebri. Vožnja do hotela in nočitev.

6. DAN: JUŽNA OBALA - VESTMANSKI OTOKI
Po zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali do trajekta, ki nas bo popeljal do pribl. 45 min oddaljenih Vestmanskih otokov. Ta skupina 15 otokov približno 10 km od južne obale Islandije velja za eno glavnih naravnih znamenitosti Islandije. Podali se bomo na izlet po otoku Heimaey, pozdravili ptice v Storhofdiju, se sprehodili do kraterja, ki je nazadnje izbruhnil pred vsega nekaj leti. Po želji in za doplačilo izlet z ladjico in si ogledali jamo Klettshellir. Prosto, nato povratek na Islandijo. Sledi vožnja proti hotelu, nastanitev in nočitev.

7. DAN: ZLATI KROG - REYKJAVIK
Po zajtrku se bomo podali na celodnevno turo, imenovano Zlati krog. Pot nas bo peljala do Keria, vulkanskega kraterja, v katerem se nahaja manjše jezero. Po postanku nadaljevanje poti do doline Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Ustavili se bomo pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu, in pa pri vrelcu Strokkur, kjer se voda pa se dvigne do 30 m visoko. Nadaljevanje poti do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Zatem se bomo podali v narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Vožnja do hotela in nočitev.

8. DAN: REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK – LJUBLJANA.
Zgoden zajtrk. Vožnja na letališče. Polet iz Keflavika proti okoliškemu letališču. Vožnja v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz iz bližnjega letališča, 7x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4* (1/2 sobe) ali podeželskih hotelih/penzionih, izlete in prevoze po programu, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 520 EUR, 7 obrokov (3 kosila + 4 večerje v hotelu ali lokalnih restavracijah) 490 EUR, obisk Modre lagune 75 EUR, izlet z ladjico na Vestmanske otoke 70 EUR vožnja z ladjico po laguni Jokulsarlon 55 EUR, opazovanje kitov 110 EUR, vstopnine v muzeje pribl. 35 EUR.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 7%.
POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Opomba: v primeru poleta z enega bližnjih letališč bo do tja in nazaj organiziran avtobusni prevoz.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI - 8 DNI

od
1.995,00 €

Potniki

1
2
 

ISLANDIJA IN VESTMANSKI OTOKI - 8 DNI


  • od 1.995,00 €Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

BISERI ANDALUZIJE Španija

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI

0/5

od 789,00 € Brez DDV: 789,00 €

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 6 DNI Skandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH - 6 DNI

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

BERLIN Z LETALOM - 3 DNI Nemčija

BERLIN Z LETALOM - 3 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

Tags: ISLANDIJA, VESTMANSKI, OTOKI, Islandija