Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Na stotine mrtvih strug, osamelih mostov in razgibane pokrajine vas kar samo vabi na ogled otoka. Pustite, da vas preseneti prisrčnost Reykjavika. Okopajte se v enem od sto kopališč s toplo vodo na prostem. Islandija je še veliko več kot to, le videti in doživeti jo morate!

TERNINI: 29. 4. - 3. 5., 28. 9. - 2. 10., 20. 10. - 24. 10. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 1.089 EUR

1. dan: LJUBLJANA - KEFLAVIK - POLOTOK REYKJANES - REYKJAVIK

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: BHINGVELLIR - GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS - SKALHOLT)

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka Bhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3. dan: REYKJAVIK (ogled REYKJAVIKA in/ali MODRA LAGUNA)

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), ogled skulptur Asmundur Svensson in v prostem času možnost obiska Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS - SLAP SKOGAFOSS - VIK - LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL)

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«-dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

5. dan: REYKJAVIK - KEFLAVIK - LJUBLJANA

Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevozi po programu, 4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, avtobusni prevoz letališče-polotok Reykjanes-hotel-letališče na Islandiji, slovensko vodenje in organizacija potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 320 EUR (doplačilo za 4 noči 3*), poldnevni izlet v Modro laguno: odrasli 110 EUR (otroci do 12. let 90 EUR), izlet "Zlati trikotnik" 60 EUR (otroci do 12. let 48 EUR), ogled Reykjavika 40 EUR (otroci do 12. let 28 EUR), izlet "Južna avantura" 79 EUR (otroci do 12. let 68 EUR).

POPUSTI: otroci do 2.leta z dvema odraslima osebama potujejo brezplačno (brez ležišča), otroci od 3. do 11. leta z dvema odraslima osebama imajo 20 % popust (brez ležišča), otroci do 12.leta imajo posebne cene za fakultativne izlete.

OPOMBA: Večerij v programu ne ponujamo, vendar vam bodo izkušeni vodniki že prvi dan na potovanju predstavili, kje v Reykjaviku lahko večerjate in tudi večerje organizirali.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 3* - 5 DNI

od
1.089,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 3* - 5 DNI

od
1.089,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 3* - 5 DNI


  • od 1.089,00 €


Termin:


Ta izdelek ima minimalno količino 49

Morda vas zanima tudi...

ISTANBUL - 5 DNI Turčija

ISTANBUL - 5 DNI

0/5

od 639,00 € Brez DDV: 639,00 €

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNIDanska

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNI

0/5

od 865,00 € Brez DDV: 865,00 €

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 4* - 5 DNIIslandija

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 4* - 5 DNI

0/5

od 1.239,00 € Brez DDV: 1.239,00 €

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNISkandinavija

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNI

0/5

od 1.899,00 € Brez DDV: 1.899,00 €

ARMENIJA IN GRUZIJA - 9 DNIArmenija

ARMENIJA IN GRUZIJA - 9 DNI

0/5

od 1.490,00 € Brez DDV: 1.490,00 €

Tags: Islandija