Čudovito potovanje: Vietnam in Kambodža; kratko in jedrnato. Ni dovolj časa? Noben problem. Indokina Ekspres, se tudi prihrani a ne izpusti! V Halong bay na idilično križarjenje med potopljenimi kraškimi stožci in v Angkor Wat, kralja med templji sveta; vmes pa velemesta Hanoi, Hochiminh City (Saigon), Phnom Penh… ! Gremo na avanturo imenovano Indokina ekspres.

TERMINI: 27. 5. - 4. 6., 23. 9. - 1. 10., 25. 11. - 3. 12. 2023

Cena pri najmanj 16 udeležencih: 2.250 EUR

TERMINI: 15. 7. - 23. 7. 2023

Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.340 EUR

1. dan: LJUBLJANA - PHNOM PENH (polet s presedanjem)
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava za polet oziroma prevoz do okoliškega letališka. Polet s postankom in presedanjem proti Aziji.

2. dan: PHNOM PENH (transferji cca 25km)
Nadaljevanje leta proti Kamboški prestolnici. Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi prevoz v mesto. Krajša panoramska vožnja mimo ključnih poslopij: Kraljeva palača, Wat Ounalom, znameniti riverfront in sledila bo večerja v restavraciji, naša prva izkušnja z okusno in praktično kmersko kulinariko. Namestitev v hotelu. Nočitev.

3. dan: PHNOM PENH (transferji cca 50km, 2 uri)
Zajtrk. Najprej se bomo odpeljali do spomenika usmrčenim Kmerom v času okrutnega režima Pol Pota, katerim je posvečena kostnica v Choeung Ek-u - poljih smrti. Nato nazaj v mesto in obisk templja Wat Phnom, lociranega na edinem »hribu« v mestu, po katerem je Phnom Penh tudi dobil ime. Postali bomo tudi na centralni tržnici, fantastični kreaciji iz dobe francoskega kolonializma. Žalostni čas kmerske zgodovine bomo zopet izkusili v nekdanjem zaporu S-21, ali muzeju Toul Sleng, kot se danes imenuje. Med ogledi bo malce predaha in kosilo v restavraciji. Obeležili bomo tudi trgu Neodvisnosti in trg Kamboško-Vietnamskega prijateljstva. Nazaj v hotel, nočitev.

4. dan: PHNOM PENH - SIEM REAP (transferji cca 25km, hitri čoln 5 ur, peš)
Po zajtrku prevoz do pomola in vkrcanje na hitri čoln do Siem Reapa. Vožnja bo delno potekala po znamenitem jezeru Tonle Sap in istoimenski reki, ki se v Phnom Penhu izliva v Mekong. Ob prispetju namestitev v hotelu in osvežitev, nato pa ogled tega danes izjemno turističnega mesta. Popoldan pa se bomo odpeljali v sloviti arheološki park Angkor. Povzpeli se bomo na Phnom Bakheng in uživali v kombinaciji tempeljske veličastnosti in silhuete fantastične narave ob bližajočem se sončnem zahodu. Za konec dneva pa večerja in ogled predstave kamboških plesov in predstave nimf - apsar. Nočitev.

5. dan: SIEM REAP - HANOI (transferji cca 50km, peš, polet 2 uri)
Po zajtrku bomo začeli z ogledi najprivlačnejšega templja Ta Prom, preraščenega z džunglo in tako še posebej mikavnega. Ljubkovalno ga imenujejo tudi Tempelj »Tomb raider«, saj je tod Angelina Jolie snemala istoimenski film. Nato bomo postali za ogled kralja templjev - Angkor Wat, katerega so gradili v prvi polovici 12.stoletja in je posvečen hindujskemu bogu Višnuju. Zunanje zidove v dolžini skoraj celega kilometra krasijo ploski reliefi, ki ponazarjajo budistične legende in zgodovinske dogodke. Nato do samega središča imperija v Angkor Thom, kjer nas bo očaral kompleks templja Bayon s svojimi oprezajočimi obrazi in terasa slonov, kjer so nekoč potekale parade imperija in kraljevi sprejemi. Še do kompleksov Preah Khan, Neak Poan - zdravilni center Angkorja in še do kompleksa Pre Rup, ki je služil kot Angkorski pogrebni ambient. Kosilo v restavraciji in prevoz na letališče. Poleteli bomo v sosednji Vietnam. Po pristanku v Hanoju in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz v mestni hotel, namestitev in nočitev.

6. dan: IZLET V ZALIV HALONG (transferji cca 340km, 7 ur, ladjica 5 ur)
Po zgodnjem zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali v Ha Long, se vkrcali na ladjo in se podali na križarjenje med otoki in otočki. Zaliv, katerega ime pomeni »zaliv spuščajočega se zmaja«, ima na 1500km² nekaj več kot 3000 apnenčastih otokov, ki se dvigujejo iz kristalno čistega, smaragdnega morja. Leta 1996 jih je UNESCO zaščitil kot del naravne svetovne dediščine. V nekaterih lagunah navpične stene otočkov izgubijo svojo ostrino, med morjem in skalami pa se razprostirajo čudovite peščene plaže. Med plovbo se bomo zasidrali v osamljenem zalivu in se okopali v čudovitem morju (pogoj - vremenske razmere). Kosilo iz morskih sadežev bo na krovu ladje. Vrnitev z avtobusom v Hanoi. Zvečer se bomo sprehodili še ob privlačnem starem centru okoli jezera Hoan Kiem in doživeli pristni utrip severno vietnamskega mesta. Nočitev.

7. dan: HANOI - HO CHI MINH (SAIGON) (transferji cca 80km, 2 uri, polet 2 uri)
Po zajtrku se bomo podali na ogled čudovitega Ha Noi-ja z več kot 1000 letno zgodovino obstoja. Na ogledu bomo spoznali simbol neodvisnosti s Trgom Ba Dingh, mavzolejem Ho Chi Minha in njegovo hišo na stebrih. Še do Enostebrne pagode in Templja književnosti, ki hkrati predstavlja prvo univerzo Vietnama odprto leta 1076. Samo staro središče Hanoja pa bomo spoznali tudi na krajši vožnji z značilnimi »cyclo« vozili. Nato še do zahodnega jezera s slikovito pagodo na otoku in sledil bo prevoz na letališče ter polet v Hochiminh ali nekdanji Saigon. Po pristanku večerja v restavraciji. Nočitev.

8. dan: HO CHI MINH - EVROPA (transferji cca 40km, peš, polet s presedanjem)
Zajtrku bo sledil obisk mesta, kjer bomo med drugim videli tudi: katedralo, Staro Sai Gon poštno poslopje in Hotel DeVille, tržnico Ben Than, za zaključek pa še obisk muzeja vojnih zločinov in nekdanje predsedniške palače. Prosto še za zadnje nakupe. Še postanek v kitajski četrti Cholon in nato prevoz na letališče. Prijava na polet proti Evropi.

9. dan: HO CHI MINH - LJUBLJANA (polet s presedanjem)
Pristanek v Ljubljani oziroma okoliškem letališču. Prevoz do Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevozi Ljubljana-Phnom Penh, HoChi Minh-Ljubljana (oziroma iz okoliškega letališča s transferjem iz/do Ljubljane), Siem Reap-Hanoi, Hanoi-HoChiMinh s pristojbinami, 6 x polpenzion z v hotelih 3* – preverjena namestitev, večerje / kosila in vsi ogledi po programu z vstopninami, prevozi s klimatiziranimi avtobusi/kombiji, vožnja s hitrim čolnom Phnom Penh-Siem Reap*, križarjenje z ladjico v Halong zalivu, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, državne takse, zdravstveno zavarovanje z asistenco, nezgodno zavarovanje, slovenski vodja poti in organizacijo potovanja.
*v primeru nezadostnega števila potnikov ali prenizkega nivoja vode izvajalec prevoza s hitrim čolnom organizira avtobusni transfer.
OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): manjša skupina (10-15 potnikov): 149 EUR, Vizum e-viza Vietnam: 35 EUR, Vizum ob vstopu v Kambodžo: 30 EUR.

OBVEZNO DOPLAČILO (vodniku na poti): napitnine: 50 EUR.

DOPLAČILA PO ŽELJI (ob prijavi): enoposteljna soba 145 EUR.

Cepljenje: niso obvezna. Več na: www.zdravinapot.si.
Vizum: za obe državi je potreben.

POMEMBNO: Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 16 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih februarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

INDOKINA EKSPRES; VIETNAM IN KAMBODŽA - 9 DNI

od
2.250,00 €

Potniki

1
2
 

INDOKINA EKSPRES; VIETNAM IN KAMBODŽA - 9 DNI


  • od 2.250,00 €Morda vas zanima tudi...

TAJSKA - POTOVANJE PO TROMEJI IN POČITNICE - 13 DNI Azija

TAJSKA - POTOVANJE PO TROMEJI IN POČITNICE - 13 DNI

0/5

od 2.659,00 € Brez DDV: 2.659,00 €

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNIIndija

POTOVANJE PO INDIJI - 10 DNI

0/5

od 1.869,00 € Brez DDV: 1.869,00 €

ŠRI LANKA IN RAJSKI MALDIVI - 12 DNIMaldivi

ŠRI LANKA IN RAJSKI MALDIVI - 12 DNI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI Južna in srednja Amerika

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI

0/5

od 2.259,00 € Brez DDV: 2.259,00 €

KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI ZDA

KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI

0/5

od 2.890,00 € Brez DDV: 2.890,00 €

Tags: Vietnam, Kambodža, Azija