Atraktivno popotovanje po Gruziji - dragulju Kavkaza z veliko tradicije, narave in bogato kulturno dediščino. Polet iz Ljubljane.

CENIK:

Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 1.595 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 1.695 EUR
Cena pri najmanj 10 udeležencih: od 1.795 EUR

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL - TBILISI
Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 17.30. Polet letala Turkish Airlines predvidoma ob 19.55 do Istanbula. Pristanek ob 23.15, prestop na drugo letalo in ob 01.20 polet v Gruzijo, s pristankom predvidoma ob 04.35. Transfer do hotela, krajši počitek.

2. dan: TBILISI
Po zajtrku ogled glavnih znamenitosti glavnega mesta TBILISI: cerkev Metekhi in spomenik Vakhtangu Gorgasali-u, posvečen legendarnemu ustanovitelju Tbilisija. Vožnja z žičnico do trdnjave Narikala, od koder je osupljiv razgled na mesto. Sprehod po muslimanski četrti z žveplenimi kopelmi in malo mošejo. Sprehod po območju Sharden, polnem ozkih ulic s prijetnimi kavarnami, bari za degustacije vin, trgovinami s spominki. Ogled katedrale Sioni, bazilike Anchiskhati in stolp s slavnim gledališčem Rezo Gabriadze. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: TBILISI -  MTSKHETA – UPLISTSIKHE - KUTAISI
Po zajtrku vožnja do mesta MTSKHETA, enega najstarejših mest in kulturnega in verskega središča Gruzije. Ogled cerkve Jvari, arhitekturne mojstrovine zgodnjesrednjeveškega obdobja s pogledom na sotočje rek Aragvi in Mtkvari. Nadaljevanje poti in prihod v GORI – rojstno mesto Stalina. Obisk Stalinovega muzeja in njegove rojstne hiše. Nadaljevanje do jamskega mesta UPLISTSIKHE in ogled ostankov nekdanjega antičnega mesta. Vožnja čez prelaz Rikoti in skozi najdaljši gruzijski predor. Prihod v KUTAISI, večerja in nočitev v hotelu.

4. dan:   SVANETI - MESTIA
Po zajtrku vožnja skozi sotesko Inguri  v skrivnostno regijo Svaneti. V regiji živi posebna etnična skupina ljudi, junaški in pogumni Svani, ki jih kultura, tradicija in običaji odlikujejo od preostale Gruzije. Svaneti je znan tudi po svoji izvirni arhitekturi in se imenuje »Država tisočerih stolpov«. Mesto MESTIA ima še vedno na desetine takšnih srednjeveških kamnitih hiš in stolpov, ki so jih uporabljali za zaščito dolin in cerkva. Obisk prvotne hiše  »machubi« in stolpa »koshki«. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: MESTIA - USHGULI - MESTIA
Po zajtrku fascinantna vožnja z džipi do vasi USHGULI, na 2200 m nadmorske višine. Kompleks Ushguli je dragocen arhitekturni in zgodovinski spomenik, ki je zaradi svoje ekskluzivnosti uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesca. Ogled cerkve Lamaria z impresivnimi stenskimi freskami iz 12. stoletja. Domačini verjamejo, da je bila nekdanja kraljica Tamara pokopana prav pod to cerkvijo. Od tod je tudi slikoviti pogled na goro Shkhara. Vrnitev v Mestio. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: MESTIA - KUTAISI
Po zajtrku obisk Etnografskega muzeja Mestia. Muzej je bil ustanovljen leta 1936 in ima eno najbogatejših zbirk v regiji. Opoldne nadaljevanje potovanja proti mestu Kutaisi. Na poti postanek in ogled palače Dadiani. Prihod v KUTAISI. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: KUTAISI - JAMA PROMETEJ – GELATI - TBILISI
Po zajtrku obisk znamenite jame PROMETEJ s številnimi stalaktiti in stalagmiti. Nadaljevanje do katedrale Bagrati iz 11. stoletja, ki je eden najboljših vzorcev pozno srednjeveške arhitekture in je vidna skoraj iz katere koli točke mesta. Naslednja postaja je akademija Gelati, ki jo je zgradil kralj David Graditelj. Gelati je bil središče duhovnega in znanstvenega življenja srednjega veka, grob gruzijskih kraljev in kultno mesto romarjev. Uvršča se na seznam Unesca. Popoldne vožnja v TBILISI. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan: TBILISI – KAKHETI – SIGHNAGHIJA – KHAREBA - TBILISI
Po zajtrku odhod proti regiji Kakheti, središču gruzijskega vinarstva. Prvi postanek bo v samostanu Bodbe. Kot pravi legenda, gre za grobišče svetega Nina, ki je Gruzijo spremenil v krščanstvo v 4. stoletju. Nadaljevanje do SIGHNAGHIJA, mesta ljubezni in kraljevega mesta. Mesto je bilo eno od križišč Velike svilne ceste, obdano z obrambnimi zidovi s 23 stolpi. Naslednja postaja bo v edinstveni vinski kleti KHAREBA, ki se nahaja v tunelu, izklesanem iz skale. Prvotno zgrajen za vojaške namene, danes pa se predor uporablja za shranjevanje najboljših vin Kharebe. Ogled vinske kleti in degustacija. Vrnitev v Tbilisi. Večerja in nočitev.

9. dan: TBILISI - LJUBLJANA
Nočni transfer na letališče in polet ob 04.05 preko Istanbula v Ljubljano. Pristanek na Brniku predvidoma ob 08.15. Zaključek potovanja.

CENA VKLJUČUJE: Povratni letalski polet Ljubljana-Tbilisi z enim vmesnim postankom, vse letališke takse, 8 x nočitev v 1/2 sobah TWC v hotelih 3*/4*, obroke po programu (7 zajtrkov in 7 večerij), vse prevoze in oglede v Gruziji, vse vstopnine po programu lokalno vodenje, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 290 EUR, za povratni transfer iz Maribora, Slov. Bistrice in Celja do letališča Ljubljana 39 EUR.
POPUSTI: otroci 2–12 let na dodatnem ležišču: - 5 %.

POMEMBNO: V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.  

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

GRUZIJA - 9 DNI

od
1.595,00 €

Potniki

1
2
 

GRUZIJA - 9 DNI


  • od 1.595,00 €Tags: GRUZIJA - 9 DNI