Grčija in Makedonija sta neločljivo povezani z zgodovino. Nekoč skupaj del antične Grčije, Aleksander Makedonski je danes makedonski in grški junak. Današnja Makedonija ponuja doživetja tudi drugače, skozi zanimive poti, kulturne in naravne znamenitosti dežele sonca. V Grčiji pa se bomo prepustili toku njihovih navad in uživali v kulinaričnih dobrotah. Počivali na obali pod planino Olimp in odkrivali bogastvo samostanov.

TERMINI: 26. 5. -  4. 6., 16. 6. - 25. 6., 7.7. - 16. 7., 18. 8. - 27. 8., 15. 9. - 24. 9. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 839 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 874 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 909 EUR

1. dan: SLOVENIJA – NIŠ  
V  jutranjih urah se bomo odpravili proti Hrvaški in Srbiji. Potovanje se bo vilo mimo Zagreba, Beograda vse do Niša. Na poti bomo naredili krajše postanke za osvežitev in pot ne bo predolga. V popoldanskih urah bomo prispeli v Niš, staro antično mesto, kjer se je rodil Konstantin Veliki. Mesto bomo spoznali na panoramskem ogledu in se sprehodili od mestne trdnjave do glavne ulice, ki je polna trgovinic in kavarnic. Zapeljali se bomo do hotela, se nastanili v sobe in se kasneje zbrali na večerji ter prijetno poklepetali. Nočitev.

2. dan: NIŠ – SOLUN
Po zgodnjem zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti Makedoniji. Skopju bomo pomahali na desni in nadaljevali v smeri Grčije, do Soluna. Solun je drugo največje grško mesto in prestolnica grške pokrajine Makedonija. Ustavili se bomo za ogled njegovih znamenitosti: Cerkev sv. Dimitrija, rimski forum, simbol Soluna Beli stolp, zanimiv trg Aristotela … Nekaj časa si bomo vzeli za osvežitev in se odpravili do kraja namestitve. Nastanitev, večerja, nočitev.  

3. dan: ATENE
Grški zajtrk nam bo predstavil nekaj lokalne kulinarike, nato pa bomo nadaljevali pot do prestolnice Grčije, mesta Atene. V popoldanskih urah bomo v spremstvu lokalnega vodnika odkrivali številne znamenitosti in bogato zgodovino grške prestolnice. V krožni avtobusni vožnji si bomo ogledali Olimpijski stadion, predsedniško palačo, Hadrijanov slavolok, knjižnico, akademijo, univerzo. Nekaj bo tudi prostega časa za samostojne oglede in sprehode. Vožnja do hotela, nastanitev. Večerja. Nočitev.

4. dan: ATENE – DELFI – GRŠKA OBALA
Z zajtrkom bomo pohiteli, saj nas bo ta dan čakala slavna Akropola z muzejem (vstopnina za doplačilo). Ko nam bo vse jasno o grški demokraciji, se bomo podali do slikovitega mesteca Delfi, danes živahnega turističnega centra, sicer pa najpomembnejšega grškega preročišča. Pred več kot 2500 leti so se v to sveto mesto zgrinjali romarji iz celotne Grčije in tudi drugih dežel ter upali, da bodo v najslavnejšem preročišču antičnega sveta dobili odgovore na svoja vprašanja. Danes najdemo le še ostanke ruševin, toda kraj sam v nas še zmeraj vzbuja posebno spoštovanje. Verjetno vseh odgovorov o naši usodi ne bomo izvedeli, zagotovo pa se bomo po osvežitvi odpeljali do grške obale v smeri Paralie. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

5. dan: METEORA
Po zajtrku nas bo čakalo eno izmed svetovnih čudes – Meteora. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo vzdigujejo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki gradili nedostopne samostane, znotraj njihovih zidov pa so nastajale dragocene umetnine. Ustavili se bomo pri Samostanu sv. Athanisiusa – Velika Meteora in si ga ogledali. V Kalamabaki, mestu pod Meteoro, si bomo ogledali zanimivo obrtno delavnico, v kateri ustvarjajo neprecenljive ikone. Tudi za trgovinico s spominki se bo našel čas. Ko bomo že v hotelu, morda še skok v morje.

6. in 7. dan: GRŠKA OBALA
Počitnice. Kopanje, raziskovanje, kavica, kulinarika, vino, frape, dremanje na plaži … popolna sprostitev. Zvečer pa bo čas za »kefi«. Stanje duha, ko se boste maksimalno sprostili, po želji boste lahko »kefi« prakticirali tudi s tradicionalnim razbijanjem krožnikov.

8. dan: EDESSA – BITOLA – SKOPJE
Po zajtrku bomo mesto brezdelja zapustili in se odpravili proti Edessi. Kraj je spremenil svojo podobo po potresu v 14. stoletju, ko je voda iz bližnjega jezera z odtekanjem ustvarila številne slapove. Po ogledu slapov bomo nadaljevali vožnjo v smeri Bitole. Sprehodili se bomo po lepo ohranjenem mestnem jedru do edinstvene in ene največjih cerkva v Makedoniji – Cerkve sv. Dimitrija. Stara »turška čaršija« nas bo popeljala v čas turške oblasti. Zvečer bomo pa že v Skopju – makedonski prestolnici. Nastanili se bomo v hotelu in verjetno bomo imeli dovolj energije za individualen sprehod. Nočitev.

9. dan: SKOPJE – BEOGRAD
Skopje je mesto, ki se v zadnjih letih močno spreminja, vseeno pa njegovi kulturnozgodovinski spomeniki še vedno ohranjajo »staro dušo« tega lepega mesta: most, okrog katerega še vedno ni mogoče uskladiti vseh zgodb (kdo da je vanj vzidal prvi kamen – nekateri ga imenujejo Dušanov, pa Muratov most, drugi mu preprosto pravijo Kamniti most), trdnjava Kale, Cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goce Delčeva, stara turška čaršija, ki je prepolna trgovin in lokalov, ki spominjajo na minule čase, na davno makedonsko zgodovino. Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakup spominkov. V opoldanskih urah se bomo od mesta poslovili in se odpravili prosti Srbiji, vse do Beograda. V večernih urah se bomo nastanili hotelu. Nočitev.

10. dan: SRBIJA – HRVAŠKA – SLOVENIJA         
Ta dan nas bo čakala samo še pot domov, proti Hrvaški in nato Sloveniji. Doma bomo predvidoma v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela 3*,   7 x polpenzion, 2 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu (Niš, Solun, Atene, Delfi, Meteora z vključeno vstopnino v samostan, Edessa, Bitola, Skopje), lokalno vodenje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 180 EUR. Vstopnine niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji).

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 32 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

GRČIJA IN S. MAKEDONIJA - 10 DNI

od
839,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

GRČIJA IN S. MAKEDONIJA - 10 DNI

od
839,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

GRČIJA IN S. MAKEDONIJA - 10 DNI


  • od 839,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA Srbija

ČRNA GORA, ALBANIJA, S. MAKEDONIJA, SRBIJA - 7 DNI

0/5

od 548,00 € Brez DDV: 548,00 €

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU - 9 DNI

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU - 9 DNI

0/5

od 618,00 € Brez DDV: 618,00 €

KLASIČNA GRČIJA IN ZAKINTOS - 6 DNIGrčija

KLASIČNA GRČIJA IN ZAKINTOS - 6 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

KLASIČNA GRČIJA, ATENE IN METEORA - 7 DNI

KLASIČNA GRČIJA, ATENE IN METEORA - 7 DNI

0/5

od 549,00 € Brez DDV: 549,00 €

TREKING NA KRETI - 7 DNI

TREKING NA KRETI - 7 DNI

0/5

od 989,00 € Brez DDV: 989,00 €

Tags: Grčija, Severna Makedonija