Francija – počitniško potepanje

Umetnost in naravne znamenitosti ponudijo čudovit sprehod skozi zgodovino. Priporočamo ogled gradov francoskih kraljev ob nekdaj izredno pomembni francoski vodni poti ob Loari, ki je od izvira do izliva v Atlantik dolga kar 1020 km.

TERMINI ODHODOV:
MAJ: 28.5.-5.6.2022

SEPTEMBER: 3.9.-11.9.2022; 24.9.-2.10.2022

CENIK :
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 775 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 815 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 855 EUR

1. dan: SLOVENIJA – FRANCIJA/STRASBOURG                       

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja skozi Avstrijo, Nemčijo v Francijo. Ogled mesta, ki je sedež Evropskega sveta in Evropskega parlamenta, katedrale Notre-Dame s slovitim portalom ter zanimivo astronomsko uro. Sprehod po starem mestnem jedru, po nekdanji obrtniški  četrti La Petite France. Čas za osvežitev in pokušino alzaških specialitet. Vožnja do kraja nastanitve in nočitev.
 
2. dan:  COLMAR – DIJON  
Po zajtrku vožnja do alzaške vinske prestolnice Colmar, ki je obdana z vinogradi ob vznožju pogorja Vogezi. V Colmarju si bomo ogledali odlično ohranjeno mestno središče, kjer stojijo najbolj slavne predalčaste hiše v Alzaciji. Sprehodili se bomo po strojarski četrti, ki jo imenujejo »male Benetke«. Iz Colmarja se bomo zapeljali v Dijon, prestolnico Burgundije. Ogled slikovitega starega srednjeveškega jedra, palače burgundskih vojvod, v kateri sta danes mestna hiša in muzej s srednjeveško kuhinjo. Dijon je tudi mesto sladokuscev, znano po slavni gorčici, ki jo bomo lahko tudi kupili. Zvečer vožnja do kraja namestitve, nočitev v hotelu.

3. dan: ORLEANS - CHAMBORD - CHENONCEAU
Po zajtrku nas bo pot vodila ob Loari do Orleansa, prijetnega univerzitetnega mesta, katerega zgodovina je tesno povezana s 100-letno vojno med Francozi in Angleži, s slovito “Devico Orleansko” - Jeanne d’ Arc ter s Hugenoti iz časov verskih vojn. Krasi ga mogočna gotska katedrala, ki si jo bomo ogledali, kakor tudi lepo renesančno staro mestno hišo. Mesto se ponaša z mnogo zelenja, parkov, cerkva in muzejev. Sledi ogled najpomembnejšega gradu ob Loari. Tam si je Franc I. postavil Chambord, mogočen renesančni grad, ki je bil s svojimi 440 sobami predhodnik Versaillesa in je kot simbol kraljeve moči največji v tej pokrajini. Gradnjo gradu je dokončal Sončni kralj - Ludvik XIV., ki je sem vabil svoje lovske tovariše in pomembne umetnike tistega časa. Sledi ogled najlepšega gradu Chenonceau, ki se boči nad reko Cher, imenujejo tudi “grad šestih žensk” in velja za biser renesančne arhitekture. Obiskovalec osupne nad lahkotnostjo gradbenega stila, ki je navduševal tudi nekdanji lastnici, Diano de Poitier in Katarino Medici. Obdan je s francoskim in italijanskim vrtom ter obsežnim parkom, kjer rastejo večstoletna drevesa. Ogled dvorca, obeh vrtov in muzeja voščenih lutk, ki prikazuje življenje na gradu. Zvečer vožnja do kraja namestitve, nočitev v hotelu.

4. dan: LYON    
Po zajtrku vožnja  v Lyon, mesta romantike in kulinarike. Ogled mestih znamenitosti s baziliko Notre Dame, posvečeno Mariji, da bi mesto obvarovala pred kugo. Po ogledu prosto za samostojne oglede mesta in nakupe lokalnih specialitet kot so: račja pašteta, prašičja ušesa, noge ... Vožnja do kraja nastanitve, nočitev v hotelu.

5. dan: LYON – MARSEILLES   
Po zajtrku vožnja do obale Sredozemlja in živahnega mesta Marseilles. To svetovljansko mesto je najstarejše in drugo največje francosko mesto. Povsod v Marseillu so obiskovalci blizu mirnih modrih voda – bodisi, da se sprehajate po očarljivi stari ulici z razgledom ali občutite osvežujoč morski vetrič. Barvita, multietnična dediščina Marseilla je most med Evropo in Severno Afriko, saj  prebiva v mestu precejšnje število izseljencev iz Alžirije. Tradicionalne arabske souke je mogoče najti prav tako preprosto kot klasično francosko bouillabaisse. Čas bo tako za oglede kot za osvežitev. Nastanitev v hotelu, nočitev.

6.dan: počitnice
Po zajtrku bomo  dan izkoristili za počitek, samostojne sprehode. Nočitev v hotelu.

7. dan: MARSEILLES – AIX EN PROVANCE – ST. TROPEZ  
Po zajtrku vožnja v Provanso, do mesta Aix en Provance,  kjer še danes živi duh Paula Cezanna. Sprehod po mestu fontan, ogled katedrale St. Sauveur.  Po ogledu vožnja do  mondenega letovišča St. Tropez. V zalivu se bohotijo številna prestižna plovila, v ozadju pa pisane hiške. Po sproščenem sprehodu vožnja do vasice Grass in do kraja nastanitve. Nočitev v hotelu.

8.dan: GRASSE – CANNES – VALLAURIES – ANTIBES
Zajtrk. Vasica Grasse je  znana po parfumski industriji, obiskali bomo parfumerijo in spoznali proizvodnjo dišav. Nadaljevali bomo skozi monden Cannes, ki slovi po svoji promenadi in slavni filmski palači in se ustavili v prikupnem mestecu Vallauries, kjer je nekoč ustvarjal Picaso. Po želji si bomo ogledali grajsko kapelo in delo »Vojna in mir«. Sprehod po ulicah, polnih trgovinic z barvno in zanimivo keramiko. Vožnja v slikovito mestece Antibes, kjer ustvarjal je Picasso. Prosto za sprehod po slikovitem obmorskem, tržnici. Vožnja do kraja nastanitve. Nočitev v hotelu.

9 . dan: NICA – ITALIJA – SLOVENIJA  
Po zajtrku se bomo najprej ustavili v živahni Nici, ki je s svojo angleško promenado danes zelo priljubljeno letovišče. Čas bo za zadnji francoski rogljiček in uživanje v razgledu na Sredozemsko morje. Franciji bomo pomahali v slovo se po cvetlični avtocesti skozi Italijo vrnili v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE:
prevoz avtobusom po programu), nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih  2*/ 3*, 8 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila po želji: enoposteljna soba: 240 EUR, vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih (40-50 EUR), obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina pribl. 32 EUR.

Popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

Francija – počitniško potepanje - 9 dni

od
775,00 €

Potniki

1
2
 

Francija – počitniško potepanje - 9 dni


  • od 775,00 €Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

VERONA IN OPERNI FESTIVAL - 2 DNI

0/5

od 169,00 € Brez DDV: 169,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI Italija

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 dni Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 dni

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

Sardinija – biser Sredozemlja - 8 dni

Sardinija – biser Sredozemlja - 8 dni

0/5

od 780,00 € Brez DDV: 780,00 €

Tags: Francija