Umetnost in naravne znamenitosti ponudijo čudovit sprehod skozi zgodovino. Priporočamo ogled gradov francoskih kraljev ob nekdaj izredno pomembni francoski vodni poti ob Loari, ki je od izvira do izliva v Atlantik dolga kar 1020 km.

TERMINI:  22. 7. - 30. 7., 16. 9. - 24. 9. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih:  775 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih:  815 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih:  855 EUR

1. dan: SLOVENIJA - FRANCIJA/STRASBOURG                       

Na pot se bomo podali v zgodnjih jutranjih urah. Alpske doline Avstrije, Nemčija in v popoldanskih urah se bomo že znašli v Franciji. Ustavili se bomo v Strasbourgu in se pustili hitro očarati staremu delu mesta, kjer se vse poti začnejo in končajo ob katedrali. Kar tri stoletja nastajajoča stvaritev srednjeveškega stavbarstva je pravi biser. Uživali bomo na sprehodu po idilični četrti La Petite France – nekdanja obrtniška četrt. Toda že nekaj ulic proč bomo med stavbami ob ulici Grand Rue do rotovža zašli v francosko zaznamovano 18. stoletje. Po ogledu si bomo vzeli čas za osvežitev in kakšno alzaško specialiteto. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan:  COLMAR - DIJON  
Po zajtrku se bomo odpeljali v Colmar, tipično alzaško mesto, obdano z vinogradi in Vogezi, ki je središče pridelave alzaških vin. Po sprehodu skozi mesto se bomo odpeljali do Dijona. Sprehod po slikovitem mestnem jedru, polnem starih hiš in cerkva, nas bo ponesel v neke druge čase. Čudovita cerkev Notre Dame, ki sodi med najstarejše zgradbe burgundske gotike, je prava paša za oči. Čas bo za osvežitev, nato pa bomo nadaljevali v smeri Orleansa do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu. Nočitev.

3. dan: ORLEANS - CHAMBORD - CHENONCEAU
Zjutraj bomo nadaljevali pot do mesta Orleans, ki leži v dolini Loare. Sprehodili se bomo po privlačni stari četrti, ki se ponaša z arkadnimi galerijami in zanimivo zgodovino. Po krajšem postanku se bomo napotili proti gradovom ob reki Loari. Z doplačilom si bomo lahko ogledali zapuščino francoskih kraljev in obiskali gradova Chambord in Chenonceau. Tako eden kot drugi skrivata v svojem nedrju zanimive zgodbe. Po ogledu in osvežitvi bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve in se namestili v hotelu. Nočitev. 

4. dan: LYON    
Dan bomo začeli z zajtrkom in vožnjo do Lyona, mesta, kjer se srečata romantika in kulinarika. Ponaša se s čarobno baziliko Notre Dame, ki je bila zgrajena in posvečena Mariji, da mesto obvaruje pred kugo. V središču je veliko slikovitih lokalov, ki ponujajo lokalne posebnosti (račja pašteta, prašičja ušesa, noge …). Včasih je bila to hrana revežev, danes so to največje lokalne specialitete. Ogled in prosti čas nam bosta mesto še pobliže predstavila. Vožnja do kraja nastanitve, namestitev v hotelu, nočitev.

5. dan: LYON - MARSEILLES   
Dopoldne bomo prispeli do obale Sredozemlja in živahnega mesta Marseilles. To svetovljansko mesto je najstarejše ter drugo največje francosko mesto po Parizu in ponuja veliko. Od antične zgodovine in kulturne raznolikosti do čudovite pokrajine ob morju. Povsod v Marseillu so obiskovalci blizu mirnih modrih voda; ko se sprehajate po očarljivi stari ulici z razgledom ali občutite osvežujoč morski vetrič. Barvita, multietnična dediščina Marseilla je most med Evropo in Severno Afriko, saj v mestu živi veliko izseljencev iz Alžirije. Tradicionalne arabske souke je mogoče najti prav tako preprosto kot klasično francosko bouillabaisse. Čas bo tako za oglede kot za osvežitev. Namestitev  v hotelu, nočitev.

6. dan: počitnice
Po zajtrku bomo  dan izkoristili za počitek, samostojne sprehode. Nočitev v hotelu.

7. dan: MARSEILLES - AIX EN PROVANCE - ST. TROPEZ  
Zjutraj bomo Marseilles zapustili in so odpravili do provansalskega mesta Aix en Provance,  kjer še danes živi duh Paula Cezanna in njegovega dela. Sprehod po mestu fontan nam bo približal provansalsko ležernost. Po osvežitvi se bomo odpravili do mondenega središča St. Tropez, ki kar prekipeva od veličine. Slavo, ki jo je to mondeno letovišče pridobilo v zadnjih desetletjih, je pač treba videti in občutiti. V zalivu se bohotijo številna prestižna plovila, v ozadju pa pisane hiške. Po sproščenem sprehodu se bo vožnja nadaljevala v smeri vasice Grass vse do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu. Nočitev.

8. dan: GRASSE - CANNES - VALLAURIES - ANTIBES
Ta dan bomo dišali. Vasica Grasse je danes znana po parfumski industriji in obiskali bomo eno izmed parfumerij ter se pošteno nadišavili. Pot bomo nadaljevali skozi mondeni Cannes, ki slovi po svoji promenadi in slavni filmski palači, ter se ustavili v prikupnem mestecu Vallauries, kjer je nekoč ustvarjal Picaso. Po želji si bomo ogledali grajsko kapelo in delo »Vojna in mir«. Sprehod po ulicah, polnih trgovinic z barvno in zanimivo keramiko, nam bo zagotovo prijal. V popoldanskih urah pa naslednje mesto, kjer je Picasso rad ustvarjal, Antibes. Ulice, tržnica, grad, pristanišče, promenada … Zanimiv utrip slavne sinje modre obale. Še do kraja nastanitve, namestitev v hotelu in nočitev.

9. dan: NICA - ITALIJA - SLOVENIJA  Po zajtrku se bomo najprej ustavili v živahni Nici, ki je s svojo angleško promenado danes zelo priljubljeno letovišče. Čas bo za zadnji francoski rogljiček in uživanje v razgledu na Sredozemsko morje. Franciji bomo pomahali v slovo in se odpeljali po cvetlični avtocesti skozi Italijo ter naprej v Slovenijo. Na poti bo še nekaj krajših postankov za osvežitev, prihod domov pa je predviden v kasnejših večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 2*/ 3*, 8 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, nezgodno osnovno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 320 EUR. Vstopnine niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji - 40-50 EUR na osebo).

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 32 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %: 

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

FRANCIJA – POČITNIŠKO POTEPANJE - 9 DNI

od
775,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

FRANCIJA – POČITNIŠKO POTEPANJE - 9 DNI

od
775,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

FRANCIJA – POČITNIŠKO POTEPANJE - 9 DNI


  • od 775,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

CINQUE TERRE IN PORTOFINO Italija

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

0/5

od 259,00 € Brez DDV: 259,00 €

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

APULIJA Z MATERO - 5 DNI

0/5

od 479,00 € Brez DDV: 479,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI

0/5

od 928,00 € Brez DDV: 928,00 €

SARDINIJA - OTOK SREDI SREDOZEMLJA - 8 DNI

SARDINIJA - OTOK SREDI SREDOZEMLJA - 8 DNI

0/5

od 990,00 € Brez DDV: 990,00 €

FRANCOSKO PODEŽELJE - ALZACIJA IN PARIZ - 6 DNIFrancija

FRANCOSKO PODEŽELJE - ALZACIJA IN PARIZ - 6 DNI

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

ODKRIVANJE JUGOZAHODNE FRANCIJE DORDONJA - 7 DNI

ODKRIVANJE JUGOZAHODNE FRANCIJE DORDONJA - 7 DNI

0/5

od 775,00 € Brez DDV: 775,00 €

BORDEAUX - MED VINOGRADI IN OCEANOM - 4 DNI

BORDEAUX - MED VINOGRADI IN OCEANOM - 4 DNI

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

Tags: Francija