Dunaj, prestolnica Avstrije ob lepi modri Donavi, je mesto bogate habsburške dediščine in zibelka klasične glasbe. Kot bi se tukaj čas ustavil ni nič nenavadnega, če še danes v središču mesta, posejanem s številnimi parki, vidimo kočijaže in mimo nas pripelje tramvaj. Lepota mesta s številnimi zakladi, elegantnimi stavbami iz 18. in 19. stol. in vljudnimi prebivalci čara kulturno ozračje, ki vabi umetnike in turiste z vsega sveta. 

TERMINI: 6. 5., 27. 5., 10. 6., 24. 6., 15. 8., 24. 8., 16. 9., 30. 9., 21. 10., 28. 10., 4. 11. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 55 EUR

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 68 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 83 EUR

Odhod avtobusa iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Celja in Maribora v Avstrijo, nato mimo Gradca na Dunaj. Naše raziskovanje bomo začeli v Schönbrunnu, kjer stoji poletna rezidenca Habsburžanov, ki jo  obkrožajo čudoviti vrtovi z vodnjaki in kipi, uokvirjeni z drevesi in sprehajališči z labirintom,  muzejem dvornih kočij, glorieto in živalskim vrtom, ki je del Unescove svetovne dediščine. Nekdanja menažerija cesarja Franca Štefana Lotarinškega nam bo odstrla preplet narave in kulture v morda najlepšem živalskem vrtu na svetu. Videti več kot 700 živalskih vrst bo nepozabno doživetje.  Popoldan se bomo odpeljali čez Donavo in si na razgledni ploščadi Donavskega stolpa privoščili najlepši razgled na mesto in lenobno Donavo pod nami. Kasneje se bomo zapeljali po Ringu, bulvarju okoli mestnega jedra, kjer se kitijo kulturne in politične ustanove, od Opere in muzejev do Parlamenta. Sprehod po mestu, kjer bomo videli Muzejsko četrt, Hofburg; Dvorni grad, kjer se v obsežnem kompleksu nahajajo cesarski stanovanjski prostori, kapela, zakladnica, Španska jahalna šola in urad avstrijskega predsednika. Sprehod do mogočne gotske stolnice svetega Štefana … Nekaj prostega časa za pravi dunajski zrezek ali Sacher torto. Proti večeru vožnja nazaj v Slovenijo, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: vstopnina, kombi vstopnica: živalski vrti in Donavski stolp, odrasli 32 EUR, otroci 6 – 14 let 19 EUR .

POPUSTI: otrok do 12. leta na 3. ležišču 15 EUR.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

MM namig:
zanimivo za otroke
zaključene skupine datum izbirajo po želji

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

DUNAJ, STOLP IN ŽIVALSKI VRT

od
55,00 €

Potniki

1
2
 

DUNAJ, STOLP IN ŽIVALSKI VRT


  • od 55,00 €Morda vas zanima tudi...

DUNAJ - 2 DNI Avstrija

DUNAJ - 2 DNI

0/5

od 123,00 € Brez DDV: 123,00 €

Tags: Dunaj, Schönbrunn, Avstrija