Dubrovnik - Budvanska riviera - Cetinje - Lovćen - Njeguši - Boka Kotorska - Ostrog - Skadarsko jezero.

TERMINI: 27. 4. - 30. 4., 25. 5. - 28. 5., 15. 6. - 18. 6., 21. 9. - 24. 9., 28. 10. - 31. 10. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 339 EUR

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 374 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 409 EUR


TERMINI: 29.6. - 2. 7., 24. 8. - 27. 8. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 349 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 384 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 419 EUR

1. dan: LJUBLJANA - DUBROVNIK - ČRNA GORA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 1. uri zjutraj. Vožnja na Hrvaško, mimo Plitvic, Splita v Dalmacijo, kjer bomo v jutranjih urah prečkali dolino reke Neretve ter pot nadaljevali skozi novo zgrajen Pelješki most do bisera južne, Dubrovnika. Med sprehodom po Stradunu z lokalnim vodnikom bomo občudovali imenitne arhitekturne mojstrovine, med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope (doplačilo), Knežev dvor, katedralo z zakladnico in številne druge. Čas bo za kavico in za samostojni sprehod po mestu, ki ga zaznamuje živahen utrip. Za navdušence serije »Game of Thrones« bo še posebej razburljivo »srečanje« s snemalnimi prizorišči. Vožnja v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali, mimo Hercegnovega v Budvo, mesto z očarljivim starim mestnim jedrom. Vožnja do hotela na budvanski rivieri. Namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: BUDVANSKA RIVIERA - CETINJE - LOVĆEN -NJEGUŠI - KOTOR/BOKA KOTORSKA
Po zajtrku izlet z avtobusom v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer bo mogoč ogled muzejske zbirke v dvoru kralja Nikole, ki priča o izjemno bogati kulturni in zgodovinski preteklosti Črnogorcev in ostalih znamenitosti tega muzejskega mesta. Nato bomo nadaljevali vožnjo po gorski panoramski cesti na Lovćen, kjer na 1160 metrov  visokem Jezerskem vrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštroviča. Po ogledu se bomo odpeljali skozi Njegošev rojstni kraj, vasico Njeguši, kjer nam bodo postregli črnogorsko malico - pršut, ovčji sir in vino. Sledi vožnja po osupljivi panoramski gorski cesti nad zalivom Boke Kotorske do Kotorja, srednjeveškega pomorskega mesta na koncu zaliva Boka Kotorska. Mesto je zaradi svoje bogate zgodovine in zapuščine na seznamu svetovne kulturne dediščine UNESCO. Sprehod po mestu in prosto za kavico. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: BUDVANSKA RIVIERA - SAMOSTAN OSTROG - SKADARSKO JEZERO
Po zajtrku vožnja do znamenitega pravoslavnega samostana Ostrog iz 17. stoletja, ki je vklesan v živo skalo in je najbolj pomembno versko središče v Črni Gori. Zgrajen je bil v čast sv. Vasilija Ostroškega, ki tudi pokopan v samostanu. Samostanu oz. relikvijam sv. Vasilija pripisujejo zdravilne moči, zato je tudi eden najpomembnejših samostanov Črnogorcev. Po ogledu se bomo odpeljali do največjega jezera na Balkanu, nacionalnega parka Skadarsko jezero, ki se lahko pohvali z zadnjim prebivališčem pelikanov, največjim ptičjim rezervatom v Evropi in z enim zadnjih sladkovodnih močvirij v Sredozemlju. Po želji se bomo z ladjico popeljali po Skadarskem jezeru. Po končani vožnji si bomo lahko privoščili kosilo (doplačilo). Ustavili se bomo v Rijeki Crnojevića, nekdanji prestolnici črnogorske srednjeveške države, vožnja mimo Virpazarja do hotela. Večerja in nočitev.

4. dan: ČRNA GORA - STON/SPLIT - LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od Črne gore. Vožnja mimo Dubrovnika in Elafitov do Stona, obzidanega mesteca na polotoku Pelješac. Mesto se ponaša s kar šest kilometrov dolgim obzidjem, ki je nekdaj ščitilo soline pred vpadi tujih ljudstev. Postanek za sprehod po mestu in prosto za pokušino odličnih stonskih klapavic ali ostrig. Nadaljevanje vožnje po avtocesti skozi Dalmacijo, če bo mogoče in bo čas dopuščalše  krajši postanek v Splitu za sprehod po splitski rivi in za krajši ogled znamenite Dioklecijanove palače. Vožnja mimo Plitvic v Slovenijo, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, vse cestnine in parkirnine, 3 x polpenzion v hotelu z najmanj 3* (1/2 sobe), izlet v Cetinje, na Lovćen in Kotor, vstopna taksa v Cetinje in Kotor, vstopnina v Mavzolej in Narodni park Lovćen, izlet do samostana Ostrog in vstopnina v NP Skadarsko jezero, degustacija pršuta in sira, stroške lokalnega vodenja, kjer je potrebno, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 80 EUR, vožnja z ladjo po Skadarskem jezeru pribl. 9 EUR, kosilo pribl. 15 EUR, taksa v hotelu 2 EUR/noč, vstopnine pribl. 20 EUR.
OPOMBA: Vrstni red ogledov se lahko, glede na rezervacije terminov degustacij, lokacije hotelov oziroma po presoji vodnika/spremljevalca, spremeni. Program vsebinsko kljub temu ostaja neokrnjen. V primeru slabega vremena bo namesto odhoda na Lovćen izveden dodaten ogled v Cetinju ( muzeja Kralja Nikole, biljardnica..). Odločitev bo sprejeta s strani vodnika/spremljevalca na dan odhoda na celodnevni izlet.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 38 EUR.

Vstopna mesta: Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 01:00.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

DUBROVNIK IN ČRNA GORA - 4 DNI

od
339,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

DUBROVNIK IN ČRNA GORA - 4 DNI

od
339,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

DUBROVNIK IN ČRNA GORA - 4 DNI


  • od 339,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA Srbija

ČRNA GORA, ALBANIJA, S. MAKEDONIJA, SRBIJA - 7 DNI

0/5

od 548,00 € Brez DDV: 548,00 €

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU - 9 DNI

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU - 9 DNI

0/5

od 618,00 € Brez DDV: 618,00 €

ČRNA GORA, ALBANIJA IN OHRID - 9 DNI

ČRNA GORA, ALBANIJA IN OHRID - 9 DNI

0/5

od 735,00 € Brez DDV: 735,00 €

POČITNICE NA KORČULI - 8 DNI

POČITNICE NA KORČULI - 8 DNI

0/5

od 629,00 € Brez DDV: 629,00 €

BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI

BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI

0/5

od 1.050,00 € Brez DDV: 1.050,00 €

Tags: Dubrovnik, Črna, Gora, Hrvaška,