Dubrovnik - Budvanska riviera - Cetinje - Lovčen - Njeguši - Boka Kotorska - Podgorica - Sv. Štefan - Skadarsko jezero.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih- odhod Ljubljana: 249 Eur
Termini odhoda: 24. - 27.8., 26. - 29.9., 26. - 29.10. 2019


1. DAN: LJUBLJANA - DUBROVNIK - ČRNA GORA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 3. uri zjutraj. Vožnja mimo Plitvic, Splita, do Dubrovnika. Krajši sprehod po Stradunu, ki ga obdajajo čudovite palače. Če bo mogoče, bomo obiskali lekarno v starem frančiškanskem samostanu (doplačilo). Vožnja v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali, mimo Hercegnovega v Budvo in dalje do hotela na budvanski rivieri. Namestitev, večerja in nočitev.

2. DAN: BUDVANSKA RIVIERA - CETINJE - LOVČEN -NJEGUŠI - BOKA KOTORSKA
Po zajtrku izlet z avtobusom v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer bo ogled muzejske zbirke, ki priča o izjemno bogati kulturnozgodovinski preteklosti Črnogorcev. Sledi ogled palače kralja Nikole, nato bomo nadaljevali z vožnjo po gorski panoramski cesti na Lovčen, kjer na 1160 metrov visokem Jezerskem vrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštroviča. Po ogledu se bomo odpeljali skozi Njegošev rojstni kraj, vasico Njeguši, kjer nam bodo postregli s črnogorsko malico (doplačilo). Vožnja do zaliva Boke Kotorske,od tam dalje pa povratek v hotel. Večerja in nočitev.

3. DAN: PODGORICA - SAMOSTAN OSTROG - SKADARSKO JEZERO
Po zajtrku vožnja do znamenitega pravoslavnega samostana Ostrog iz 17. stoletja, ki je vklesan v živo skalo in je najbolj pomembno versko središče v Črni gori. Po krajšem ogledu se bomo odpeljali do največjega jezera na Balkanu, nacionalnega parka Skadarsko jezero, ki se lahko pohvali z zadnjim prebivališčem pelikanov, največjim ptičjim rezervatom v Evropi in z enim zadnjih sladkovodnih močvirij v Sredozemlju. Po želji se bomo z ladjico popeljali po Skadarskem jezeru. Po končani vožnji si bomo lahko (doplačilo) privoščili kosilo. Ustavili se bomo v Rijeki Crnojevića, nekdanji prestolnici črnogorske srednjeveške države. Vožnja mimo Virpazarja do hotela. Večerja in nočitev.

4. DAN: ČRNA GORA - SPLIT - LJUBLJANA
Po zajtrku slovo od Črne gore. Vožnja proti Splitu, kjer si bomo ogledali znamenito Dioklecijanovo palačo in se sprehodili po tem lepem dalmatinskem mestu. Vožnja mimo Plitvic v Slovenijo, kamor je predviden prihod v nočnih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz po programu z avtobusom, pristojbine in cestnine, 3x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, izlet v Cetinje in na Lovčen brez vstopnin, izlet do samostana Ostrog in vstopnina v NP Skadarsko jezero, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.

DOPLAČILA: Prijavnina 15 €/osebo. Možna doplačila (ob prijavi):
 odpovedni riziko 16 EUR, nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini 9,50 €/osebo, enoposteljna soba 66 EUR, doplačilo za manjšo skupino (med 35 in 44 osebami) je 20 EUR. 
Možna doplačila (vodniku na potovanju):  vstopnine pribl. 25€, Vstopnina na Lovčen 7€, vožnja z ladjo po Skadarskem jezeru pribl. 8€, kosilo pribl. 13€, črnogorska malica pribl. 12 € (pršut, sir, vino).  POPUSTI: otrok do 12. leta.


POGOJI:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

DUBROVNIK IN ČRNA GORA II.

od
249,00 €

Potniki

1
2
 

DUBROVNIK IN ČRNA GORA II.


  • od 249,00 €


Termini:Morda vas zanima tudi...

ISTRA IN BRIONI (1 dan) Hrvaška

ISTRA IN BRIONI (1 dan)

0/5

od 69,00 € Brez DDV: 69,00 €

NARODNI PARK PLITVICE  (1 dan) Hrvaška

NARODNI PARK PLITVICE (1 dan)

0/5

od 49,00 € Brez DDV: 49,00 €

Tags: DUBROVNIK IN ČRNA GORA II.