TERMINI: FIRST MINUTE CENA velja do 31.1.2023

20. 4. - 24. 4. 2023  / BUS-AVIO (program poteka v spodnjem zaporedju)

2. 5. - 6. 5. 2023  / AVIO-BUS (program poteka v obratnem zaporedju)

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 499 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 549 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 589 EUR

1. DAN: LJUBLJANA–NIZOZEMSKA

Odhod iz Ljubljane v poznih popoldanskih urah in nočna vožnja proti Nizozemski.  

2. DAN: SEVERNA HOLANDIJA: ZAANSE SCHANS–VOLENDAM

Po prihodu na Nizozemsko bomo najprej obiskali dve tipični holandski vasici: prva, Zaanse Schans je znana po dveh nizozemskih simbolih: mlinih na veter in stari domači obrti kot sta coklarstvo in sirarstvo. Obiskali bomo coklarno in sirarno, po želji pokukali še v enega od mlinov, nato pa obiskali simpatično ribiško vasico Volendam. Opazovali bomo tipično nizozemsko pokrajino s pašniki, nasadi in večno borbo kmetovalcev za urejene rodovitne površine. Popoldan sledi nastanitev v hotelu in prosti čas za večerjo. Prenočevanje. 

3. DAN: AMSTERDAM

Po zajtrku si bomo z javnim transportom ogledali glavne mestne znamenitosti Amsterdama: glavni trg Dam s Kraljevo palačo, četrt Jordaan, ki je znana po urejenih hišicah, dobrih barih in trgovinicah. V nadaljevanju se bomo ustavili pred hišo Ane Frank, blizu katere stoji tudi t.i. Zahodna cerkev, kjer je med drugim pokopan Rembrandt. Ogledali si bomo tudi cvetlično tržnico Bloemenmarkt, ter Rembrandtov trg, kjer stoji kip tega umetnika in bronasta postavitev njegove umetnine Nočna Staža. Obiskali bomo brusilnico diamantov, se sprehodili skozi njihove razstavne prostore ter si ogledali demonstracijo obdelave, nato pa se po želji zapeljali z ladjico po mestnih kanalih (doplačilo). Popoldne prosto za sprehode in nakupe spominkov. Po želji se lahko sprehodite po glavni nakupovalni ulici – Kalvenstraat, ali pa se odpravite na Muzejski trg in v lastni organizaciji obiščete muzeja Rijksmuseum ali Van Gogh, ali pa se podate v svetovno znano pivovarno Heineken, kjer boste na izredno zabaven in interaktiven način spoznali skrivnost njihovega uspeha. Pozno popoldan zbor potnikov in povratek z javnim transportom v hotel. Prenočevanje. 

*Nekateri muzeji so zelo zasedeni in vstop brez predhodne rezervacije ni mogoč. 

4. DAN: JUŽNA HOLANDIJA: KEUKENHOF–DELFT–DEN HAAG–SCHEVENINGEN

Po zajtrku vožnja med cvetličnimi polji do središča pridelave cvetja v Holandiji, kjer si bomo pri kraju Lisse ogledali čudovito cvetlično razstavo v Keukenhofu (doplačilo). Nizozemci tukaj vsako leto pripravijo dvomesečno razstavo cvetja, ki skupaj s cvetličnimi polji v okolici resnično upravičuje vzdevek dežele »cvetoča Holandija«. Po ogledu bomo z vožnjo nadaljevali do Delfta, kjer nam bodo prikazali postopek izdelave keramičnih izdelkov. Ob dogovorjeni uri vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije in upravnega središča celotne Nizozemske, kjer ima sedež vlada, kraljeva družina in v Palači miru tudi mednarodno sodišče. Sprehod po mestnem središču ter zunanji ogled sedeža vlade - Binnenhof in kraljeve palače. Z ogledi bomo zaključili v Scheveningenu, priljubljenem letovišču, kjer bo prosti čas za sprehod po dolgi peščeni plaži. Povratek v hotel in prenočevanje. 

5. DAN: ROTTERDAM/AMSTERDAM–SLOVENIJA

Po zajtrku prevoz na letališče, od koder bomo poleteli v smeri Slovenije.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevozi s sodobnim turističnim avtobusom, stroški dveh voznikov, cestnin in parkirnin, 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3/4*, zunanji ogledi po programu (brez vstopnin), slovensko spremstvo in organizacija potovanja.


MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 100 EUR, vstopnina v Keukenhof 19,50 EUR, vstopnina v borzo cvetja Aalsmer 10 EUR, doplačilo za prevoz iz Maribora/Celja 15 EUR.


Doplačila (na potovanju): turistična pristojbina pribl. 3 EUR/osebo/dan, javni prevozi v Amsterdamu pribl. 6-8 EUR/osebo/smer (za del ogledov uporabljamo javni transport), informativne cene vstopnin v muzeje v Amsterdamu od 16 - 25 EUR za posamezni muzej (Rijksmuseum: odrasli 22,50 EUR, otroci do 18 let brezplačno, Heineken Experience od 21 EUR naprej, Muzej voščenih lutk od 20 EUR do 24,50 EUR, Muzej Van Gogh od 20 EUR odrasli in otroci brezplačno do 18 leta), ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.
POPUST: otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %.


POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

CVETOČA NIZOZEMSKA - 5 DNI

od
499,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

CVETOČA NIZOZEMSKA - 5 DNI

od
499,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

CVETOČA NIZOZEMSKA - 5 DNI


  • od 499,00 €


Termin:



Morda vas zanima tudi...

PRAGA, ZLATO MESTO OB VLTAVI - 3 DNI

PRAGA, ZLATO MESTO OB VLTAVI - 3 DNI

0/5

od 189,00 € Brez DDV: 189,00 €

KAPADOKIJA - 8 DNI Turčija

KAPADOKIJA - Konya, Göreme, Antalya - 8 DNI

0/5

od 369,00 € Brez DDV: 369,00 €

CESARSKI DUNAJ Z MOŽNOSTJO OGLEDA RAZSTAVE HARRY POTTER

CESARSKI DUNAJ Z MOŽNOSTJO OGLEDA RAZSTAVE HARRY POTTER

0/5

od 56,00 € Brez DDV: 56,00 €

BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI

BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI

0/5

od 1.050,00 € Brez DDV: 1.050,00 €

Tags: Amsterdam, Nizozemska, Den Haag, Rotterdam,