ČUDOVITA TURŠKA PRAVLJICA - Istanbul, Ankara, Kapadokija, Antalya...

TERMINI:

14.10. - 21.10. :  709 EUR / na osebo 

04.11. - 11.11. :  629 EUR / na osebo 

25.11. - 02.12. :  599 EUR / na osebo 


ČAS POTOVANJA: 8 dni / 7 noči

PROGRAM


1. dan: prihod v Istanbul
Let iz Ljubljane preko Antalye proti Istanbulu. Po pristanku vas, na izhodu z letališča, pričaka vaš spremljevalec tekom potovanja. Sledi transfer do hotela na območju Istanbula, večerja in namestitev.

2. dan: Istanbul – nepozabna čarobna metropola
Zajtrk. Nato vas odpeljemo na hipodrom, ki je bil nekoč športno in družbeno središče Konstantinopola, ter si ogledamo tri znamenite spomenike iz pozne antike. Sledi ogled Modre mošeje, edine mošeje s šestimi minareti na svetu. Mošejo so zaceli graditi leta 1609 in jo dokončali leta 1616. Zatem si lahko ogledate najpomembnejšo mojstrovino bizantinske umetnosti, Hagijo Sofijo. Najprej je bila krščanska cerkev, nato mošeja, danes pa je muzej, ki ga imenujejo tudi osmo čudo sveta. Skupaj z nami si oglejte še palačo Topkapi, ki je bila skoraj 400 let glavna rezidenca osmanskih sultanov. Tedaj je bila palača prizorišče številnih zgodovinskih državnih dogodkov in zabav, danes pa je muzej, kjer se nahaja kolekcija mnogih izjemnih umetnin. Palača stoji na vrhu enega izmed sedmih gričev Istanbula, med Zlatim rogom, Bosporjem in Marmarskim morjem. Popoldan se sprehodimo po Grand Bazarju, nakupovalni meki z več tisoč trgovinicami in labirintom uličic ter prehodov. Za zaključek dneva obiščemo še egipčanski ali zeliščni bazar. Dovolite, da vas orientalske dišave in barve očarajo! Večerja in nočitev na območju Istanbula.

3. dan: Istanbul – vožnja z ladjo po Bosporju – Ankara in muzej anatolskih civilizacij
Zajtrk. Pričakuje vas fascinantna vožnja po Bosporju (fakultativno - za doplačilo). Ob vožnji med obema obalama, med Evropo in Azijo, vlada harmonija preteklosti in sedanjosti, ki sega od blišča do nepopisnih lepot. Že od nekdaj se je bivanje ob sladki vodi obal Azije smatralo za privilegij mogočnih in bogatih. Na potovanju boste z ladje lahko opazovali mnoga lična hišna pročelja, gradove in palače. Nato sledi vožnja proti Ankari, glavnemu mestu Turčije. Po prihodu v Ankaro naredimo postanek na razgledni točki, od koder je čudovit razgled na večji del Ankare. Nato lahko obiščete muzej anatolskih civilizacij. Večerja in nočitev na območju Ankare.

4. dan: Kapadokija
Zajtrk. Sledi vožnja v visokogorje. Kapadokija je dih jemajoča pokrajina, obkrožena z impozantnimi gorami. Pokrajina Kapadokije s svojimi oblikami, podzemnimi cerkvami in bivališči spominja na površje Lune. Skalovje raznih oblik in velikosti se dviga iz zemlje, kot ogromne gobe, medtem ko vas v stene vklesane hiše in elegantni hoteli opazujejo z vseh strani. Prvi pribežniki so se na tem področju naselili v 7 st. Kasneje so jim sledili menihi, ki so tu izdolbli cerkve, kapele in samostane. Popoldan možna udeležba na fakultativnem izletu (za plačilo). Večerja in nočitev na območju Kapadokije.

5. dan: Göreme – Uchisar
Zajtrk. Danes se nam pridružite pri ogledu Göreme, kjer si boste ogledali podzemno jamsko cerkev, ki je pod zaščito organizacije Unesco in velja za kulturni spomenik. Tukaj se je narava predala fantaziji; pokrajina sestoji iz kamnitih sten, piramidnih kamnov in kegljev iz lehnjaka, ki so preluknjani kot mravljišče. Nato vas popeljemo skozi dolino Simon ali „Dolino menihov“ imenovano tudi „Dolina pravljičnih dimnikov“. Pokrajina je s svojimi izoliranimi ali združenimi oblikami, ki segajo tudi do preko deset metrov v višino, tako unikatna in popolna, da človek obnemi. Vožnja do Uchisarja, kjer je predviden kratek postanek za zunanji ogled te dihjemajoče pokrajine. Nato obiščemo tkalnico preprog in spoznamo postopek izdelave preproge, vse od pridobivanja naravnih materialov: svile, bombaža in volne - do končnega izdelka. Za zaključek dneva se bomo sprehodili še po čudovitem mestu Avanos, znanem predvsem po lončarski umetnosti. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: Konya – Mevlana - Antalya
Po zajtrku se zapeljemo po raznoliki pokrajini do Konye, ki je bila v zgodnjem srednjem veku prestolnica Turkov Seldžukov in njihovih sultanov. Ogledali si bomo znameniti samostan Mevlana, od koder izhaja red vrtečih se dervišev. Danes je samostan muzej muslimanske in zakladnica turške umetnosti. Nato nadaljujemo pot skozi čudovito gorovje Taurus proti območju Antalye. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Antalya - slap Karpuzkaldiran

Zajtrk. Ogled Antalye, enega najlepših mest turške riviere z bogato vegetacijo in prekrasno kuliso gorovja Taurus v ozadju. Med drugim boste lahko občudovali mestno znamenitost, minaret Yivli Minare in stolp z uro na Kalekapisi, stari mestni trdnjavi ter romantični stari del mesta s pristaniščem. Tukaj boste imeli tudi možnost ugodnega nakupa nakita in usnjenih izdelkov. Obiskali bomo zlatarno in doživeli umetnost izdelave nakita ter uživali v čudoviti modni reviji z usnjenimi oblačili. Za zaključek dneva si bomo ogledali še znameniti slap Karpuzkaldiran. Večerja in nočitev.

8. dan: povratek domov
Zajtrk. Skladno s časom leta transfer do letališča Antalya in let do Ljubljane.


*************************************************************************************

Opomba:
V primeru poznega čarterskega poleta, se bo program odvijal v nasprotni smeri, začetek v Antalyi in konec v Istanbulu, pri čemer se bodo izvedli vsi ogledi, kot je po programu predvideno.

Pomembno opozorilo:
Po turških predpisih mora biti vaš potni list veljaven še vsaj 6 mesecev od datuma zaključka potovanj. 
Fakultativne izlete rezervirate in plačate direktno pri vodniku v Turčiji.

*************************************************************************************


Istanbul: Na obeh straneh Bosporja, ob morski ožini med Sredozemskim in Črnim morjem, se razprostira največje turško mesto – Istanbul. Istanbul je edina metropola na svetu, ki leži na dveh celinah. Mesto svojim obiskovalcem nudi veliko znamenitosti in zanimivosti. Nekatere izmed njih so: hipodrom, Modra mošeja (edina na svetu s šestimi minareti), palača Topkapi, Zlati rog in še veliko več. 

Kapadokija
Kapadokija je verjetno ena najbolj impresivnih in najbolj bizarnih naravnih pokrajin na svetu ter je del UNESCO-ve kulturne dediščine. V skladih mehkih ognjeniških kamnin so vklesana naselja, samostani in jamske cerkve, v katerih je več generacij kristjanov poiskalo zatočišče.

Göreme
Mesto je, vključno s kamnitimi spomeniki, središče narodnega parka Göreme in je prav tako del UNESCO-ve kulturne dediščine. Pokrajino zaznamujejo neobičajne oblike stebrov, obeliskov in stolpov, katere sta oblikovala pepel in lava pred 2000 leti, pri prvem izbruhu vulkana. Te oblike segajo tudi do 40 metrov visoko.

Konya / Samostan Mevlana
Konya, nekoč glavno mesto zgodnjega srednjeveškega Selevkovega kraljestva, je danes sedmo največje mesto, po velikosti, v Turčiji. Simbol mesta je samostan Mevlana, ki je danes muzej muslimanske ter zakladnica turške umetnosti in obrti.

Antalya se nahaja ob vznožju gorovja Taurus in je eno od najlepših mest turške riviere. Iz leta v leto privablja številne nove obiskovalce s čudovitimi plažami, naravnimi lepotami in številnimi kulturnimi spomeniki. Center starega mesta je rimsko pristanišče, katero je danes preurejeno v marino in do katere potekajo ozke tlakovane uličice. V uličicah so številne kavarne, prodajalne s spominki ter hotelčki v hišah iz otomanskega obdobja. S svojo lokacijo ob Sredozemskem morju je turistično in kulturno središče regije.

 


 

 

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana-Antalya-Istanbul in Antalya-Ljubljana s pristojbinami, čarterski prevoznik in redna linija
- 7 x nočitev v hotelih ali hotelskih resortih s 4* in 5* v dvoposteljni sobi
- 7 x polpenzion (zajtrk in večerja)
- ogledi  po programu
- prevozi po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom
- slovensko spremstvo na destinaciji in lokalni vodnik (med letom z letalom spremstvo ni zagotovljeno)
- organizacijo potovanja in zavarovanje rizika insolventnosti


Cena ne vključuje:
- pijače pri večerji
- celosten paket zavarovanja potovanja (priporočamo)
- doplačilo za enoposteljno sobo (obvezno, če oseba potuje sama)
- teste in potrdila testiranj, ki so pogoj za vstop v Turčijo in za povratek (PCR, hitri test, cepljenje ipd.)
- turistične takse, ki se plačajo neposredno na poti ali v hotelu
- dodatne usluge, obroke in fakultativne izlete
- napitnine za lokalne vodnike in šoferje
- stroške osebne porabe (dodatni obroki, pijača, telefon, izleti, ogledi….)Možna doplačila v agenciji:
• Parkirišče na zunanjem parkirišču Letališča Ljubljana: 35,-EUR na vozilo, na teden
Obvezno doplačilo na osebo, če oseba potuje sama
- Doplačilo za enoposteljno sobo: 160,-EUR
Možna doplačila vodniku na poti:
Istanbul
By Night cca 20€/osebo, z ladjico po Bosporju cca 30€/osebo, podzemno
mesto Cardak in kosilo cca 45€/osebo, sema - ples dervišev cca
20€/osebo, polet z balonom v Kapadokiji - več informacij in cena pri
vodniku - starostna omejitev! (izvedba odvisna od vremenskih razmer in
prostih kapacitet), turški večer cca 35€/osebo, jeep safari
50€/osebo. Minimalno št. potnikov za izvedbo posamičnega izleta je
10. Cene in dodatne storitve so informativne. Organizacija dodatnih
izletov in storitev, cena, vsebina in izvedba so izključno v
pristojnosti partnerske agencije v Turčiji.


Dokumenti potrebni za potovanje:

Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki velja še vsaj 6 mesecev od dneva povratka.Opomba

Kategorizacija hotelov ustreza uradni hotelski kategorizaciji države v
katero se potuje in se lahko razlikuje od evropskih
standardov. Potovanje ni primerno za osebe z omejeno mobilnostjo.
Letališke pristojbine se lahko spremenijo. Končni znesek letaliških
pristojbin je potrjen na dan izdaje letalskih vozovnic. Agencija si
pridržuje pravico do spremembe cene v primeru tečajnih razlik večjih od
1,5%. Časi odhoda letal so navedeni po času leta, objavljenem ob
rezervaciji letalskega prevoza in se lahko še spremenijo. Organizator si
pridržuje pravico do spremembe vrstnega rega izvedbe programa v primeru
spremembe letalskega prevoza, časa obratovanja znamenitosti, katere
obiščemo ter vremenskih pogojev. Spremembe programa, hotelov in časa
poleta letala niso predvidene, vendar si pridržujemo pravico do
sprememb. Neveljavni dokumenti ali zavrnitev vstopne vize, ki so vzrok
za odpoved potovanja, v nobenem primeru ne obvezujejo agencije ter se upoštevajo splošni pogoji potovanja v primeru odpovedi
agencije. V primeru premalo prijavljenih potnikov, bodo
potniki o odpovedi potovanja obveščeni najmanj 20 dni pred odhodom. Pri
takšni odpovedi potovanja ima potnik pravico do povračila celotnega
zneska potovanja (storitve vplačane pri agenciji), kar izključuje dodatne
storitve, vezane na to potovanje, vplačane v lastni režiji (npr. nakup
letalske karte pri drugem ponudniku, vize…). Prosimo, da se o varnosti
potovanja, dodatnih formalnostih, vizumskih informacijah glede na državo
potovanja, pozanimate na uradni strani Ministrstva za zunanje zadeve RS
na: http://www.mzz.gov.si/si/. Za potovanje v Turčijo cepljenje ni obvezno. Več informacij najdete na: http://zdravinapot.si/destinacije/bliznji-vzhod/turcija.
Nakup lokalnih proizvodov in storitev med potovanjem na lastno odgovornost.

First minute ponudba velja do 01.10.2021.

Prijave/rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih mest.

V roku 7 dni od narejene rezervacije kupec vplača 25% vrednosti
aranžmaja ter preostali del do 45 dni pred odhodom. Prijava na potovanje
je potrjena šele s prejemom plačila avansa.

Minimalno število
potnikov na termin: V primeru posebnih letal (charter let) je najmanjše
število 140 potnikov na letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem
avtobusu.

Minimalno število potnikov na termin: V primeru
posebnih letal (charter let) je najmanjše število 140 potnikov na
letalu in najmanj 35 potnikov na posameznem avtobusu.

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČUDOVITA TURŠKA PRAVLJICA - 8 DNI

od
599,00 €

Potniki

1
2
 

ČUDOVITA TURŠKA PRAVLJICA - 8 DNI


  • od 599,00 €Morda vas zanima tudi...

ISTANBUL (5 dni) Turčija

ISTANBUL (5 dni)

TURČIJA
0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

ISTANBUL (4 dni) Turčija

ISTANBUL (4 dni)

TURČIJA
0/5

od 469,00 € Brez DDV: 469,00 €

ZAHODNA TURČIJA - 8 DNI - Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale Izleti in potovanja

ZAHODNA TURČIJA - 8 DNI - Istanbul, Bursa, Efez, Pamukkale

TURČIJA
0/5

od 629,00 € Brez DDV: 629,00 €

MALTA - 7 DNI

MALTA - 7 DNI

TURČIJA
0/5

od 649,00 € Brez DDV: 649,00 €

Tags: ČUDOVITA TURŠKA PRAVLJICA - 8 DNI Turčija