Preživite najdaljšo noč ob Ohridskem jezeru. Medtem ko sta Črna gora in Makedonija od nekdaj balkansko gostoljubni turistični deželi, je Albanija šele pred kratkim začela sramežljivo odpirati vrata tujcem. Bogata, toda težka zgodovina, ki so jo krojili Iliri, Grki, Rimljani, Bizantinci in Turki, je globoko zaznamovala deželo in njene prebivalce. Še danes so edinstvena posebnost Albanije polkrožni betonski bunkerji, ki popotnike spremljajo na vsakem koraku in čeprav imajo ta betonska skropucala danes drugačno funkcijo, niso prav nič v okras prelepi in razgibani pokrajini.

Cena: 404 Eur
Odhodi: 
28.12.2019 - 03.01.2020

* Popusti za otroke do 12. leta

1. DAN: LJUBLJANA - DUBROVNIK – BUDVANSKA RIVIERA
Odhod avtobusa ob 5. uri zjutraj  s parkirišča pri obračališču mestnega prometa Dolgi most. Vožnja do hrvaške meje, nato pa dalje mimo Karlovca do Jadranske obale, mimo Splita in Neuma v Dubrovnik. Daljši postanek za ogled starega mestnega jedra za obzidjem; sprehod od znamenitih mestnih vrat im. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki jo krasijo imenitne arhitekturne mojstrovine, med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno naj starejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi. Po ogledu nadaljevanje potovanja mimo Cavtata v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali mimo Hercegnovega na Budvansko riviero. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: BUDVANSKA RIVIERA -  KRUJA - TIRANA
Zajtrk, nato vožnja po prelepi obalni cesti mimo Sv. Štefana do Virpazarja in Podgorice ter čez mejni prehod v Albanijo, nato pa mimo Skadra v staro prestolnico Kruje. Mestece, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku, se ponaša s slikovito trdnjavo narodnega junaka Skenderberga, v kateri domuje sodoben muzej ter s slikovito staro citadelo, ki daje zavetje cerkvam, mošejam, turškim kopelim ter majhnim lokalom na slikovitem bazarju. Popoldne prevoz v obmorsko v okolico Tirane, kjer bo večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: TIRANA - OHRID
Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano. Mesto leži med rekama Erzen in Išmi in je glavno mesto postalo leta 1920, naglo pa je napredovalo in se razširilo šele pod oblastjo Enverja Hoxhe. Široke mestne ulice, ogromni trgi in številna poslopja spominjajo na stare čase; prostran trg na vzhodni strani obdaja mošeja Etem Beya, ki predstavlja najlepši primer pozne islamske arhitekture v Albaniji, na prostranem trgu stoji konjeniški spomenik narodnega junaka Skenderberga, na južni strani pa cesta vodi do ogromne steklene piramidaste zgradbe, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu vožnja mimo Elbasana v Makedonijo do Ohridskega jezera. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: OHRID - SV. NAUM - OHRID
Po zajtrku skupni sprehod po sončnem mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Popoldne vožnja ob Ohridskem jezeru do Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici. Vrnitev v hotel in priprava na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje v restavraciji. 

5. DAN: OHRID 
Po poznem zajtrku prosto za počitek; po želji in za doplačilo izlet z avtobusom do Prespanskega jezera. Kratek postanek v Oteševem, nato pa vožnja v Bitolo, ker si bomo ogledali čudovite mozaike antične Herakleje in se sprehodili po starem bazarju. Večerja in nočitev v hotelu. 

6. DAN: OHRID - SKOPJE - BEOGRAD
Po zajtrku vožnja v Skopje in krajši ogled makedonske prestolnice, med drugimi starega kamnitega mostu, trdnjave Kale, Mustafa-Pašine džamije, spomenikov projekta Skopje 2014 in sprehod po slikoviti stari čaršiji. Zgodaj popoldne slovo od gostoljubnih Makedoncev in vožnja na sever, v Srbijo, mimo Leskovca in Niša v Beograd. Nočitev.

7. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA
Po zajtrku ogled srbske prestolnice, s slovitim Kalemegdanom, največjo pravoslavno cerkvijo na Balkanu, sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi, po Knez-Mihajlovi ulici. Po želji kosilo v Skadarliji. Pozno popoldne odhod iz Beograda in vožnja po avtocesti, skozi Hrvaško, mimo Zagreba v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz po programu z avtobusom, pristojbine in cestnine, 3 x polpenzion in 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 4 * v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.

*akcijsko ceno si zagotovite z nakupom kuponov na partnerskih kuponskih portalih.

DOPLAČILA in POPUSTI
Obvezno doplačilo: prijavnina 15 Eur / osebo.
Možna doplačila (ob prijavi):  ):  odpovedni riziko 20 EUR, nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 16,50 €/osebo, enoposteljna soba 120 EUR, doplačilo za manjšo skupino (med 35  in  44 osebami ) udeleženci je 38 EUR.
Obvezno doplačilo (ob prijavi): silvestrska večerja z omejeno količino pijače ob živi glasbi pribl. 40 EUR.
Možna doplačila (vodniku na potovanju):  vstopnine pribl. 28 €. izlet na Prespansko jezero ter v Bitolo z ogledom mesta in arheološkega parka Heraclea z vstopnino in taksami 35 €, kosilo v Skadarliji 20 €. 


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
Informativna vstopna mesta:  Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 05:00). 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA IN NAJDALJŠA NOČ OB OHRIDSKEM JEZERU

od
390,00 €

Potniki

1
2
 

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA IN NAJDALJŠA NOČ OB OHRIDSKEM JEZERU


  • od 390,00 €


Termini:Morda vas zanima tudi...

SILVESTROVANJE V BEOGRADU

SILVESTROVANJE V BEOGRADU

0/5

od 144,00 € Brez DDV: 144,00 €

AZURNA OBALA - NOVO LETO

NOVOLETNO PRAZNOVANJE NA AZURNI OBALI

0/5

od 187,00 € Brez DDV: 187,00 €

Tags: ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA IN NAJDALJŠA NOČ OB OHRIDSKEM JEZERU