Zapuščina srednjeveške Bosne v nekropoli Radimlja, kavica na sončku romantične Budve in nekdanja prestolnica Črne gore, nato pa dežela divjih naravnih lepot, arheoloških najdišč pod zaščito organizacije UNESCO in mest tisočerih stopnic ter oken. In ščepec Ohridskega jezera.

TERMINI: 10. 6. - 18. 6., 24. 6. - 2. 7., 15. 7. - 23. 7., 26. 8. - 3. 9. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 699 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 739 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 779 EUR

1. dan: SLOVENIJA–Radimlja–Trebinje 
Jutranji odhod nas bo z udobnim turističnim avtobusom ponesel mimo Splita proti Bosni in Hercegovini. Pri kraju Stolac se bomo sprehodili po zapuščini srednjeveške Bosne, nekropoli Radimlja s 120 stečki, in nadaljevali pot do Trebinja.

2. dan: Kotor–Budva 
Po zajtrku se bomo napotili v Črno goro, v deželo morja, hribov in dolin. Še v dopoldanskih urah se bomo ustavili v mestu Kotor, ki je krona izjemnega zaliva. Sprehodili se bomo za obzidjem po ozkih uličicah in doživeli pravi mediteranski utrip. Po osvežitvi bomo nadaljevali vožnjo do Budve. Romantično mestece je zraslo v mondeno letovišče, kjer se bomo po starem jedru sprehodili v senci obzidja, za kavico pa se spet nastavili sončku. Ta dan nas čakata samo še vožnja do kraja nastanitve in večerja.

3. dan: Cetinje–Skadar–Drač 
Zjutraj bomo preverili, ali je tudi avtobus sit, tako kot mi po zajtrku. Že zjutraj bo namreč sopihal visoko v hribe, kjer so Črni gori nekdaj vladali s Cetinja. O tem pričata Palača kralja Nikole in Cetinjski samostan, kjer bomo spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda (doplačilo) in se spustili v albansko mesto Skadar. Na sprehodu bomo spoznali utrip mesta. Do popoldneva bomo prispeli do Drača, kjer se bomo sprehodili do starega jedra z ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja. V kraju nastanitve bomo preizkusili albansko večerjo in preverili njihove hotele.

4. dan: Berat–Ohridsko jezero  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku nas čaka pot  v srednjeveško mesto – muzej Berat, ki ni le zbirka tisočerih oken, ampak slovi tudi po odličnih specialitetah, mogočni trdnjavi in muzeju Onufri. Popoldne se bomo spustili v eno od makedonskih letovišč ob Ohridskem jezeru. Nastanitev v hotelu in če bomo pravočasni, nas bodo pred večerjo počakali ležalniki na mestni plaži.

5. dan: Ohrid–Sv. Naum  zajtrk, večerja, nočitev
Sv. Naum, samostan z grobnico tega pomembnega svetnika, učenca Cirila in Metoda, nas bo v duši zagotovo pomiril. Nekaj prostega časa bomo izkoristili za kopanje ali pa se bomo z ladjico zapeljali do izvirov reke Črni Drim. Skoraj na drugi strani jezera je Ohrid, mesto edinstvene duhovne in kulturne zakladnice. V srednjem veku je bil prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti, kjer je sv. Kliment, učenec Cirila in Metoda, v 9. stoletju sestavil cirilico. Ogledali si bomo najpomembnejše spomenike, kot so trdnjava carja Samuela, sv. Pantelejmon, bazilika sv. Sofije, teater … Popoldan pa še morda skok v jezero.

6. dan: počitnikovanje  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo dan izkoristili za počitek. Branje knjige, sprehodi …

7. dan: Tirana–Krujë–Podgorica  zajtrk, večerja, nočitev
Zajtrk ob jezeru, nato pa s soncem v hrbet do Tirane. Sulejman Paša je leta 1614 mesto osnoval v čast vojaške zmage pri Teheranu. Ogledali si bomo Mestni trg s spomenikom narodnega junaka Skenderbega, Ethem begovo džamijo, Sahat kulo in druge znamenitosti albanske prestolnice. Vožnja se bo nadaljevala do mesta Kruje, kjer  bomo spoznali, zakaj je otomanski vojski kljub premoči spodletelo zavzeti grad, s katerega je »dominus Albaniae« Skenderbeg vodil upor albanskih plemičev. Čeprav Krujë postaja sodobno mesto, je za turiste ohranil staro ulico, bazar, ki je prava paša za oči. Nekaj prostega časa bo za nakup spominkov in osvežitev. Potovanje bomo nadaljevali do Črne gore, do prestolnice Podgorice. Nastanitev v hotelu in sprehod po mestnem jedru.

8. dan: Podgorica–Sarajevo  zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bo naše potovanje nadaljevalo po zanimivi pokrajini Črne gore ter Bosne in Hercegovine. Predvidoma v opoldanskih urah bomo prispeli do Sarajeva. Ogledali si bomo mesto, polno kontrastov in pestre zgodovine, in zaključili ogled na živahni Baščaršiji. Vožnja do hotela, nastanitev.

9. dan: Slovenija  zajtrk

Zadnji zajtrk nas bo okrepil za vožnjo proti Hrvaški. Krajši postanki za osvežitev bodo poskrbeli, da ne bo prenaporno, lepa panorama pa, da bo zanimivo. Domov bomo prispeli predvidoma v zgodnjih  večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov***/****, 8 x polpenzion, oglede po programu (nekropola Radimlja, Kotor,Budva, Cetinje, Tirana, Drač, Berat, Ohrid, Krujë, Sarajevo), vodenje in organizacijo potovanja.
Možna doplačila ( ob prijavi): enoposteljna soba 240 EUR.

Obvezno doplačilo: turistična pristojbina 25 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima: 10 %.
Vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji).

POGOJI:
Akontacija: 30 %od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih aprila 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČRNA GORA, ALBANIJA IN OHRID - 9 DNI

od
699,00 €

Potniki

1
2
 

ČRNA GORA, ALBANIJA IN OHRID - 9 DNI


  • od 699,00 €Tags: Črna, Gora, Albanija, Makedonija, Srbija