«Mavrična«, pridevnik s katerim je Južno Afriko poimenoval njen prvi demokratični predsednik Nelson Mandela, je oris, ki presega vse slogane in klišeje. Neokrnjena narava, zelena savana, osamljeni baobabi, različne vrste živali, neskončni vinogradi ter Mizasta gora, legendarni Rt dobrega upanja, biserno bele plaže in kristalno sinje morje, nebotičniki, črnska naselja, diamanti in rudniki zlata … Na tem bogatem potovanju si bomo poleg Južne Afrike lahko ogledali še Viktorijine slapove v državi Zimbabve in se odpravili v narodni park Chobe v Bocvani.

TERMIN: 28. 10. - 10. 11. 2024

Cena pri najmanj 15 udeležencih: 3.999 EUR
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 4.279 EUR

1. dan: Ljubljana (bližnje letališče) - mednarodno letališče
Zbor na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in nočni let preko enega izmed mednarodnih letališč proti Cape Townu. V primeru leta iz bližnjega letališča bo organiziran prevoz do letališča (doplačilo).

2. dan: Cape Town
Prihod v Cape Town ter ogled znamenitosti mesta, ki se s svojimi obalami, pečinami in pogorjem, ki ga obdaja, uvršča med najlepša mesta na svetu. Botanični vrtovi, ki so v središču Cape Towna in so polni najrazličnejših vrst rastlin, se raztezajo pred poslopjem parlamenta in anglikansko katedralo Sv. Jurija. Malajska četrt v Cape Townu je naseljena z indonezijskimi muslimani in Malajci, ki so jih Nizozemci pripeljali kot sužnje in ki še danes dajejo svojstven pečat mestu. Vožnja z vzpenjačo na Mizasto goro (v kolikor bo vreme to dopuščalo), od koder je čudovit pogled na mesto in okolico. Prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje.

3. dan: Cape Town - Rt dobrega upanja - Cape Town
Po zajtrku vožnja po prekrasnih zalivih Camps Bay, Hout Bay, do legendarnega rta, ki ga je leta 1487 dosegel pomorec Bartholomeo Diaz in ga poimenoval Cabo da Boa Esperanca - Rt dobrega upanja. Deset let kasneje ga je na svoji poti v Indijo prvi obplul Vasco da Gama. Danes je celotno območje spremenjeno v narodni park. Dan bo poln doživetij, saj bomo poleg kolonije pingvinov na plaži doživeli še vožnjo z ladjico, od koder bo možno občudovati morske leve. Z vzpenjačo se bomo povzpeli na razgledno točko, kjer se nam bo odprl pogled na plaže in rt. Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan: Cape Town - Stelenbosch - Frenschoek - vinogradi
Po zajtrku se bomo odpravili do drugega najstarejšega mesta v državi,  Stellenboscha, z vrhunsko ohranjeno arhitekturo iz 17. in 18. stoletja. Naš glavni cilj dneva pa bo gurmanska prestolnica Frenschoek (»francoski kotiček«), kjer so se konec 17. stoletja naselili francoski Hugenoti. Obiskali bomo eno izmed znanih vinarn ter poskusili izvrstna južnoafriška vina. Povratek v hotel in prenočevanje.

5. dan: Cape Town - Durban - Hluhluwe
Po zajtrku prevoz na letališče in let proti Durbanu. Po pristanku ogled večkulturnega mesta Durban z veliko znamenitostmi, lociranimi ob plaži in pristanišču. Pot bomo nadaljevali proti pokrajini Natal ob Indijskem oceanu. Zelena pokrajina je porasla s sladkornim trsom, glavno poljedelsko kulturo. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: Hluhluwe
Po zajtrku krajši safari in prvo srečanje z afriškimi živalmi. Nadaljevali bomo z ogledom vasi plemena Zulu, Dumazulu, občudovali njihov ples in prisluhnili tradicionalnim pesmim. Zuluji nam bodo pripravili tudi tradicionalno kosilo. Povratek v hotel in prenočevanje.

7. dan: Hluhluwe - Swaziland
Po zajtrku vožnja z večimi postanki skozi kraljevino Swazi. Dežela Swazi je majhna, lepa državica, ki je bila nekoč britanski protektorat, leta 1968 pa je postala samostojna kraljevina. Pokrajino predstavlja raznolika paleta ekosistemov: visoke gore in nizke savane, tropski gozdovi in bujne rečne doline. Med pomembne kraje spada nacionalni park Hlane, ki slovi po belih nosorogih, antilopah in levih. Popoldanska vožnja skozi park Hlane Royal. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

8. dan: Swaziland - Krugerjev narodni park
Po zajtrku bomo nadaljevali pot po goratem Swazilandu, skozi mejni prehod Jeppe’s Reef, do največjega narodnega parka na afriški celini, Krugerjevega narodnega parka. Park je bil odprt leta 1898, dolg je 350 km in obsega površino 20.000 km². Popoldanski safari v Krugerjevem narodnem parku. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

9. dan: Krugerjev narodni park
Po zajtrku nas čaka celodnevni safari po Krugerjevem narodnem parku, kjer živijo edinstveni primerki belih in črnih nosorogov, žirafe, levi, pavijani, leopardi, gepardi, številne vrste antilop, opic ... Morda bomo imeli srečo in uspeli videti vseh »velikih 5«: slona, leva, leoparda, bivola in nosoroga. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

10. dan: Krugerjev narodni park - Pretoria - Johannesburg
Po zajtrku vožnja po slikoviti »Panoramski cesti« skozi pokrajino Drakensberg, obisk kanjona Blyde River in nadaljevanje poti skozi pokrajino Mpumalanga proti Pretoriji, upravnemu središču Južne Afrike. Če bo čas dopuščal, si bomo ogledali impresivni spomenik Voortrekkerju, Melrose House in City Hall, hišo Paula Krugerja, Church Square in Union Buildings, nato pa z vožnjo nadaljevali proti Johannesburgu. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

11. dan: Johannesburg - Viktorijini slapovi
Po zajtrku prevoz na letališče in let na Viktorijine slapove. Ogled zimbabvejskega dela teh največjih slapov Afrike. Ko jih je Dr. Livingstone odkril, je dejal, da bi morala biti takšna podoba raja. Nastanitev v lodgih, večerja pri domačinih s tradicionalno obarvano kulinariko, prenočevanje.

12. dan: Viktorijini slapovi - Chobe - Viktorijini slapovi
Po zajtrku celodnevni izlet v narodni park Chobe v Bocvani. Po prestopu meje vkrcanje na ladjico, plovba po reki Chobe (pritok Zambezija) ter opazovanje živalskega sveta. Kosilo. Popoldne safari s terenskimi vozili po narodnem parku Chobe. Povratek na Viktorijine slapove, prenočevanje.

13. dan: Viktorijini slapovi - Johannesburg - mednarodno letališče
Po zajtrku bomo nadaljevali z občudovanjem slapov. Možnost ogleda Viktorijinih slapov s helikopterjem ali odhod v Zambijo (doplačilo vodniku na potovanju po predhodni najavi), vendar odvisno od trenutnih razmer. Pozno popoldne polet letala v Johannesburg in nadaljevanje proti Evropi. Nočni let.

14. dan: Mednarodno letališče - Ljubljana (bližnje letališče)
Nadaljevanje leta proti Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer je predviden pristanek v zgodnjih jutranjih urah. V primeru leta iz bližnjega letališča bo organiziran prevoz do letališča (doplačilo).

K

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevozi po programu v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusni prevozi po programu, obroki po programu, nastanitev v dvoposteljni sobi (v hotelih 3*/4* in lodgih po programu), ogledi in vstopnine po programu, slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

V ceno ni vključeno: Vizumi, dodatne storitve po osebnih naročilih, napitnine vodnikom in voznikom.

OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): Doplačilo za manjšo skupino 10 - 15 oseb 280 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):  Enoposteljna soba 520 EUR, južnoafriški vizum in posredovanje pribl. 60 EUR

OBVEZNA DOPLAČILA (na poti): Zimbabvejski vizum pribl.  45 USD (dvojni vstop; pridobi se ob vstopu v državo, plačilo v gotovini, cena je informativna in se lahko spremeni), druga doplačila - napitnine vodnikom in voznikom približno 50 USD

MOŽNA DOPLAČILA (na poti): Polet s helikopterjem (Flight of Angels): pribl. 150 USD.

POPUST: 20 % za otroka do 12. leta.

VIZUM: Za državljane Republike Slovenije sta za vstop v Južnoafriško republiko in Zimbabve s slovenskim potnim listom potrebna vizuma. Pri pridobitvi južnoafriškega vizuma lahko posredujemo mi (ureja se na Dunaju). Slovenci potrebujemo vizum, ki ga pridobimo na Veleposlaništvu Republike Južne Afrike na Dunaju. Obrazce in točna navodila za pridobitev boste prejeli 4 tedne pred pričetkom potovanja. Zimbabvejski vizum se dobi na meji, ob vstopu v državo.

OPOZORILO: Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 15 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2024. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČARI JUŽNE AFRIKE - 14 DNI

od
3.999,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ČARI JUŽNE AFRIKE - 14 DNI

od
3.999,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ČARI JUŽNE AFRIKE - 14 DNI


  • od 3.999,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ŠRILANKA S POČITNICAMI - 12 DNI

ŠRILANKA S POČITNICAMI - 12 DNI

0/5

od 1.699,00 € Brez DDV: 1.699,00 €

FINSKA - POLETNA PRAVLJICA - 6 DNI

FINSKA - POLETNA PRAVLJICA - 6 DNI

0/5

od 1.099,00 € Brez DDV: 1.099,00 €

ANDALUZIJA V RITMU FLAMENKA - 5 DNI

ANDALUZIJA V RITMU FLAMENKA - 5 DNI

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

PRIVLAČNA KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI ZDA

PRIVLAČNA KALIFORNIJA IN NARODNI PARKI - 14 DNI

0/5

od 3.200,00 € Brez DDV: 3.200,00 €

VELIKI IRSKI KROG - 8 DNI

VELIKI IRSKI KROG - 8 DNI

0/5

od 1.649,00 € Brez DDV: 1.649,00 €

NEW YORK - 5 DNI

NEW YORK - 5 DNI

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

KRIŽARJENJE DO ISLANDIJE - 11 DNI

KRIŽARJENJE DO ISLANDIJE - 11 DNI

0/5

od 1.779,00 € Brez DDV: 1.779,00 €

Tags: Južna, Afrika, Cape Town, Johannesbrug, Viktorijini slapovi