• BRATISLAVA IN MALI KARPATI Slovaška
  • BRATISLAVA IN MALI KARPATI Slovaška

Po poteh starih evropskih prestolnic. Zlata Praga,  Dunaj,  Bratislava in Budimpešta.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 118 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 129 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - GRAD DEVIN - BRATISLAVA

Odhod avtobusa ob predvidoma ob 5. uri zjutraj. Z vmesnimi postanki se bomo pripeljali v slovaško prestolnico, Bratislavo. Najprej se bomo povzpeli na grajski grič, od koder je lep razgled na mesto. Videli bomo glavni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obiskali bomo spomenik padlih v 2. sv. vojni Slavina, si ogledali Michalov stolp in se sprehodili po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem od svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica ter palačo rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogost gost Beethoven. Ogledali si bomo tudi zgradbo Redute, kjer je stal kronski grič, Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje in se sprehodili po starem mestnem jedru, ki se skriva za dvojnim srednjeveškim obzidjem. Popoldne se bomo po želji podali na sotočje Donave in Morave, kjer je na vrhu skale nekoč stal ponosni grad Devin, ki je veljal za neosvojljivega. Slišali bomo zgodbo o Deviškem stolpu, videli ostanke predslovanske bazilike in uživali v panoramskem razgledu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: BRATISLAVA - MALI KRPATI - ČERVENY KAMEN - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljalo proti severu, na obronke Malih Karpatov. Pot nas bo vodila do mesteca Modra, ki ne slovi le po svojih vinogradih, ampak tudi po modranski majoliki. V delavnici majolk si bomo ogledali, kako izdelujejo to svetovno znano tradicionalno okrasno keramiko. Obiskali bomo enega najbolj znanih slovaških gradov Červeny Kamen in si ga po želji ogledali tudi od znotraj. Grad je dobro ohranjen, zanimivi pa sta predvsem grajska lekarna in knjižnica. Ustavili se bomo še v mestu Pezinok, ki velja za lokalno središče vinogradništva. Obiskali bomo eno od tamkajšnjih vinskih kleti in po želji slovaško vino tudi poskusili. Če bo dovolj časa, se bomo v Bratislavi na kratko ustavili še v enem od številnih nakupovalnih centrov, nato pa se bomo od Slovaške poslovili in se popoldne odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, 1 x polpenzion v hotelu 3/4* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 20 €, vstopnine pribl. 15 €, pokušina vin 10 €.
Popust: otrok na tretjem ležišču 15 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/vouche, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 40 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BRATISLAVA IN MALI KARPATI

od
118,00 €

Potniki

1
2
 

BRATISLAVA IN MALI KARPATI


  • od 118,00 €Morda vas zanima tudi...

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

OD DUNAJA DO BRATISLAVE TER BUDIMPEŠTA - Z LADJO PO DONAVI

0/5

od 189,00 € Brez DDV: 189,00 €

DUNAJ IN BRATISLAVA Avstrija

DUNAJ IN BRATISLAVA

0/5

od 99,00 € Brez DDV: 99,00 €