Romunija je dežela izjemno privlačnih in raznovrstnih pokrajin. Znana je po grofu Drakuli in dobrodušnih domačinih, ki skrbno negujejo stoletne običaje. Bukarešti pravijo tudi Pariz na Balkanu, obala Črnega morja pa ponuja zlato mivko in razgibano dogajanje. Včasih so jo obiskovali tudi Richard Nixon, Gadafi in Yasser Arafat. Bolgarija – vez med Evropo in Orientom – z neokrnjeno naravo, starodavnimi mesti, prijaznimi ljudmi, pestro kulinariko, folkloro, tradicijo in običaji, s Sofijo in Sončno obalo postaja pravi hit na evropskem turističnem trgu. Bolgarija je najstarejša država na svetu po svojem imenu. Že leta 681 je bila ob ustanovitvi tako imenovana in imena ni spreminjala do danes

TERMINI:  9. 6. - 17. 6., 30. 6. - 8. 7., 28. 7. - 5. 8., 1. 9. - 9. 9. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih:  680 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih:  710 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih:  740 EUR

1. dan: SLOVENIJA – ARAD 

Jutranje ure nas bodo ponesle v smeri Madžarske proti Romuniji. V popoldanskih urah bomo prispeli v mesto Arad, ki je pod Rimljani, Turki in Avstrijci pisalo bogato zgodovino. Po informativnem ogledu se bomo odpeljali do kraja nastanitve in se namestili v hotelu.

2. dan: ARAD – HUNEDOARA – BRASOV  
Po zajtrku se bomo odpravili proti Hunedoari, ki je industrijski kraj z nekdaj največjo železarno v državi. Slovi po največjem gradu v Romuniji, ki so ga v gotskem stilu zgradili v 14. stoletju. V njem je živel Matija Korvin, 7 let je bil v njem zaprt grof Drakula. Po ogledu te navdušujoče stavbe nas bo pot vodila v Brasov, po mnenju mnogih najlepše mesto v Romuniji. Sprehodili se bomo mimo nekaterih znamenitosti mesta: najbolj znane gotske cerkve v Romuniji, t. i. »Črne cerkve«, stare mestne hiše z lepo urejenim osrednjim trgom, pravoslavne cerkve ... Vožnjo bomo za ta dan zaključili v kraju nastanitve in se namestili v hotelu.

3. dan: SINAIA – BUKAREŠTA                                
Dan bomo začeli z vožnjo do Sinaie, kjer si boste lahko z doplačilom ogledali imenitno kraljevo palačo Peles. Med sprehodom skozi grajske sobane boste občudovali tapiserije, keramične in steklene umetnine, čudovito stilno pohištvo. Po osvežitvi bomo nadaljevali pot v Pariz. Pariz na Balkanu. To je Bukarešta, ustanovljena v 14. stoletju, ki je bila po legendi poimenovana po pastirju Bucurju. Leta 1698 je postala prestolnica takrat samostojne Vojvodine Vlaške, leta 1861 pa še romunsko glavno mesto. Ogledali si bomo Slavolok zmage, drugo največjo stavbo na svetu za ameriškim Pentagonom – Hišo ljudstva oziroma nekdanjo palačo romunskega diktatorja Chauchesca, Trg revolucije in druge izjemne znamenitosti. Blizu je etno vasica, ki je zanimiv etnografski muzej na prostem. Po ogledu bo še nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili proti kraju nastanitve. Namestitev v hotelu.

4. dan: BUKAREŠTA – VARNA – SONČNA OBALA            
Po zajtrku bomo vožnjo usmerili proti obali. Obala Črnega morja se iz Romunije proti jugu nadaljuje v Bolgarijo. V zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli v mestno jedro Varne, ki je tretje največje mesto v državi. Ogledali si bomo mestne znamenitosti. Po ogledu nas bo že čakala Sončna obala, kjer se turistična središča nizajo eno za drugim. Spoznali bomo kraj namestitve in se namestili v hotelu. Če bo čas, bomo lahko nekaj prostega časa že izkoristili za kopanje.

5. in 6. dan: SONČNA OBALA                     
Oba dneva bomo izkoristili za individualne aktivnosti, kopanje, sprehode …

7. dan: NESEBAR – SOFIJA                    
Po dveh dnevih oddiha se bomo znova odpravili na avtobus. Najprej se bomo na hitro ustavili v starodavnem mestecu Nesebar in se sprehodili skozi zanimivo jedro. Kavica se bo zagotovo prilegla, nato pa se bomo zapeljali do Sofije, prestolnice Bolgarije. Krožna vožnja bo poskrbela, da si bomo ogledali glavne znamenitosti: parlament, predsedniško palačo, univerzo, katedralo Aleksandra Nevskega, rusko cerkev, mošejo, sinagogo. Po nastanitvi bomo z večerjo poskrbeli, da ne bomo šli lačni v posteljo.

8. dan: SOFIJA – BEOGRAD  
Po zajtrku bomo potovali v smeri Beograda. Nastanitev v hotelu, prosti čas. Nočitev.

9. dan: SRBIJA – HRVAŠKA – SLOVENIJA                                         
Po zgodnjem zajtrku se bo potovanje počasi zaključevalo proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti bomo s krajšimi postanki poskrbeli za pretok krvi po telesu in za osvežitev. Predvidoma bomo prišli domov v večernih urah. 

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, 4 x polpenzion, 3 x polni penzion z vključeno pijačo pri obrokih, 1 x nočitev z zajtrkom, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 240 EUR . Vstopnine niso vključene in se plačujejo ob ogledih (po želji).

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 32 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ROMUNIJA IN BOLGARIJA S ČRNIM MORJEM - 9 DNI

od
680,00 €

Potniki

1
2
 

ROMUNIJA IN BOLGARIJA S ČRNIM MORJEM - 9 DNI


  • od 680,00 €Morda vas zanima tudi...

ALBANIJA, DEŽELA ORLOV IN DIVJE NARAVE - 9 DNI Albanija

ALBANIJA, DEŽELA ORLOV IN DIVJE NARAVE - 9 DNI

0/5

od 735,00 € Brez DDV: 735,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI

0/5

od 928,00 € Brez DDV: 928,00 €

Tags: Črno, morje, Romunija, Bolgarija