• BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI
  • BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI

TERMINI: 15.6. - 25. 6., 26.7. - 5. 8., 31. 8. - 10. 9., 19.10. - 29. 10. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.050 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 1.090 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 1.130 EUR

Cenejše počitnice: 100 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31.1. 2023

1. dan: SLOVENIJA–BEOGRAD
V jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Hrvaške, vse do prestolnice Srbije, Beograda. Predvidoma se bomo v popoldanskih urah že sprehajali po mestnih ulicah in trgih, kot da se sprehajamo skozi čas zgodovine. Nastanitev v predvidenem hotelu. Nočitev.

2. dan: BEOGRAD–SOFIJA
Po zajtrku se bo potovanje nadaljevalo s krajšimi vmesnimi postanki do Bolgarije. Predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli v Sofijo, kjer si bomo, najprej panoramsko, nato pa s sprehodom po mestu, ogledali znamenitosti: katedralo Aleksandra Nevskega, sv. Sofijo, Rusko cerkev, rotundo sv. Jurija, univerzo, predsedniško palačo, džamijo in sinagogo, spomenik ruskim vojakom … Nekaj prostega časa bo za samostojne oglede in pregled kulinarične ponudbe. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

3. dan:  SOFIJA–PLOVDIV
Nekdanja prestolnica Bolgarije in prestolnica imperija Filipa Makedonskega – Plovdiv se nam bo predstavila v dopoldanskih urah. Mesto je gospodarsko središče Trakije, zanimivo si bo ogledati ostanke antičnega teatra, Cerkev sv. Konstantina, slavolok zmage, Filipov spomenik, ostanke antičnega stadiona, še posebej pa staro čaršijo, kjer se čudovita orientalska arhitektura prepleta s t. i. bolgarsko renesanso 19. stoletja. Malo bomo mesto raziskali še v lastni režiji, nato pa se nastanili v hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan: PLOVDIV–ISTANBUL
Po zajtrku bomo nadaljevali pot mimo Svilengrada v Turčijo. Čaka nas Istanbul, največje turško mesto, ki leži na dveh celinah. V popoldanskih urah si bomo ogledali znamenitosti: dvorec Topkapi, muzej Hagie Sophie, Modro mošejo … Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev.

5. dan: ISTANBUL
Ves dan bomo izkoristili za potepanje in odkrivanje Istanbula: hipodrom, bazilika Cisterna z neverjetno arhitekturo ... Sprehodili se bomo po največjem pokritem bazarju na svetu – Kapali čaršiji, kjer več kot 4000 trgovinic vabi s svojo ponudbo zlatih, srebrnih in bakrenih predmetov, nakita, keramike, oblačil ... Lahko se boste preizkusili v barantanju ali pa ob kavi oziroma čaju spoznavali turški način življenja. Ob dogovorjeni uri pa nikakor ne smete zamuditi križarjenja po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi pod bosporskima mostovoma. Nočitev v hotelu.

6. dan: ISTANBUL
Zdaj bomo že stari znanci z mestom, zato se bomo lahko individualno potepali. Lahko bomo obiskali katerega od muzejev, se povzpeli na stolp Galata oziroma se sproščeno sprehajali in se morda odločili za nakupovanje.   Nočitev v hotelu.

7. dan: ISTANBUL–NESSEBUR
Po zajtrku se bomo od Turčije poslovili in se odpeljali v staro mesto Nessebur, ki ga imenujejo tudi »črnomorski Dubrovnik«. Je pomembno mesto, ne le iz bolgarskega, ampak tudi iz svetovnega vidika, saj je uvrščen na seznam svetovne dediščine organizacije UNESCO. Nessebur je bil v preteklosti pristaniško mesto. Njegovi začetki segajo v 4. stoletje pr. n. št., zadnji preporod pa je doživel v 19. stoletju. Na vsakem koraku so sledi različnih obdobij in najlepši primerki bolgarske arhitekture. Po ogledu bo sledila vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev.

8. dan: SONČNA OBALA
Po zajtrku bomo preživeli dan po lastni izbiri. Počitek, sprehodi, kopanje … Večerja, nočitev v hotelu.

9. dan: SONČNA OBALA–SOFIJA
Zjutraj nas bo avtobus znova odpeljal s smeri proti Sofiji. V popoldanskih urah se bomo ustavili ob znamenitem samostanu Rila in si ga ogledali. Vožnja do hotela. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

10. dan: SOFIJA–BEOGRAD
Po zajtrku se bomo začeli vračati proti severozahodu, v smeri Srbije. Predvidoma v popoldanskih urah bomo prispeli do Beograda. Prosti čas za sprehod in individualno osvežitev.

11. dan: BEOGRAD–SLOVENIJA
Polni prijetnih vtisov se bomo po zajtrku podali na pot proti Hrvaški in Sloveniji. Na poti bodo sledili krajši postanki za osvežitev. Prihod je predviden v zgodnjih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela 3*/4*, 5 x polpenzion, 5 x nočitev z zajtrkom, zunanje ogledi po programu (Sofija, Plovdiv, Istanbul, Nessebur), lokalno vodenje po Istanbulu z vključenim ogledom Hagia Sophie, Modre mošeje, Hippodroma, Bazilike Cisterne, križarjenje po Bosporju, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 300 EUR.  Vstopnine, ki niso vključene, se plačuje na ogledih. 

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %. 

POGOJI:
Akontacija: 30 %od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI

od
1.050,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI

od
1.050,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BOLGARIJA IN ISTANBUL - 11 DNI


  • od 1.050,00 €


Termin:



Morda vas zanima tudi...

DUBROVNIK IN ČRNA GORA - 4 DNI Hrvaška

DUBROVNIK IN ČRNA GORA - 4 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE Romunija

BISERI ROMUNIJE IN VOJVODINE - 5 dni

0/5

od 368,00 € Brez DDV: 368,00 €

PARIZ - VIKEND V MESTU - 3 DNIFrancija

PARIZ - VIKEND V MESTU - 3 DNI

0/5

od 568,00 € Brez DDV: 568,00 €

LONDON - 4 DNI Velika Britanija

LONDON - 4 DNI

0/5

od 589,00 € Brez DDV: 589,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI

0/5

od 928,00 € Brez DDV: 928,00 €

CVETOČA NIZOZEMSKA - 5 DNI Nizozemska

CVETOČA NIZOZEMSKA - 5 DNI

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

NIZOZEMSKA - 4 DNINizozemska

NIZOZEMSKA - 4 DNI

0/5

od 745,00 € Brez DDV: 745,00 €

Tags: Sofija, Plovdiv, Sončna, Obala, Bolgarija, Istanbul, Turčija