Bolgarija, dežela vrtnic leži sredi Balkana in predstavlja pomembno vez med Evropo in Orientom. Je kultna »rožnata država«, saj vsako leto pripravijo festival vrtnic v čast tej rastlini. Je največja pridelovalka rožnega olja in pokriva kar 80% svetovnega trga. Tehnološka obdelava se skriva v tajnosti. Eterično olje, ki ga proizvajajo,  uporabljajo tudi v francoski parfumeriji. Za izdelovanje enega kilograma olja vrtnic je potrebnih 3,5 tone cvetov, zato čisto olje vrtnic imenujejo » rožnato zlato« ali »tekoče zlato«. Grmički merijo v višino približno dva metra, cvetijo le kratek čas, približno od sredine maja do sredine junija.

TERMIN: 31. 5. -  4. 6. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 349 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 389 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 429 EUR

1. dan: SLOVENIJA - SRBIJA

Odhod avtobusa v poznih večernih urah z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom z vmesnimi postanki za osvežitev mimo Zagreba v smeri Beograda proti Nišu.

2. dan: SOFIJA

Po dopoldanskem prihodu v bolgarsko prestolnico ogled cerkve v Bojani, ki velja za najstarejšo in najlepše ohranjeno vzhodno-srednjeveško cerkev in se od leta 1979 nahaja pod zaščito UNESCA. Videli boste številne srednjeveške freske in izvedeli več o zgodovini Bolgarije od 1. bolgarskega cesarstva naprej. Vožnja v središče mesta in nadaljevanje ogledov mestnih znamenitosti: cerkev sv. Sofije, mošeja Banja Baši, katedrala Aleksandra Nevskega, cerkev sv. Gregorja, narodna palača kulture, Sinagoga, Univerza… Prosti čas za kosilo, samostojne oglede in nakupe v središču mesta. Vožnja v hotel, nastanitev in večerja. Prenočevanje. 

3. dan: SOFIJA - VELIKO TRNOVO

Po zajtrku vožnja v Veliko Trnovo, prestolnico drugega bolgarskega cesarstva, zaradi česar se mesto pogosto omenja tudi kot mesto carjev. Ponaša se s slikovito trdnjavo Carevec in čudovitim starim mestnim jedrom, ki leži na okljuku reke Jantre. Po prihodu se zapeljemo do mostu Stambolov, od koder se odpirajo lepi razgledi na mestno središče. Sprehodimo se do spomenika dinastije Asen, do trdnjave Carevec in po Samovodski čaršiji. Prosti čas za samostojne oglede in nakupe. Vožnja v bližnjo vasico Arbanasi, kjer bomo občudovali značilno arhitekturo. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in prenočevanje. 

4. dan: VELIKO TRNOVO - KAZANLAK/FESTIVAL VRTNIC - PLOVDIV

Zajtrk in vožnja v Kazanlak, da bi bili priča najbolj znanem dogodku in festivalu v Bolgariji, festivalu vrtnic. Festival je ena izmed bolgarskih prireditev, ki jo odlikuje čudovit vonj vrtnic. Prvi festival vrtnic je bil organiziran leta 1903, odkar je postal del tradicije prvega junijskega vikenda, ko vrtnice cvetijo in najbolj dišijo. Festival vrtnic ima mednarodni značaj, veliko število obiskovalcev takrat obišče mesto. Ogledali si bomo muzej vrtnic, ki je bil ustanovljen leta 1984, eksponati so postavljeni v treh posebnih dvoranah in vključujejo izvirne dokumente in fotografije o gojenju vrtnic, predstavljeni so predmeti in orodja, ki se uporabljajo pri gojenju, shranjevannu in prevozu vrtnic. Preostanek dneva prosto za uživanje v prireditvah in občudovanju številnih zasaditev vrtnic. Vožnja v Plovdiv, nastanitev, večerja in prenočevanje. 

5. dan: PLOVDIV - SLOVENIJA

Po zajtrku obisk Plovdiva, nekdanje evropske prestolnice kulture, ki se nahaja v Trakijski nižini na bregu reke Marice ob vznožju Rodopskih gora.  Ogled drugega največjega bolgarskega mesta: staro mestno jedro, rimski amfiteater, rimski stadion, cerkev sv. Konstantina in Elene, cerkev sv. Marine … Po prostem času za samostojne oglede in nakupe vožnja mimo Sofiji, po južni Srbiji, mimo Niša v smeri Beograda. Na poti vmesni postanki za osvežitev. Nadaljevanje poti skozi Srem in Hrvaško proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah ali zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, cestne pristojbine in parkirnine, 3x polpenzion v hotelu 3/4*, vstopnina v muzej vrtnic, prispevek za festival vrtnic, vstopnina v cerkev v Bojani, zunanje oglede po program, obvezno lokalno vodenje, kjer je potrebno, slovensko vodenje in organizacijo potovanj.

DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 80 EUR.

Možna doplačila (na mestu):  dodatne vstopnine pribl. 20 EUR, vse kar ni navedeno pod postavko cena vključuje.

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela): lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.

POPUST: otroci do 12 leta - 10 % na osnovnem in dodatnem ležišču (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.br>*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BOLGARIJA IN FESTIVAL VRTNIC - 5 DNI

od
349,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

BOLGARIJA IN FESTIVAL VRTNIC - 5 DNI

od
349,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

BOLGARIJA IN FESTIVAL VRTNIC - 5 DNI


  • od 349,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

ČRNA GORA, ALBANIJA, MAKEDONIJA, SRBIJA Srbija

ČRNA GORA, ALBANIJA, S. MAKEDONIJA, SRBIJA - 7 DNI

0/5

od 548,00 € Brez DDV: 548,00 €

KULINARIČNA VOJVODINA IN JEZERO PALIĆ - 3 DNI

KULINARIČNA VOJVODINA IN JEZERO PALIĆ - 3 DNI

0/5

od 299,00 € Brez DDV: 299,00 €

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI Velika Britanija

LONDON IN ANGLEŠKA DOŽIVETJA - 5 DNI

0/5

od 928,00 € Brez DDV: 928,00 €

PORPORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (bus) Španija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (maj)

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

Tags: Sofija, Plovdiv, Sončna, Obala, Bolgarija