Bella Italija - Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika. Toskano zaznamujejo zeleni griči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile pa tudi z obzidji obdana mesta, bogate vinske kleti, usnjeni izdelki in ročne obrti, vina Chianti, Brunello, Vernazza.

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 219 Eur

1.DAN: LENDAVA – LJUBLJANA - LUCCA - GREVE IN CHIANTI -  TERME CHIANCIANO
Odhod ob polnoči iz Lendave. Vožnja do Ljubljane, vstop potnikov v Ljubljani ob 3. uri zjutraj s parkirišča na Dolgem mostu. Vožnja v Italijo, mimo Benetk, Padove in Bologne v eno najlepših italijanskih pokrajin, v Toskano. Po prihodu v Lucco; postanek za ogled znamenite stolnice in za sprehod ter ogled mesta. Seveda bo nekaj prostega časa za kavico v tem prelepem toskanskem mestu. Po ogledu vožnja z avtobusom skozi prijetno vinorodno pokrajino v osrčje Toskane, v pokrajino Chianti, ki slovi po naravnih lepotah in svetovno znanem vinu, ki ga pridobivajo iz štirih vrst grozdja. Ogled vasice Greve in Chianti, kjer si bomo najprej ogledali grad Montefioralle, potem pa se sprehodili po čudovitem glavnem trgu Piazza Matteotti in bližnjih malih ulicah, zaradi katerih je to mestece še posebej čarobno.  V eni izmed vinskih kleti se bomo po želji  ustavili tudi na pokušini znamenitega vina Chianti, kjer bo mogoče vino tudi kupiti. Vožnja v Terme Chianciano, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: ST. ANTIMO - MONTALCINO - PIENZA - MONTEPULCIANO
Po zajtrku se bomo podali na izlet po »biserih« južne Toskane. Navdušili nas bodo številni vinogradi, zgodovinska mesteca in samostani na vrhu gričev. Obiskali bomo najstarejši samostan v Toskani - Sv. Antimo, ki ga je v 9. stol. ustanovil frankovski vladar Pipin Mali. Sprehodili se bomo po mestecu Montalcinu, kjer je doma znamenito vino Brunello. Vožnja v Pienzo, imenovano po ustanovitelju papežu Piju II. in s hriba, na katerem leži to »idealno« renesančno mesto, uživali v veličastnem razgledu po slikoviti dolini Val d‘Orcia. Popoldan sprehod po znamenitem srednjeveškem mestecu Montepulciano, kjer bomo ob toskanskem prigrizku za doplačilo pokušali domače vino Nobile. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN: TERME CHIANCIANO - SIENA - SAN GIMIGNANO – LJUBLJANA - LENDAVA
Zajtrk in vožnja v Sieno, mesto z nedotaknjeno srednjeveško podobo, v katerem si bomo ogledali gotske umetniške spomenike; stolnico, krstilnico, polkrožni trg Piazza del Campo in prizorišče znamenite prireditve »palio«. Siena je domovina dveh velikih svetnikov: sv. Katarine Sienske in sv. Bernardina Sienskega. Ogledali si bomo tudi Palazzo Publico, ki je najlepša stavba gotske arhitekture v Toskani. Vožnja do San Gimignana, sprehod in ogled tega slikovitega, svojevrstnega srednjeveškega mesteca za obzidjem, v katerem so v 11. stol. živeli vitezi templjarji. Zaradi svoje nenavadne arhitekture in številnih srednjeveških stolpov je mesto dobilo vzdevek »Manhattan«. Sprehod po ulicah, obkroženih z galerijami, delikatesami toskanskih specialitet in obrtnimi delavnicami. Po ogledu vrnitev v Slovenijo mimo Bologne in Benetk. Prihod v Ljubljano in Lendavo v poznih večernih/nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacije izleta.  
DOPLAČILA: Doplačila: enoposteljna soba 48 €, vstopnine pribl. 30 €, obvezna mestna pristojbina: cena naknadno,  degustacija vina z malico pribl. 13€, zdravstveno zavarovanje Coris, posamezna vinska degustacija pribl. 10 EUR. POPUSTI: otrok na tretjem ležišču 25 €.

POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva
udeležbo 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BISERI TOSKANE

od
219,00 €

Potniki

1
2
 

BISERI TOSKANE


  • od 219,00 €


Termini:Morda vas zanima tudi...

VEČNI RIM IN VATIKAN Italija

VEČNI RIM IN VATIKAN

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

SONČNA SICILIJA Italija

SONČNA SICILIJA

0/5

od 585,00 € Brez DDV: 585,00 €

MODENA IN PARMA Italija

MODENA IN PARMA

0/5

od 129,00 € Brez DDV: 129,00 €

TOSKANA , OTOK ELBA IN CINQUE TERRE Italija

TOSKANA , OTOK ELBA IN CINQUE TERRE

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI

0/5

od 529,00 € Brez DDV: 529,00 €

RIM IN VATIKAN (3 dni)

RIM IN VATIKAN (3 dni)

0/5

od 143,00 € Brez DDV: 143,00 €

Tags: BISERI, TOSKANE, Italija