V deželo Flamenka! Granada, Corodba, Sevilla, Jerez, v ozadju pa se vzpenja čarobna Sierra Nevada in na koncu pa še skok v Gibraltar.

 

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 769 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 809 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 829 €


1. DAN: BENETKE - MALAGA
Zbor potnikov na letališču Benetke (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet v Malago, letoviško mesto na Sončni obali Španije in rojstno mesto slikarja Pabla Picassa. Po pristanku vožnja do centra mesta in sprehod po očarljivih ulicah mesta vse do muzeja Picasso in katedrale. Nekaj prostega časa bo za prva spoznavanja Andaluzijcev, nato pa nastanitev v hotelu.

2. DAN: MALAGA - GRANADA
Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo v Granado, mesto zadnje trdnjave islama v Evropi. Sprehodili se bomo po starem mestnem središču, sledil bo ogled ene od največjih znamenitosti Španije: čudovite mavrske trdnjave Alhambra in pripadajočih vrtov Generalife. Alhambra, zgrajena v 14. stoletju, predstavlja eno najlepših del arabske arhitekture. Po ogledu nastanitev v hotelu. Zvečer predlagamo obisk predstave temperamentnega andaluzijskega plesa flamenka v jamah nad Granado.

3. DAN: CORDOBA - SEVILLA
Sledila bo vožnja mimo neskončnih oljčnih nasadov do Cordobe. Obiskali (doplačilo) bomo eno najlepših in največjih mošej na svetu - Mezquito, biser arabske arhitekture v času kalifata, ki so jo deloma spremenili v katedralo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, kjer bomo odkrivali skrita notranja dvorišča - patios v stari židovski četrti Barrio de la Juderia in se ustavili na starem rimskem mostu čez pomembno andaluzijsko reko Guadalquivir. Po ogledih vožnja v Sevillo, glavno andaluzijsko mesto, kjer bomo obiskali staro mestno jedro s slovito stolnico, se sprehodili čez Španski trg in si ogledali mogočni Alcazar. Sprehodili se bomo še po tipični andaluzijski mestni četrti Barrio de Santa Cruz. Zvečer si bomo vzeli čas za nakupe spominkov in vrček sangrie.

4. DAN: SEVILLA - GIBRALTAR - MARBELLA IN COSTA DE SOL
Pot nas bo vodila proti skrajnem jugu Španije, v angleško kolonijo Gibraltar, kjer bomo imeli postanek za sprehod po starem delu mesta. Po želji se bomo povzpeli na vrh gibraltarske »skale« (The Rock), od koder so čudoviti razgledi na špansko obalo in severno Afriko, videli pa bomo lahko tudi tamkajšnjo kolonijo opic. Pot bomo nadaljevali po Sončni obali (Costa del Sol), v mondeno in očarljivo Marbello, kjer so dom našli številni filmski zvezdniki in milijonarji. Nastanitev v širši okolici.

5. DAN: MIJAS - MALAGA - BENETKE
Zadnji dan bomo izkoristili še za obisk tipične andaluzijske vasice Mijas, ki se dviga visoko nad morjem. Mijas, bela vasica, ima vse kar je značilno za jug Španije, areno za bikoborbe, male rokodelske delavnice, cerkvico in številne trgovinice in lokale. Sledil bo prevoz na letališče v Malagi in polet na letališče Benetke (po želji prevoz do Slovenije).

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, avtobusni prevoz po programu, 4x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, vstopnino v Alhambro, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: prevoz do Beneškega letališča 58 €, enoposteljna soba 120 €, vstopnine (Gibraltar, Sevilla, Cordoba) pribl. 65 €, flamenko 32 €, takse v hotelu pribl. 6 €.POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10 %. 

OPOMBA: 8.4. in 3.12.2020 je na voljo podoben program – Andaluzija in Madrid.


POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/vouche, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

BISERI ANDALUZIJE

od
769,00 €

Potniki

1
2
 

BISERI ANDALUZIJE


  • od 769,00 €Morda vas zanima tudi...

ŠVICA - MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE Švica

ŠVICA - MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE

0/5

od 319,00 € Brez DDV: 319,00 €

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA Švica

BERNINA EXPRESS IN PARK VAL CAMONICA

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

Tags: BISERI, ANDALUZIJE, Švica